Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

6-Daagse bouwsteen Onontdekt Zuid-Thailand

Alles wat Thailand zo aantrekkelijk maakt. En een paar extra's die je niet wilt missen!

6-Daagse bouwsteen Onontdekt Zuid-Thailand

Alles wat Thailand zo aantrekkelijk maakt. En een paar extra's die je niet wilt missen!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
6 dagen / 5 nachten
VANAFPRIJS
€ 3809 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Khanom Beach, Phattalung, Trang
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Elke dag het mooiste strand en fantastische resorts
 • Op zoek gaan naar de roze dolfijnen van Khanom
 • Je gaat varen door de lotus zee van Thale Noi
 • Leer de kneepjes van de Zuid-Thaise keuken van echte koks
 • Ontdek de geheimen van een typisch Thais product: krajood

Introductie

Zuid-Thailand heeft alles wat Thailand zo aantrekkelijk maakt: het heerlijkste strand, spannende grotten, bijzondere tempels, lekker eten en ook nog een waterval en een paar extra’s die je niet wilt missen. Je kunt hier in het wild nog roze dolfijnen zien. En Zuid-Thailand heeft een van de mooiste natuurgebieden van het land: Phattalung.

Op deze 6-Daagse bouwsteen Onontdekt Zuid-Thailand ga je het allemaal zien en meemaken, al wandelend of per boot. Nog voor de zon is opgekomen vaar je al door de lotus zee van Thale Noi, je leert van echte Thaise koks de kneepjes van de Zuid-Thaise keuken, je vaart per kano door de buik van een draak, je krijgt een Thaise vis pedicure, een privévoorstelling van het Zuid-Thaise schaduwpoppenspel en een echt modderbad van moeder natuur.

En o ja, op deze 6 dagen geniet je elke dag van het mooiste strand en fantastische resorts!

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Naar Khanom Beach
Dag 1: Naar Khanom Beach
Waar deze 6-daagse bouwsteen precies start, hangt een beetje af van je reisplannen die vooraf gaan aan vandaag. We kunnen je ophalen op het vliegveld van Surat Thani of dat in Nakhon Si Thammarat, of -als dat zo uitkomt- in Khao Sok National Park.

Hoe dan ook, deze dag kun je wat ons betreft heerlijk doorbrengen aan het strand van Khanom Beach. We zeggen niets te veel als we beweren dat dit een van de verrassendste stranden van Thailand is. Maar weinig mensen kennen het. Reken maar dat je je daarover zult verbazen als je eerdaags over dit meer dan 10 kilometer lange tropische witte zandstrand aan de Golf van Thailand wandelt.

Khanom ligt hemelsbreed maar een kilometer of 20 van Koh Samui. Het ietwat slaperige stadje heeft niet alleen dat lange strand, maar ook een achterland van nationale parken met grotten en watervallen. Dat wordt allemaal overtroffen door de bijzondere aanwezigheid van tientallen roze dolfijnen die nog voor de kust van Khanom leven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld in Surat Thani, Nakhon Si Thammarat of vanuit Khao Sok naar Khanom Beach
Accommodatie:
Aava Resort and Spa ****
(Standaard)

Dag 2
Khanom Beach (Roze dolfijnen)
Dag 2: Khanom Beach (Roze dolfijnen)
Waar kunnen we deze dag (om 8 uur) beter mee beginnen dan met een boottocht waarin we op zoek gaan naar de roze dolfijnen. Want die wil je natuurlijk met eigen ogen zien. We weten nooit of we ze vinden, het is geen dierentuin, maar omdat onze lokale gidsen meestal weten waar ze verblijven is de kans wel groter dat het lukt.

Je kijkt ook even bij het eilandje Koh Nui Nork, waar je alles hoort over Luang Por Tuad, een monnik van groen marmer.

Na de koffie bij de pier brengen we je naar de hier beroemde en gerespecteerde koralen pagode, die lang geleden beetje bij beetje door iemand uit de omgeving werd gebouwd.

