Kunnen we je verder helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren via een van onderstaande wegen. We helpen je graag met jouw vragen, verzoeken of problemen. Wij zijn iedere dag geopend van 06:00 tot 20:00 uur!
Bestemmingen
Reisthema's
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
Deals
Mijn AsiaDirect
Feestdagen Singapore

Feestdagen Singapore

Maatwerkreis Singapore

1
Beschrijf jouw droomreis door Singapore
2
Onze reisexperts matchen jouw wensen met de perfecte reis
3
Boek jouw vakantie alleen als je 100% tevreden bent

Feestdagen Singapore

Wat zijn de belangrijkste feestdagen in Singapore?

National Day

Op 9 augustus vieren de Singaporezen hun onafhankelijkheid, National Day. Preciezer: dat ze op 9 augustus 1963 niet langer bij de federatie Maleisië hoorden. Hoogtepunt van de viering is de National Day Parade (met militairen, maar ook schoolbands en dansers) die jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt en live op tv wordt uitgezonden. Rondom deze datum zijn er ook speciale concerten en andere feestelijkheden.

Religieuze dagen

Ook bij de officiële vrije dagen zie je de diversiteit van Singapore. Er zijn nationale vrije dagen voor moslims, hari haya puasa (het einde van de vastentijd); voor hindoes is er deepavali, het feest van het licht; voor boeddhisten vesak (de geboorte, verlichting en dood van Boeddha), en eerste kerstdag voor de christenen.

Ramadan

De islamitische vastenmaand is voor Maleisiërs de belangrijkste religieuze gebeurtenis van het jaar. Het is niet alleen een tijd van bezinning, maar wordt ook gebruikt om de familiebanden aan te trekken. Tussen zonsopkomst en zonsondergang wordt er niet gegeten. Veel islamitische restaurants zijn dan dus dicht, maar Chinese en niet-moslim restaurants blijven open.

singapore chinatown
Chinatown in Singapore

Deepavali

Deepavali of diwali is een hindoefeest uit India, maar wordt ook gevierd in Singapore. Bij het ‘feest van het licht’ maken gelovigen thuis versieringen op de vloer en worden overal lantaarns en kandelaars aangestoken. Vaak is er ook vuurwerk. Familieleden zoeken elkaar op en er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten.

Op 1 januari wordt het internationale nieuwjaar gevierd en in januari of februari zijn er twee vrije dagen voor het Chinees nieuwjaar.

Chinees nieuwjaar

Dit valt meestal in februari. Veel Singaporese Chinezen vieren de feestdagen van de Chinese kalender en daar is het Chinees nieuwjaar de belangrijkste van. Huizen worden voor de jaarwisseling grondig schoongemaakt om ‘ongeluk weg te vegen’, er worden nieuwe kleren gekocht en -uiteraard- worden er boodschappen gedaan voor een feestelijke maaltijd.