Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '5 hidden gems in Thailand die de moeite waard zijn'
Thailand

5 hidden gems in Thailand die de moeite waard zijn

Sam » Maart 2021

Introductie

Bij heel wat mensen staat Thailand op het lijstje met dromerige en exotische vakantiebestemmingen. Heerlijk eten, ongerepte stranden en grote drukke steden; Thailand lijkt het allemaal te hebben – en de toeristencijfers liegen er niet om. Jaarlijks verwelkomt het land van de glimlach miljoenen bezoekers en zo lijkt het bijna onmogelijk om nog een rustig plekje te vinden dat niet vol zit met andere reizigers. Gelukkig zijn er nog heel wat hidden gems te ontdekken in Thailand. De volgende 5 verbogen juweeltjes bieden een authentieke ervaring van haar natuurlijke schoonheid en oude, diverse cultuur.

1. Lampang

Thailand Lampang Wat Chaloem Phra Kiat Phrachomklao Rachanusorn
Wat Chaloem Phra Kiat Phrachomklao Rachanusorn, Lampang

Veel mensen komen langs Lampang op weg naar Chiang Mai, maar deze relaxte stad is zeker een tussenstop waard. Bekend om zijn bergen en ongerepte natuurlijke schoonheid, vertellen de inwoners van Lampang je al te graag dat hun thuisprovincie het enige paradijs is dat nog over is in Thailand. En de reizigers die hier al eens een tussenstop maakten, zijn het ongetwijfeld met hen eens dat dit stadje één van de mooiste hidden gems van Thailand is.

De hoogtepunten van deze noordelijke provincie zijn zonder twijfel de nationale parken, zoals Chae Son National Park, waar je kan zwemmen aan de voet van watervallen of een duik kan nemen in de hete bronnen. Als je de stad Lampang echt wil ontdekken zoals de locals, kan dat het beste met paard en koets. Lampang is trouwens de enige stad in Thailand die nog steeds gebruik maakt van dit vervoer. Als je nog tijd over hebt, bezoek dan zeker ook eens het nabijgelegen Elephant Sanctuary, dat bekend staat om het ethisch verzorgen en houden van olifanten. Alle reizen van AsiaDirect zijn op maat en dus aanpasbaar naar je eigen wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze reis en voeg een tussenstop in Lampang in!

2. Sala Kaew Ku in Nong Khai

Thailand Nong Khai Sala Kaew Ku Boeddha park
Boeddha park Sala Kaew Ku, Nong Khai

Na een bezoekje aan dit boeddhistische beeldenpark, vraag je jezelf af waarom het park niet meer bezoekers aantrekt. Als je denkt terecht te komen in een Boeddhapark zoals alle anderen, heb je het aan het verkeerde eind. Je vindt hier een bizarre mix aan boeddhistische én hindoeïstische beelden.
De meest indrukwekkende is een Boeddha van maar liefst 25 meter hoog, die mediteert onder de bescherming van een zevenkoppige Naggaslang. Het park is één van die ondergewaardeerde bezienswaardigheden in Thailand die wel een tussenstop waard zijn. Deze bouwsteen neemt je onder meer mee naar deze plek!

Het park werd in 1978 gebouwd en ontworpen door Luang Pu, een priester die van het hindoeïsme en boeddhisme één religie wilde maken. Twintig jaar lang bouwde hij de beelden die je er vandaag nog steeds kan bewonderen. De beelden hebben allemaal maar één doel en dat is om de mythes en legendes achter het boeddhistische en hindoeïstische geloof te delen.

3. Het Nong Harn meer

Thailand Udon Thani Nong Harn meer lotus bloemen met een bootje
Lotusbloemen op het Nong Harn meer, Udon Thani

Het Nong Harn meer is één van de meest interessante en ongewone bezienswaardigheden van Thailand die je ooit in je leven gezien zal hebben. Het grote zoetwatermeer ligt in de provincie Udon Thani, op zo’n 600 km van Bangkok, en staat bekend om haar duizenden rode lotusbloemen. Daarnaast is het ook een belangrijke bron van water voor de Nam Pao rivier, de levensader van de provincie.

