Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De prachtige Phi Phi eilanden in Thailand'
Thailand

De prachtige Phi Phi eilanden in Thailand

September 2021

Maak kennis met Mila van Your Travel Reporter. Zij schrijft mooie reisreportages over reizen, avonturen en exclusieve bestemmingen. Neem een kijkje op haar website en laat je inspireren! Ze schreef voor ons een gastblog over de mooie Phi Phi eilanden in Thailand en deze lees je hier.

Ko Phi Phi Leh

Thailand Koh Phi Phi Terras

Het strand van Ko Phi Phi Leh, Maya Bay is misschien wel een van de mooiste stranden ter wereld. En door de film The Beach met Leonardo DiCaprio uit 2000, misschien ook wel een van de bekendste Thaise stranden. Je kent dit prachtige stukje paradijs vast nog wel als je deze film hebt gezien. In de film omarmt een groep toeristen dit geheime en verborgen strand als nieuwe woonplaats. Het is een van mijn favoriete reisfilms en voor mij dé reden dat ik naar dit bijzonder stukje van Thailand ben afgereisd. Dit stukje hemel op aarde moest ik natuurlijk met eigen ogen zien en ervaren om te oordelen of dit bounty strand in het echt net zo mooi als in de film.

Het mooiste stukje van Thailand

Thailand Koh Phi Phi Maya Bay water

De verbluffend mooie baai van het onbewoonde Ko Phi Phi Leh is aan drie kanten omgeven door enorme hoge kliffen. Het lichtgroene kraakheldere water is oogverblindend mooi. Ik kreeg er geen genoeg van. Het is echt niet zo ingewikkeld om er te komen, zoals de film doet geloven. Maya Bay is alleen per boot bereikbaar en je kunt niet overnachten op dit eiland.

Krabi: Walhalla voor Backpackers

Thailand Koh Phi Phi Grot

De Phi Phi-eilanden bestaan uit zes eilanden behorend tot de provincie Krabi in Thailand. Ze liggen op de overgang van de Phuketzee en de Andamanse Zee. Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh zijn de bekendste en ook de twee grootste van deze zes eilanden. Alle Phi Phi-eilanden zijn autovrij, je doet hier alles per voet, fiets of boot.

Koh Phi Phi Don

Thailand Koh Phi Phi Longtailboot

Alle toeristen verblijven op Koh Phi Phi Don. Het eiland is erg klein en gezellig, je krijgt hier echt het surfers- en backpackersgevoel door alle beachbars en hostels. Het eiland is ook een party eiland. De ontspannen en avontuurlijke sfeer uit de film The Beach kun je hier zelf ervaren! Met een longtailboot verken je de meest prachtige baaien of ga snorkelen, duiken en chillen op de parelwitte bounty stranden. Ook heb je hier adembenemende zonsondergangen waar je van kunt genieten. Welcome to Amazing Thailand, wat een paradijs!

Maya Bay en massatoerisme

Thailand Koh Phi Phi Strand The Beach

Om bij Maya Bay te komen pak je dus een boot. Bij aankomst blijkt de baai net iets minder idyllisch en verlaten dan in de film. Langs het strand lagen een stuk of 15 speedboten op een rij in het water geparkeerd die het prachtige uitzicht op de baai enigszins ontnamen. Begrijp me niet verkeerd, het is een prachtige locatie, maar het toerisme doet het eiland niet enkel goed. Gelukkig is de verbetering in gang gezet!

Herstel van Maya Bay

Thailand Koh Tao Onderwater Koraal Rif

In 2018 heeft Thailand besloten om Maya Bay voor ruim 2 jaar te sluiten voor het toerisme, zodat het strand en koraal kan herstellen van de milieuschade. Dit besluit was wel een enorme dauw voor de lokale economie. Maya Bay en het nationaal park waar ze deel van uit maakt, was namelijk goed voor wel 555 miljoen Baht per jaar aan inkomsten. In de tussentijd worden er faciliteiten verbeterd. In de toekomst zullen speedboten gelukkig geweerd worden uit de baai en zal het aantal bezoekers per dag worden beperkt. Goed voor de natuur en een mooiere belevenis voor de bezoekers.

De leukste activiteiten

Thailand Koh Phi Phi Islands Phi Phi Don baai meisje in jurk op de voorgrond eiland

Je kunt je goed vermaken op deze eilanden. Er valt meer te zien en doen dan alleen maar zon, zee en strand. Mogelijkheden genoeg zoals:

  • Snorkelen: de beste plekken om te gaan snorkelen zijn Hin Klang, Ao Nui Bay, Loh Sama Bay en Mosquito Island.
  • Je kunt bij de Phi Phi eilanden ook gaan duiken en je PADI-brevet halen, met het kristalheldere water en kleurrijke koraal is er geen betere plek om dit te doen. Je kunt gaan duiken naar tropische vissen, haaien en zelfs een gezonken schip bij het King Cruiser wrak.
  • Wandelen of hiken: je kunt een wandeling doen naar Koh Phi Phi viewpoint, 200 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht is fantastisch, maar vanwege de enorme hitte, een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd! Mijn advies is om veel te rusten (geen ramp in deze bijzondere omgeving) en veel water mee te nemen.
  • Kajakken: je kunt ook per kajak de prachtige omgeving van de baaien gaan verkennen en genieten van de uitzichten. Bezoek ook de andere omliggende eilanden, zoals Monkey Bay en James Bond eiland.

Hoe kom ik hier?

Koh Phi Phi is het snelst te bereiken vanuit Krabi. Je vliegt eerst vanuit Amsterdam naar Phuket of Bangkok. En reist dan per boot (vanuit Phuket) of vliegtuig naar Krabi. Er gaan dagelijks meerdere boten richting het eiland. Uiteraard helpen we je graag om de mooiste plekken van deze eilandengroep zelf te ontdekken.

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Reisverslag
Strand