Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

17-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Pangkor)

Strand van Pangkor Island. Indrukwekkende natuur. Wereldsteden Singapore en Kuala Lumpur

17-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Pangkor)

Strand van Pangkor Island. Indrukwekkende natuur. Wereldsteden Singapore en Kuala Lumpur

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 2250 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Singapore, Malakka, Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Pangkor Island
VERTREKDATA
Dagelijks
 • De sprankelende wereldsteden Singapore en Kuala Lumpur
 • De uitdagende jungle van Taman Negara. 500 meter Canopy Walk
 • Natuurgebied Cameron Highlands: Mount Brinchang, Sam Poh tempel
 • Pangkor Island: watersport, strandleven, een oud Nederlands fort

Introductie

Deze 17 dagen in Singapore, Maleisië en op het eiland Pangkor laten je maximaal proeven en genieten van het moois dat hier te zien en mee te maken is.

Je bezoekt de wereldsteden Kuala Lumpur en Singapore, trekt door Taman Negara en de Cameron Highlands, de mooiste natuurgebieden van Maleisië, en eindigt op het nog niet door reizigers overstroomde eiland Pangkor, waar vroeger alleen vissers leefden en waar de charme van die gemeenschap nog altijd bewaard is gebleven.

Je eerste stapjes op de 500 meter lange Canopy Walk in de jungle van Taman Negara, de zonsondergang op Langkawi, het fotogenieke Gardens By The Sea en street food bij een hawker in Singapore, of het eindeloze mos in de Cameron Highlands. Deze reis gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt. Liefhebbers van de natuur, van grote steden, van avontuur en van het strand komen allemaal aan hun trekken in dit veelzijdige programma.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Singapore
Dag 1: Vertrek naar Singapore
Het is zover. Eindelijk kun je aan je reis beginnen. Zorg dat je je paspoort niet vergeet en je pinpas op wereld staat. En dan snel naar het vliegveld. Singapore wacht!

Dag 2
Aankomst in Singapore
Dag 2: Aankomst in Singapore
Nu is het echt begonnen, je bent in Singapore. Op Changi International Airport word je opgehaald door onze chauffeur en naar je hotel in het centrum van Singapore gebracht. Deze dag kun je verder gebruiken om de stad te ontdekken.

Singapore is waarschijnlijk de meest westerse stad van Azië. Het maakt een snelle indruk, met futuristische wolkenkrabbers, sjieke winkels en hippe jonge mensen die vooral digitaal met elkaar communiceren. Maar als je beter kijkt, af en toe een zijstraatje inwandelt of met mensen praat, merk je dat Singapore behoudender en Aziatischer is dan je misschien denkt. En die twee gezichten maken Singapore nou juist zo aantrekkelijk.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel per minibus
Accommodatie:
Hotel Boss Singapore ****
(Standard)

Dag 3
Singapore
Dag 3: Singapore
Na het ontbijt heb je de tijd om Singapore te gaan ontdekken.

Het moderne Singapore is het best te bewonderen bij Marina Bay. Rondom dit water vind je de meest spectaculaire locaties van de stadstaat. Neem het Marina Bay Sands hotel met op het dak een 150 meter lang zwembad en het Sands SkyPark. Daarnaast ligt Gardens by the Bay, een indrukwekkend tuinencomplex waarvan de grootste is geïnspireerd op de nationale bloem van Singapore, de orchidee.

Het oude Singapore wordt goed vertegenwoordigd door China Town en de Lau Pa Sat markt, toch vooral een grote food court waar typische Singaporese hawkers lokale lekkernijen maken. Maar natuurlijk wil je ook even kijken bij het legendarische Raffles hotel en The Merlion, half vis en half leeuw. Het was de eerste Singaporese toeristenattractie en is nu de officiële mascotte van het land.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Boss Singapore ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Singapore - Malakka
Dag 4: Singapore - Malakka
Het is tijd om afscheid te nemen van Singapore. Wij denken dat je je nu al hebt voorgenomen, dat je hier nog wel een keertje terug wilt komen. Maar dat is voor later, want vandaag rijdt onze chauffeur je in ongeveer vier uur naar Malakka in Maleisië.

Er is vandaag verder geen programma.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Malakka (Stadstour)
Dag 5: Malakka (Stadstour)
Malakka is een bijzondere ervaring. Je hoeft maar de straat op te gaan en de rijke geschiedenis van de stad komt je tegemoet. Niet zo gek, want Malakka gaat ver terug en heeft turbulente tijden gekend. Al zo’n 7 eeuwen geleden was het vanwege de gunstige ligging aan de Straat van Malakka een belangrijke haven in Zuidoost-Azië, en dus een plek waar buitenlandse mogendheden het graag voor het zeggen hadden. Malakka werd afwisselend overheersd door de Engelsen, Chinezen, Portugezen en Nederlanders (hoe kan het ook anders).