In oktober, vlak na het regenseizoen, ontspruiten op het meer duizenden rode lotusbloemen, waardoor Nong Harn verandert in een 8.000 hectare grote bloemenweide. Het hoogtepunt van de bloesemperiode is in december wanneer het hele meer een enorme lappendeken van levendige rode kleuren van verbluffende schoonheid wordt… Als je deze sprookjesachtige plek wil bezoeken, houdt er dan rekening mee dat de bloesemperiode tot maart duurt.

4. Phetchabun

Thailand Phetchabun Wat Pha Sorn Kaew
Wat Pha Sorn Kaew, Phetchabun

Phetchabun is een relatief onbekende stad voor toeristen in Thailand. Omdat de stad nog niet overspoeld wordt door bezoekers, is Phetchabun nog erg ongerept. Je vindt er enkele van de mooiste nationale parken van het land en bovendien is de stad ook de thuisbasis van één van de meest fascinerende tempels in Thailand, namelijk Wat Pha Sorn Kaew. Deze tempel heeft een bijzondere architectuur en gelegen op een hoogte van 830 meter heb je een aangenaam uitzicht. Phetchabun is een geweldige keuze als je graag de charme van het Thaise plattelandsleven wil beleven.

Noordelijke stadjes als Phetchabun laten je zien dat Thailand zoveel meer is dan mooie stranden en kleurrijke feestjes in Bangkok of Pattaya. Als je houdt van fietsen of wandelen, is Phetchabun de ‘place to be’. De prachtige landschappen, de warme mensen en het plattelandsleven zijn net zo fascinerend als de prachtige stranden en de grote steden. Als je wat anders wilt zien dan het wilde Thaise nachtleven, is deze landelijke stad één van de leukste dingen om te doen in Thailand.

5. Doi Pha Hom Pok Nationaal Park

Thailand Doi Pha Hom Pok Nationaal Park geiser
Geiser in Doi Pha Hom Pok Nationaal Park

Verscholen in het noordelijkste deel van Thailand, vlak naast de grens met Myanmar, ligt het Doi Pha Hom Pok National Park, één van de meest ongerepte nationale parken van het land. In tegenstelling tot veel andere plekken op het platteland, is dit nationale park verbazingwekkend goed bewaard gebleven. Bovendien is het één van de best beheerde en georganiseerde parken van het land. Doi Pha Hom Pok strekt zich uit over meer dan 800 km² ruige bergen en dennenwouden.

In het Doi Pha Hom Pok National Park vind je trouwens ook de tweede hoogste bergtop van Thailand, namelijk Pha Hom Pok (2.885 meter). Wat veel mensen niet weten is dat het park ook één van de weinige plaatsen is waar je warmwaterbronnen en de hoogste geiser van het land kan zien. Dankzij de afgelegen ligging van het park komen er niet veel toeristen langs, maar dat zal in de toekomst vast veranderen omdat Noord-Thailand steeds populairder wordt…

Wil je graag een rondreis door Thailand maken, maar wat anders zien dan alleen het toeristische Bangkok, Phuket of Pataya? Dan hoop ik dat je zeker één van de bijzondere ongerepte plekken gaat ontdekken en geniet van de natuurlijke schoonheid die het land te bieden heeft. Ken jij nog andere verborgen bezienswaardigheden in Thailand die de moeite waard zijn?

Hoi! Ik ben Sam, van Checkoutsam. Met mijn blog probeer ik iedere reisfanaat te helpen met het plannen van zijn of haar reis. Handige tips, leuke weetjes en uiteraard ook heel wat informatie om al dat reizen tot een goed eind te brengen. Tijdens mijn eerste grote reis bezocht ik Zuidoost-Azië en sindsdien heeft deze plek mijn hart veroverd. Lekker eten, een prachtige cultuur, fantastische natuur, leuke mensen en vaak niet zo duur; klinkt als een droom, toch? Benieuwd geworden naar waar ik al ben geweest of welke tips ik voor jou heb? Volg mij en mijn avonturen op de blog, Checkoutsam.be.

Sam, auteur van het artikel 5 hidden gems in Thailand die de moeite waard zijn

Sam

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Activiteit
Tips
Top 10