Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Oost)

De meeste kans om in Sri Lanka walvissen en dolfijnen in het wild te zien

20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Oost)

De meeste kans om in Sri Lanka walvissen en dolfijnen in het wild te zien

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2452 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Trincomalee, Minneriya National Park, Sigiriya, Dambulla, Kandy, Kitulgala, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Yala National Park, Galle, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Walvissen en dolfijnen spotten in de Indische Oceaan
 • Oorsprong van het boeddhisme in Sri Lanka: bezoek Minhintale
 • Ella: De beroemde Nine Arch Bridge en klimmen naar Little Adam’s Peak
 • River raften op de Kelani rivier, avontuurlijk en leuk
 • Ga op jeep safari naar Minneriya om kuddes olifanten te spotten

Introductie

De Indische Oceaan beslaat maar liefst 3 werelddelen. Het immense watergebied stroomt van Afrika, tot Azië en Australië. De twee grootste eilanden van de Indische Oceaan zijn Madagaskar (in Afrika) en Sri Lanka (in Azië). Naar die laatste parel gaat deze reis.

We bieden deze 20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan in twee versies aan. De vele hoogtepunten zijn hetzelfde, maar we houden maximaal rekening met moeder natuur. Dat wil zeggen: vanaf mei tot na de zomer is het weer aan de oostkust bij Trincomalee op haar best. Dat maakt het tot een ultieme tropische strandbestemming. En: je kunt er tussen maart en juli dolfijnen en wavissen in het wild zien. Trincomalee is daarom opgenomen in de Parel van de Indische Oceaan (Oost), deze reis dus.

Van november tot april heb je de meeste kans om in Mirissa in Zuid-Sri Lanka walvissen en dolfijnen in het wild te spotten. Afhankelijk van wanneer je dus kunt en wilt reizen, bepaal je of je voor Trincomalee kiest (deze reis) of voor Mirissa (in 20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Zuid)).

Sri Lanka heeft prachtige natuur, van stranden tot bergen, en je kunt er niet alleen walvissen zien, maar ook olifanten en met geluk zelfs de luipaard! Het eiland heeft levendige en zeer karakteristieke plaatsjes, waar vaak nog van alles over de Nederlandse geschiedenis te ontdekken valt.

En er staan indrukwekkende bezienswaardigheden: de bijzondere Tempel van de Heilige Tand in Kandy, de beroemde vuurtoren in het koloniale fort van Galle, de rotstempel Dambulla, of de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya, waar een paleisstad op de top stond.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Er zijn ongetwijfeld dagen waar je met minder zin aan begint: je reis van drie weken naar Sri Lanka gaat van start!

Je internationale vlucht naar Colombo is niet inbegrepen, maar als je dat wilt, helpen we je graag bij het boeken van dit ticket.

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo – Negombo
Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar jouw hotel in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Fietstour in Negombo
Dag 3: Fietstour in Negombo
Is het geen goed idee om deze ooit Nederlandse stad per fiets goed te ontdekken?

Je gids neemt je 4 uur mee om de interessantste bezienswaardigheden, zoals vis-, groente- en fruitmarkten, de Nederlandse kanalen, en de mooiste tempels en kerken te zien, maar vertelt ondertussen ook alles wat je van Negombo en de rijke geschiedenis wilt weten. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een verfrissing en een snack.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Muthurajawela moeras, een reservaat van brak water vol met mangrove, waar je met een boot doorheen kunt varen. Er leven hier varanen, krokodillen en schildpadden.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo – Anuradhapura
Dag 4: Negombo – Anuradhapura
Vind je ook niet dat de naam Anuradhapura iets mysterieus heeft? Wij wel, en het klopt ook wel, want Anuradhapura heeft meer geschiedenis dan de meeste andere plekken op de wereld.

In Anuradhapura (je rijdt er vanaf Negombo in ongeveer 5 uur naartoe), woonde drieduizend jaar geleden al mensen. Dat blijkt mede uit meer dan 2.500 jaar oude geschriften die hier gevonden zijn. De stad is de bron van het Theravada boeddhisme en was 1.500 jaar lang de hoofdstad van het Singalese Rajarata rijk. Omdat Anuradhapura dus ook een boeddhistisch middelpunt was, stonden er veel tempels, waarvan er gelukkig veel in redelijk goede staat bewaard zijn gebleven. Anuradhapura staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Je gids neemt je onder meer mee naar de beroemdste stoepa hier, de Ruwanweliseya. De eerste versie werd al 140 jaar voor Christus gebouwd. De stoepa is meer dan 100 meter hoog en dat is uitzonderlijk voor zo'n oud monument. Het bevat meerdere relikwieën van Boeddha (die je overigens niet kunt zien), en heeft daarom de status van een belangrijk boeddhistisch heiligdom.