Dat zwarte verleden maakt het wel extra leuk om de stad nu te bezoeken, want je ziet op de wandeltour die je vandaag met onze gids maakt verrassend veel Nederlandse invloeden. Vooral bij het Rode Plein (officieel het Dutch Square genoemd). Daar staat de 18e eeuwse, van origine Nederlandse Christ Church. Iets verderop ontdek je het Stadhuys, in 1650 gebouwd als stadhuis, maar nu een museum. Natuurlijk laat onze gids je ook de opvallendste straatjes van China Town zien.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Malakka
Accommodatie:
Hotel Puri Melaka ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malakka - Kuala Lumpur
Dag 6: Malakka - Kuala Lumpur
Je reis gaat vandaag verder naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Zelfs mensen die nog nooit in deze stad zijn geweest kennen het iconische beeld van de Twin Towers, KL’s belangrijkste landmark.

Onze chauffeur brengt je na het ontbijt in een paar uur naar KL.

Kuala Lumpur is nog meer dan Singapore een stad waar een lange historie en de vooruitgang om je aandacht strijden. Kuala Lumpur oogt intiemer dan de grote stad die het in werkelijkheid is. Er valt op veel plekken nog echt te genieten van de traditionele en ietwat laid back levensstijl van de Maleisiërs.

Onze tip voor de avond is de Jalan Alor in Bukit Bintang. Dit is een levendige avondmarkt vol eetkraampjes waar je gewoon gezellig kunt aanschuiven bij de lokale bevolking. Reken erop dat ze je volop tips zullen geven over wat je allemaal wel niet moet proeven. Zorg dus dat je trek hebt!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kuala Lumpur (Stadstour)
Dag 7: Kuala Lumpur (Stadstour)
De wandeltocht door Kuala Lumpur van vandaag is een leuke ontspannen tour die nieuwsgierige bezoekers de hoogtepunten van de Maleisische hoofdstad laat zien.

Op het programma staan het charmante oude Sultan Street, Petaling Street (het China Town van KL), de vlooienmarkt Rust Market (Pasar Karat), de Chinese tempel Kwong Siew, Mahamariamman tempel (de oudste hindoeïstische tempel van Kuala Lumpur), de meer dan 100 jaar oude Jamek moskee, Independence Square en de KL City Gallery.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour in Kuala Lumpur
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kuala Lumpur - Taman Negara
Dag 8: Kuala Lumpur - Taman Negara
Je hoeft je vandaag niet echt in te spannen. Het wordt vooral rustig naar buiten kijken en van het uitzicht genieten, terwijl onze chauffeur je van Kuala Lumpur naar Penang rijdt. Je bent een paar uur onderweg.

De chauffeur brengt je naar de Kuala Tahan jetty en daar ga je aan boord om over de rivier naar Taman Negara te varen.

's Avonds maak je met een gids een wandeling door de jungle. Met een beetje geluk zie je opvallende vogels of slangen.... Kort na middernacht ben je terug in je chalet.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus
Excursie: Nightwalk in Taman Negara
Accommodatie:
Mutiara Taman Negera Hotel ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Taman Negara (Jungle wandeltocht)
Dag 9: Taman Negara (Jungle wandeltocht)
Het Taman Negara regenwoud bestaat al zo'n 130 miljoen jaar. Het is sinds 1939 een nationaal park, vol jungle en met een bijzondere populatie van tijgers, makaken, olifanten, luipaarden, hagedissen en vogels.

Eerlijk is eerlijk, de kans dat je in dit grote regenwoud oog in oog komt te staan met een neushoorn, tijger of olifant is bijna uitgesloten, maar ze leven er wel.

Met je gids maak je in de ochtend een rustige wandeling naar Teresek Hill voor een fraai uitzicht over het regenwoud en de wijde omgeving. Ook bezoek je de (ruim 500 meter lange) Canopy Walkway om tussen de boomtoppen door te wandelen.
INCLUSIEF:
Excursie: Jungle wandeltocht in Taman Negara
Accommodatie:
Mutiara Taman Negera Hotel ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 10
Taman Negara - Cameron Highlands
Dag 10: Taman Negara - Cameron Highlands
Je hebt je ontbijt nog maar net achter de kiezen of je vertrekt met de rivier taxi naar Kuala Tahan. Hier wacht onze chauffeur je op om je in een paar uur naar de Cameron Highlands te rijden.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot en minibus naar de Cameron Highlands
Accommodatie:
Bala's Holiday Chalet ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Cameron Highlands (Dagtour)
Dag 11: Cameron Highlands (Dagtour)
Dit wordt een leuke en volle dag waarin je veel gaat zien. Met je gids en chauffeur bezoek je om te beginnen de hoogste berg van de Cameron Highlands, The Mount Brinchang, daarna ook het met mosbegroeide bos Mossy Forest, een thee plantage en de Tea Factory.

Na de lunch (niet inbegrepen) staat op het programma: een vlinder en insecten boerderij, een groente, fruit en bloemenmarkt, The Time Tunnel Mini Museum, de vredige Sam Poh Buddhist tempel (een van de grootste tempels in het land) en de Strawberry Farm.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Cameron Highlands
Accommodatie:
Bala's Holiday Chalet ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Cameron Highlands - Lumut - Pangkor Island
Dag 12: Cameron Highlands - Lumut - Pangkor Island
Onze chauffeur staat op tijd voor je klaar om je naar Lumut te brengen. Daar ga je aan boord van de ferry naar Pangkor Island.

