Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De leukste excursie in Bangkok: de drijvende markt'
Thailand

De leukste excursie in Bangkok: de drijvende markt

Januari 2021

Drijvende markt van Damnoen Saduak

Thailand Bangkok Drijvende markt Anouk
Drijvende markt

Goedemiddag! Ik ben Anouk en ben deze week begonnen met mijn stage bij AsiaDirect in Bangkok. Op mijn derde stage dag mag ik al meteen met de gids van AsiaDirect mee om een excursie in Bangkok te doen! Vandaag ga ik naar de drijvende markt. ’s Ochtends rijden we met de transfer richting Damnoen Saduak, waar de drijvende markt zich bevindt. Wat een leuke tocht is dit!! Hieronder lees je mijn ervaring.

Gids Khun Ben

Thailand Bangkok Drijvende markt Gids Benjpg
Gids Khun Ben

Tijdens de rit die ongeveer anderhalf uur duurt vertelt onze gids Khun Ben over de lokale bevolking en over de omgeving. Ze vertelt bijvoorbeeld dat het voor de lokale bevolking erg duur is om in de stad te wonen en ze laat de goedkopere woningen zien, waar de mensen wonen die wat minder te besteden hebben. Met deze feitjes en interessante informatie onderweg hoef ik me zeker niet te vervelen!

Eenmaal aangekomen bij de drijvende markt stappen we in een longtail bootje. Aan het begin van deze route vaar je langs de lokale bevolking, die langs het water woont. Ik kijk mijn ogen uit als we langs de mooie en bijzondere natuur varen! We varen ook langs een lokale tempel, waar we even stoppen om deze te bewonderen.

Met de longtail boot

Thailand Bangkok Drijvende markt Anouk 05
Drijvende markt

Met de longtail boot ben je zo bij de drijvende markt! De longtail boot gaat namelijk wel 46 km per uur. Op weg naar het centrale deel van de drijvende markt kun je op allerlei bootjes etenswaren kopen. Het is een gezellige chaos van verschillende soorten bootjes, waarbij iedereen probeert om je wat lekkers te verkopen. Ik koop een coconut ice cream en wat tropische vruchten. We stappen even van het bootje af om alvast een klein deel van de markt te bekijken.

Na deze korte stop stappen we opnieuw in de longtail boot. We varen rustig verder langs de lokale bevolking en komen uit bij de beroemde drijvende markt. We stappen van de boot af om een kijkje te nemen op de markt. Aan de zijkant van de markt liggen allemaal bootjes in het water waar je noedels, overheerlijke Thaise gerechten en verschillende soorten fruit kan kopen. Je kunt hier ook genieten van een ijskoffie of smoothie met uitzicht op de longtail bootjes.

Kokosplantage

Thailand Bangkok Kokosplantage Anouk 06
Kokosplantage

Na de drijvende markt rijden we met de transfer door naar een kokosnoot plantage. Khun Ben vertelt dat de boeren die in dit gebied suiker produceren vaak welvarend zijn, omdat dit veel geld oplevert. Van de kokospalm worden de bladeren, nerven en het hout gebruikt om verschillende producten te maken. Khun Ben legt uit hoe ze hier suiker maken van de kokosbomen. Het is een heel proces om de kokossuiker te maken. Khun Ben laat ons alle stappen in volgorde zien. De eerste stap is om zoete sap uit de palmbomen te halen door een schijf van de bloeistengel af te snijden. De zachte vloeistof word dan gekookt. Doordat ze deze vloeistof op een bepaalde manier koken blijven de goede stoffen bewaard.

Alles uit kokos

Thailand Bangkok Drijvende markt Gids Ben 02
Gids Khun Ben

Je mag elke stap van het proces proeven! In het begin is de kokossuiker nog erg bitter, maar aan het eind is het heerlijk! De gids vertelt dat de kokossuiker zowel in zoete als in hartige gerechten kan worden gebruikt. Op de lokale suikerplantage kun je allerlei producten kopen, zoals; haarolie, zeep, kokossuiker, kokosmelk en nog veel meer. Dit is erg leuk om mee te nemen als souvenirtje!

Als laatste stappen we uit bij een bijzondere tempel, namelijk de Wat Bang Kung. Deze tempel heeft een bijzondere locatie, de tempel is gevestigd in de wortels van de heilige Banyan boom. De tempel ligt op het vroegere grensgebied van Myanmar en Thailand, die vroeger de oorlog voerden. Ik vind het erg bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier samen komen om te bidden!

Een echte aanrader in Bangkok

Dit was mijn allereerste excursie in Thailand. Tijdens deze tour heb ik echt mijn ogen uitgekeken! Het verdere verloop van deze dag was ik nog steeds met een glimlach aan het nagenieten van alle bijzondere indrukken die ik heb mogen ervaren! Deze excursie is een echte aanrader voor voor iedereen die geïnteresseerd is in de Thaise cultuur en natuur!

Zelf ook deze tour doen? Alle details van deze tour vind je hier.

15

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!