Ook ga je naar de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi. Deze stamt af van de boom in India waaronder Boeddha verlicht zou zijn geraakt, en is daarom van grote religieuze waarde voor boeddhisten. De boom is meer dan 2.300 jaar oud en de oudste gedocumenteerde boom op aarde.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo naar Anuradhapura
Excursie: Stadstour Anuradhapura
Accommodatie:
Rajarata Hotel ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Anuradhapura - Trincomalee
Dag 5: Anuradhapura - Trincomalee
Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met enkele van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen.

Zodra je in Trincomalee bent aangekomen, hebben we een stadstour voor je. De gids neemt je mee naar Fort Fredrick of het Trincomalee Fort, dat door de Nederlanders werd gebruikt om het territorium te verdedigen. Ook bezoek je de hindoeïstische Thirukoneswaram tempel, die gewijd is aan Shiva en op een spectaculaire lokatie ligt, met een top uitzicht over de natuurlijke havens. Ook het 'gouden' strand van Nilaveli mag op deze rondleiding niet ontbreken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anuradhapura naar Trincomalee
Excursie: Stadstour Trincomalee
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Trincomalee (dolfijnen en walvissen spotten)
Dag 6: Trincomalee (dolfijnen en walvissen spotten)
Vandaag ga je iets bijzonders doen!

Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… maar helemaal als het om het grootste dier op aarde gaat!

De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien! Je stopt vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen.

Op deze halve dag tour ga je in de vroege ochtend (6.30 uur) de zee op (je krijgt een ontbijtzak voor onderweg mee). In de ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een grote kans ze te zien zwemmen. Ook de walvissen laten zich in de ochtend sneller zien, omdat de zee nog rustig en vlak is. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.
INCLUSIEF:
Excursie: Dolfijnen en walvissen spotten
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Trincomalee
Dag 7: Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding. Dat wordt zwemmen, snorkelen of misschien wel duiken....
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Trincomalee
Dag 8: Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Trincomalee - Sigiriya
Dag 9: Trincomalee - Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Trincomalee naar Sigiriya
Excursie: Bezoek aan de Leeuwenrots
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Sigiriya - Dambulla - Minneriya - Sigiriya
Dag 10: Sigiriya - Dambulla - Minneriya - Sigiriya
Net als eerder deze reis bezoek je twee interessante locaties vanuit dezelfde verblijfplaats, dit keer Sigiriya.

Allereerst Dambulla. Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

Dan: Minneriya National Park. Deze streek wordt weleens Sri Lanka's Culturele Driehoek genoemd omdat 3 historische locaties op de punten van de driehoek liggen. Het gebied combineert historische tempels, natuur en wildlife, vooral olifanten.

En dat wil je met eigen ogen zien. Daarom kun je in de middag naar Minneriya National Park voor een jeepsafari van 2 tot 3 uur! Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple en een jeep safari in Minneriya
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Sigiriya - Kandy
Dag 11: Sigiriya - Kandy
Kandy is de voormalige hoofdstad van de Sri Lankaanse koninklijke dynastie, de belangrijkste hoofdstad van het land vóór de koloniale periode. Het koninkrijk bleef lang onafhankelijk, ook toen andere delen van Ceylon al waren gekolonialiseerd. Het ligt in een heuvelrijke omgeving van regenwoud en theeplantages.

Je maakt vandaag een wandeling met de gids door de stad. Je komt langs bruisende markten en gaat via de British Garrison Cemetery naar het Ceylon Tea Museum. In de oude Hanthane-theefabriek leer je meer over de geschiedenis van de theeteelt in deze regio.

In Kandy ga in de middag eerst naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Kandy
Excursie: Stadstour en culturele show Kandy
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kandy - Kitulgala
Dag 12: Kandy - Kitulgala
Na het ontbijt is het tijd om te gaan raften op de Kelani rivier. Let op! Deze activiteit is afhankelijk van het waterniveau.

De avontuurlijke tocht van 6 kilometer duurt ongeveer anderhalf uur. Je passeert verschillende stroomversnellingen, maar krijgt ook zeker tijd om onderweg te genieten van het mooie landschap. En wil je even afkoelen? Dan duik je op een rustig stuk gewoon even het water in!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Kitulgala
Excursie: Wildwaterraften in Kitulgala
Accommodatie:
Ebony Riverside Resort ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kitulgala - Nuwara Eliya
Dag 13: Kitulgala - Nuwara Eliya
Eergisteren heb je wel van alles gehoord over thee, maar ben je nog niet op een plantage geweest. Dat doe je vandaag, onderweg van Kandy naar Nuwara Eliya. Uiteraard kun je op de theeplantage ook van de verschillende soorten thee proeven.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Maak een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan voordat je stopt bij de Holy Trinity Church, een schilderachtig Brits gebouw uit het midden van de 19e eeuw.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kitulgala naar Nuwara Eliya
Excursie: Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Dag 14: Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari Horton Plains National Park
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Nuwara Eliya - Ella
Dag 15: Nuwara Eliya - Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ella
Dag 16: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de avond bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Ella - Yala National Park
Dag 17: Ella - Yala National Park
Het meest populaire nationale park van Sri Lanka ligt aan de zuidkust van het eiland. Yala is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten, waaronder veel watervogels.