Daarna volgt een lunch bij Kiang Talay, een van de populairste visrestaurants in de omgeving. Hier aan Kwang Phow Beach is ook tijd om te genieten van het strand. Ook wordt tijd gereserveerd om de 'vis spa' te bezoeken voor een echte Thaise vis pedicure.

Het tweede deel van de middag bestaat uit een korte bezichtiging van de Khao Wang Thong grot, waar de stalagmieten en stalagtieten, afhankelijk van je verbeelding, doen denken aan pagodes, watervallen of appels. Tot slot is er tijd om te zwemmen bij de Samet Chun waterval. Het mooie uitzicht over de baai van Khanom krijg je er gratis bij.
INCLUSIEF:
Excursie: Roze dolfijnen, Coral Pagoda, Kwang Phow strand, Khao Wang Thong grot, zwemmen bij de Samet Chun waterval
Accommodatie:
Aava Resort and Spa ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 3
Khanom Beach - Baan Laem Village - Khanom Beach
Dag 3: Khanom Beach - Baan Laem Village - Khanom Beach
Ben je klaar voor een gevarieerde en leerzame dag? Waarschijnlijk wel! We brengen je naar het dorpje Baan Laem waar je mee kunt doen aan een korte workshop om te leren hoe je je eigen tie-dye shirt kunt maken.

Hierna maken we een korte boottocht naar een bron van natuurlijke modder. Geniet van een modderige ervaring in het water of neem een modderbad op de boot. Deze natuurlijke modderbron is goed voor je huid, dus dat is mooi meegnomen.

We varen ook door een omgeving vol mangrovebebossing. Hier helpen we het ecosysteem in stand te houden door er zelf ook een paar te planten. Voordat we de tour vervolgen, heb je nog de mogelijkheid je even te wassen en om te kleden.

Het is tijd om te gaan lunchen. Vandaag draag je daar zelf aan bij op een kookles in Baan Laem. Je eet niet alleen lekker, maar leert ook een paar handige Thaise kooktips van lokale koks.

Aan het begin van de middag ben je dan terug in Khanom Beach. Zo heb je nog alle tijd om lang van het strand te genieten.
INCLUSIEF:
Excursie: Baan Laem Village, modderbad, kookles
Accommodatie:
Aava Resort and Spa ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Khanom Beach - Nakhon Si Thammarat - Phattalung
Dag 4: Khanom Beach - Nakhon Si Thammarat - Phattalung
We brengen je vandaag van Khanom Beach naar Phattalung, maar dat doen we niet zonder een paar bijzondere plekken te hebben bezocht.

Allereerst ga je naar Wat Phra Mahathat Woramahavihan, de belangrijkste tempel van de regio. De chedi stamt al uit de 13e eeuw en zou een tand van Boeddha bevatten.

Suchart Subsin heeft zijn leven gewijd aan het Zuid-Thaise schaduwpoppenspel. In zijn houten huis in Nakon Si Thammarat is gaandeweg een museum ontstaan. Nog altijd, en ook vandaag, geeft hij samen met zijn familieleden een korte voorstelling.

Na de lunch bezoek je het handwerkdorp Kiriwong, waar ze niet alleen textiel bewerken, maar ook sieraden maken en producten met lokale kruiden maken. Het is verder goed toeven in de vallei waar dit dorp ligt. Er is een rivier waar je vissen kunt voeren of even kunt zwemmen.

Hierna word je naar je hotel in Phattalung gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Khanom Beach naar Phattalung
Excursie: Phra Mahathat Woramahavihan tempel, schaduwpoppenspel in Nakon Si Thammarat, het handwerkdorp Kiriwong
Accommodatie:
Sri Pakpra Boutique Resort *****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Phattalung
Dag 5: Phattalung
Phattalung is een van de twee Zuid-Thaise provincies die helemaal omringd worden door land. Maar als je er bent, krijg je dat idee helemaal niet. Phattalung ligt op de smalle strook land tussen de Golf van Thailand en de Andamanse Zee, en kent een wirwar van kleine riviertjes en stroompjes die uitmonden in de meren Songkhla en Thale Noi.