Als we het gewoon kort willen zeggen, is Pangkor het eiland van de lege stranden, heel veel neushoornvogels en een oud Nederlands fort. Dit klinkt een beetje kortaf, want Pangkor is echt een top bestemming. Het kleine bergachtige eiland in de Straat van Malakka ligt voor de westkust en is minder beroemd dan bijvoorbeeld Penang en Langkawi, maar heeft nog veel meer de sfeer van de gemeenschap van vissers die het ooit was.

Dit zijn onze tips:

Watersport: Rond Bogak Beach en Nipah Beach vind je de meeste watersport activiteiten. Hier kun een jet ski of een bananenboot huren.

Het Nederlandse fort: Het Nederlandse Fort (ook bekend als Dindings Fort of Kota Belanda) ligt bij Teluk Gedung. Het fort werd gebouwd om in de 17e eeuw de lokale tinmijnindustrie in bezit te krijgen. Met het fort werden vijanden op afstand gehouden.

Jungle wandeltocht: De beste wandeltocht is de Pangkor Hill Trek. Die begint bij Bogak beach en leid je helemaal naar Sungai Pinang Kecil, aan de oostkant van Pangkor. Dat is een paar uur wandelen.

Pasir Bogak Beach: Dit is het beste strand voor jong en oud om te snorkelen. Het water is hier vrij ondiep en er is veel koraalrif. Veel families uit de buurt komen hier om te picknicken.

Een visje eten: Dit was eeuwenlang een gemeenschap van vissers. Als je dus ergens lekker verse vis, garnalen of krab kunt eten, is het hier!

De drijvende moskee: Masjid Al-Badr Seribu Selawat staat bij reizigers bekend als de drijvende moskee omdat deze op een pier in het water ligt. De moskee heeft plaats voor 1500 gelovigen. Bezoekers (ook niet-moslims) zijn welkom, alleen niet tijdens gebedsdiensten.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en boot naar Pangkor Island
Accommodatie:
Pangkor Sandy Beach Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Pangkor Island
Dag 13: Pangkor Island
Deze dag op Pangkor Island is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Pangkor Sandy Beach Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Pangkor Island
Dag 14: Pangkor Island
Deze dag op Pangkor Island is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Pangkor Sandy Beach Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Pangkor Island
Dag 15: Pangkor Island
Deze dag op Pangkor Island is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Pangkor Sandy Beach Resort ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Pangkor - Kuala Lumpur
Dag 16: Pangkor - Kuala Lumpur
In de ochtend stap je op de boot en vaar je naar Lumut. Hier wacht onze chauffeur om je naar je hotel in Kuala Lumpur te brengen.

Er is deze dag verder geen programma. Grijp je laatste kans om nog een keer door de stad te wandelen of de Petronas Twin Towers te bezoeken!
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot en minibus naar Kuala Lumpur
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Vertrek uit Kuala Lumpur
Dag 17: Vertrek uit Kuala Lumpur
Met een hoofd vol herinneringen en een Instagram dat overloopt van de posts, sta je klaar om door onze chauffeur naar het vliegveld van Kuala Lumpur te worden gebracht.

Routekaart 17 Daagse rondreis Singapore Maleisie Pangkor

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2250
3 personen€ 2146
4 personen€ 2127
5 personen€ 2068
6+ personen€ 2029
Prijzen zijn beschikbaar t/m 23-05-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-05-2024 en 23-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt zoals aangegeven in het programma
 • Alle transfers in minibus/auto met airconditioning
 • Alle boottickets
 • Excursies zoals vermeld in het dagprogramma met Engelstalige gids
 • Stadstour in Malakka
 • Stadstour in Kuala Lumpur
 • Nightwalk in Taman Negara
 • Jungle wandeltocht Taman Negara
 • Dagtour Cameron Highlands
 • Entreegelden van genoemde excursies

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij inchecken)
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Singapore
Hotel Boss Singapore ****
Standard
Malakka
Hotel Puri Melaka ***
Deluxe
Kuala Lumpur
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
Superior
Taman Negara
Mutiara Taman Negera Hotel ****
Chalet
Cameron Highlands
Bala's Holiday Chalet ****
Deluxe
Pangkor Island
Pangkor Sandy Beach Resort ***
Standard
17-Daagse rondreis Singapore, Maleisië (Pangkor)
REISDUUR
17 dagen / 16 nachten
VANAFPRIJS
€ 2250 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Singapore, Malakka, Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Pangkor Island
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Singapore downtown stad
Maleisie Cameron Highlands Theeplantages 4
Maleisie Kuala Lumpur Twin towers Petronas bovenaanzicht
maleisie pangkor islands neushoornvogel
Maleisie Kuala Lumpur Batu Caves gekleurde trap 2
Singapore
maleisie taman negara sungai tembeling rivier
maleisie kuala lumpur thean hou tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's