Benieuwd wat je gaat zien op je middag-safari met privé jeep? Je weet het nooit, maar dat maakt het spannend.

Om het helemaal af te maken, overnacht je in een echte (luxe) safaritent.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Yala National Park
Excursie: Jeep safari
Accommodatie:
Big Game Camp Yala ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 18
Yala National Park - Galle
Dag 18: Yala National Park - Galle
Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Na aankomst in Galle maak je met de gids een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert Nederlandse koloniale gebouwen, de beroemde vuurtoren en de oude Portugese haven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yala National Park naar Galle
Excursie: Stadstour Galle
Accommodatie:
Mango House ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Galle - Colombo
Dag 19: Galle - Colombo
Je laatste bestemming op deze rondreis is Colombo.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, tevens de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners. Binnen de grenzen van Groter Colombo ligt ook Sri Jayawardenepura Kotte, de wetgevende hoofdstad. Sri Lanka heeft dus min of meer twee hoofdsteden, maar omdat ze binnen hetzelfde district liggen wordt toch vaak Colombo als hoofdstad genoemd.

De stad ligt aan de westkust van het eiland aan zee. In de 17e eeuw leverden de Nederlanders en de Portugezen hevig strijd om de macht in dit gebied, waar veel kaneel werd geproduceerd. Het Old Dutch Hospital is een van de oudste gebouwen in het stadsdeel dat nog Fort wordt genoemd. Het is allang geen ziekenhuis meer, maar een uitgaanscentrum met restaurants en winkels.

Verschillende kathedralen in de stad wijzen er nog op dat de Portugezen hier de scepter zwaaiden. Colombo is wat dat betreft erg divers. Er zijn kerken, moskeeën en boeddhistische tempels. We noemen de Gangaramaya tempel. Deze is relatief modern, combineert Sri Lankaanse, Chinese, Indiase en Thaise architectuur en ligt fraai aan het Beira meer. Snuisterijen en street food vind je op de heerlijk rommelige openlucht markt Pettah.

Op de stadstour die je vandaag maakt staan onder meer de Wolvendaalkerk, een meer dan 360 jaar oud Nederlands gebouw uit het koloniale tijdperk, en de grote moskee Jami Ul-Alfar, met een snoepachtige rood-wit gestreepte buitenkant op het programma.

Ook ga je naar de 350 meter hoge Lotus Tower, het Onafhankelijkheidsplein, de Cinnamon Gardens en de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Colombo.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Galle naar Colombo
Excursie: Stadstour Colombo
Accommodatie:
Colombo Court Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Helaas weer terug naar huis
Dag 20: Helaas weer terug naar huis
Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka. Wist je dat je Sri Lanka heel goed met wat extra stranddagen op Malediven kunt combineren?
INCLUSIEF:
Transfer: Van het hotel naar het vliegveld
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21-daagse rondreis parel van de Indische Oceaan

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2452
3 personen€ 2452
4 personen€ 2296
5 personen€ 2296
6+ personen€ 2107
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 21-05-2024 en 10-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Dagelijks ontbijt
 • Verblijf in Yala op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief)
 • Transport met airconditioning en Engelssprekende chauffeur gedurende het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours
 • Trein van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Fietstour in Negombo
 • Stadstour in Anuradhapura
 • Walvissen spotten
 • Jeep safari voor Minneriya National Park
 • Jeep safari in Horton Plains National Park
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Stadstour en culturele show Kandy
 • Wildwaterraften in Kithulgala
 • Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
 • Jeep safari in Yala National Park
 • Stadstour in Colombo

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Anuradhapura
Rajarata Hotel ****
Standard
Trincomalee
Anantamaa Hotel ***
Standard
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Kandy
Thilanka Hotel ****
Deluxe
Kitulgala
Ebony Riverside Resort ****
Standard
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Superior
Ella
Hideaway Trails by Chaarya ****
Deluxe
Yala
Big Game Camp Yala ***
Tent
Galle
Mango House ****
Superior
Colombo
Colombo Court Hotel ****
Deluxe
20-Daagse rondreis Parel van de Indische Oceaan (Oost)
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2452 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Trincomalee, Minneriya National Park, Sigiriya, Dambulla, Kandy, Kitulgala, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Yala National Park, Galle, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvis 1
sri lanka negombo boot strand
sri lanka sigiriya leeuwenrots
Minneriya National Park 3
sri lanka bultrug walvissen
sri lanka anuradhapura isurumuniya tempel boeddhabeeld
sri lanka negombo
sri lanka kitulgala river raft

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's