Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Reisverslag: 3 dagen naar Khao Yai'
Thailand

Reisverslag: 3 dagen naar Khao Yai

Sanne » Oktober 2020

Deze keer een blog over een weekendtrip naar nationaal park Khao Yai, het oudste nationale park van Thailand. Zo dichtbij Bangkok en toch zo de moeite waard! De meeste toeristen slaan dit park over en reizen heel wat kilometers om één van de andere nationale parken welke Thailand rijk is, te bezoeken. Maar drie uur rijden vanaf Bangkok en je bevindt je in het derde grootste nationale park van Thailand!

Voor ieder wat wils

Thailand Khao Yai Nationaal Park 8
Spot wilde dieren in het Khao Yai Nationaal Park

Voor elke leeftijd is dit een interessante omgeving! Er is hier zoveel te beleven. Niet alleen binnen het nationale park, maar ook daarbuiten is genoeg te doen. Overnachten in deze jungle achtige omgeving, met mooie uitzichten over het platteland of de bergen, de dierengeluiden op de achtergrond en een fris avondbriesje is een aangename beleving. Je kunt hier zelfs kamperen in eenvoudige tenten of op luxe glampings.

Op zoek naar apen, neushoornvogels, olifanten en meer!

Thailand Khao Yai Nationaal Park 1
Khao Yai Nationaal Park

Je kunt in Khao Yai diep de jungle in met gids op zoek naar de bijzondere dieren die hier leven, zoals de neushoornvogels, apen, beren, olifanten en zelfs tijgers. Maar mocht je liever niet te veel willen of kunnen wandelen, dan zijn er ook hele mooie kortere tochten te doen, de jungle in, langs mooie uitzichtpunten en enorme watervallen.

Watervallen

Thailand Khao Yai National Park Haew Narok Waterfall
Khao Yai

De bekende waterval, de Haew Suwat waterval, uit de film The Beach met Leonardo DiCaprio is zelfs met kleine kinderen goed te bezoeken! Het is niet ver lopen vanaf de parkeerplaats, slechts 100 meter en één trap naar beneden begeleid je dan naar de waterval van 20 meter hoog. In het regenseizoen is het een heftig tafereel, het water stort met enorme kracht naar beneden. Moeilijk voor te stellen dat Leonardo hier in de film vanaf sprong.

De hoogste waterval, de Haew Narok waterval, is een iets steilere klim (trap) naar beneden en omhoog. Met sterke knieën is dit echter ook goed te doen, ongeveer 800 meter wandelen en klimmen vanaf de parkeerplaats. De jungle is ook erg mooi om door heen te wandelen. De vlinders vliegen je om de oren! De trail naar de waterval start met het oversteken van een oude houten vervallen brug. Wel even oppassen waar je loopt, maar het geeft je gelijk een avontuurlijk gevoel! Op de doorgaande weg hier naar toe, heb je ook kans om oog in oog komen te staan met een olifant. Deze dieren worden hier regelmatig gespot… Houd je oren en ogen dus goed open!

In dit nationale park zijn er ook veel onbekendere watervallen die je samen met een gids op kunt sporen.

De jungle in het donker

Thailand Khao Yai 12
Spot vleermuizen tijdens de zonsondergang

’s Avonds kun je op zoek naar dieren met een avondtour. Wij sprongen (met kind van 14 maanden in de draagzak) achter in de bak van een pick-up auto (wel comfortabel op een bank). Gewapend met een gids met zoeklicht gingen we op safari. Altijd weer spannend wat je tegen gaat komen op zo’n safari tocht… Wij zagen een aantal herten en een soort elanden. Met iets meer geluk kom je ook beren, apen, slangen, katachtigen zoals de civet of olifanten tegen.

Europese sferen en wijn!

Thailand Khao Yai Wijngaard
Wijngaard, Khao Yai

Indien je genoeg hebt van het nationale park zelf is er in de omgeving zoveel te bezichtigen en te doen. Er is bijvoorbeeld de bekende ChokChai farm (op de weg naar Bangkok), waar je koeien kunt melken, konijntjes, schapen en geiten kunt voeren, maar ook paard kunt rijden. Er is een tour over de boerderij waar ze het hele proces van het melken laten zien. Je kunt er ijs proeven en er is een cowboy show.

Er zijn ook meerdere Italiaanse settings rondom Khao Yai gebouwd. Enerzijds een beetje vreemd om dit nabij een Thais nationaal park aan te treffen. Maar toch heeft het een aangename, ontspannende sfeer en heerlijk Italiaans eten. Een beetje Italië midden in Zuidoost Azië. Dat is iets wat je niet snel verwacht…

Thailand Khao Yai Toscana valley
Toscana valley

Een kleinere Italiaanse setting is Primo Piazza. Dit is erg leuk om samen met hele kleine kinderen heen te gaan. Onze 14 maanden oude zoon vond het geweldig! Je kunt er Merino schapen, alpaca’s en ezels gras voeren in een mooie heuvelachtige omgeving. Een ander Italiaans tafereeltje is Palio Village, een opgezet Toscaans dorpje waar je leuke snuisterijen kunt shoppen en heerlijke wijn kunt drinken. Iets meer afgelegen is er zelfs een Toscaanse vallei, Toscana Valley. Dit is eigenlijk een hotel, maar het is een dorp op zich, inclusief een replica van de toren van Pisa. Binnen de slagbomen bevinden zich ook restaurants, een wijnbar en koffietent waar je ook heerlijke wijn, koffie of pizza kunt nuttigen als je hier niet verblijft. In dit Toscaanse dorp kun je golfen in de ambiance van een Toscaanse vallei. Houd je niet van golfen, dan kun je hier bijkomen en genieten van het uitzicht. Of een heerlijke massage of beauty behandeling ondergaan.

Ondanks dat Thailand niet bekend staat om zijn wijnen, zijn er wel een aantal uitgestrekte, mooie wijngaarden te vinden. Twee aanraders zijn PB Valley of Granmonte. Naast een wijnproeverij, kun je hier heerlijk lunchen, rondwandelen of een tour door de wijngaarden doen. De omgeving doet erg ontspannend aan!

Andere bezienswaardigheden

Thailand Khao Yai Boeddha tempel
Enorme witte Boeddha nabij Khao Yai

Tegenover de wijnvelden en de Italiaanse huisjes, bevinden zich ook meerdere tempels in de omgeving. Meerdere Boeddha’s doemen tussen de bergen op. Verder tref je rondom Khao Yai ook fantastische bloemenvelden aan. Tussen november en januari kun je bijvoorbeeld genieten van een zee aan zonnebloemen.

Het landschap van en rondom Khao Yai is bijzonder gevarieerd. Het is een perfecte mix van diepe jungle met wilde dieren en watervallen, bergen en heuvels, Europees aandoende taferelen en Thais platteland. Wacht niet langer en geniet van de veelzijdigheid van dit nationale park!

Sanne, auteur van het artikel Reisverslag: 3 dagen naar Khao Yai

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Jungle
Reisverslag

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!