Het is al heel lang het leefgebied van vissers. Met hun bootjes en de ingenieuze 'yok yor' bamboe constructies in het water om vis te vangen, zijn ze de blikvangers op de twee meren.

Vandaag maak je een bootocht op Thale Noi, de kleinste van de twee meren. Om volop van alles wat er op het meer gebeurt te kunnen genieten, begint deze boottocht al voor zonsopgang. Het is prachtig om te zien hoe de dag tot leven komt. Je ziet de vissers aan het werk zijn, waterbuffels grazen en hoe de rode lotusbloemen bloeien.

Op haar mooist staat deze grootste rode lotus 'zee' van Zuid-Thailand tussen november en maart in bloei.

Rond 9 uur ben je terug in het hotel voor het ontbijt. Daarna nemen we je mee om de geheimen van krajood te ontdekken. Krajood is een typisch Thais weefsel. Het groeit in moerassen en wordt als onkruid gezien. Maar de boeren hier plukken en drogen het en maken er tassen, matten, waaiers en andere producten van. Je ziet lokale Thai aan het werk en kunt zelf meedoen aan een korte workshop om je eigen tas te maken.

Als het een zaterdag of zondag is nemen we je na de lunch mee naar een weekendmarkt in de buurt.
INCLUSIEF:
Excursie: Boottocht Thale Noi, krajood dorp
Accommodatie:
Sri Pakpra Boutique Resort *****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Phattalung - Trang - Krabi
Dag 6: Phattalung - Trang - Krabi
Heb je al eens per boot door de buik van een draak gevaren? Het kan in de Drakengrot waar je vandaag naartoe gaat.

Om die te bezoeken brengen we je eerst naar Trang. Daar ontdek je per boot de schoonheid en verhalen die bij de Tham Le Khao Kob grot horen, de Drakengrot. Op sommige plekken is dit labyrint van kalksteen zo laag dat je gids je vraagt in de boot te gaan liggen.

Voor de lunch maak je ook nog een korte wandeling door Trang. Na de lunch komt er een eind aan deze tour door onontdekt Zuid-Thailand. We brengen je naar Krabi voor het vervolg van je reis.

Vanwege weersomstandigheden (te hoog water, bijvoorbeeld) kan het zijn dat we het programma moeten aanpassen.
INCLUSIEF:
Excursie: Boottocht door de Drakengrot, wandeling door Trang
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 3809
3 personen€ 3565
4 personen€ 2805
5 personen€ 2859
6+ personen€ 2470
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 30-08-2024 en 30-08-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Ontbijt en lunch zoals vermeld in het dagprogramma
 • Transfers zoals vermeld in het dagprogramma
 • Entrees
 • Engelssprekende gids
 • Excursies
 • Excursie: Roze dolfijnen, Coral Pagoda, Kwang Phow strand, Khao Wang Thong grot, Samet Chun waterval
 • Excursie: Baan Laem Village, modderbad, kookles
 • Excursie: Phra Mahathat Woramahavihan tempel, schaduwpoppenspel, handwerkdorp Kiriwong
 • Excursie Phattalung: boottocht Thale Noi, krajood dorp
 • Excursie: Boottocht door de Drakengrot, wandeling door Trang

Exclusief

 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Khanom
Aava Resort and Spa ****
Standaard
Phatthalung
Sri Pakpra Boutique Resort *****
Standaard
6-Daagse bouwsteen Onontdekt Zuid-Thailand
REISDUUR
6 dagen / 5 nachten
VANAFPRIJS
€ 3809 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Khanom Beach, Phattalung, Trang
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
thailand phattalung thale noi vogels
thailand nakhon si thammarat khanom beach
thailand nakhon si thammarat wat phra mahathat woramahavihan
thailand nakhon si thammarat khanom beach
thailand phattalung sri pak pra boutique resort 721
thailand phattalung thale noi lotus
thailand phattalung
thailand nakhon si thammarat khanom beach nadan beach

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen