Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Waarom een startpakket boeken?'
Zuidoost-Azië

Waarom een startpakket boeken?

Sanne » December 2022

Startpakketten

Zoals jullie misschien al hebben gezien bieden wij startpakketten aan. Een startpakket is ideaal als je zelf dingen wilt regelen maar wel een ontspannen start wilt maken. Maar wat is een startpakket nou precies en waarvoor is dit handig? Dit zal ik in deze blog even op een rijtje zetten!

Direct onze startpakketten bekijken? Klik hier de startpakketten in Bangkok en Kuala Lumpur.

Wat is een startpakket?

Thailand Bangkok verkeer in Pratunam
Pratunam, Bangkok

Een startpakket is een georganiseerde 3-daagse tour die je bij ons kunt boeken. Deze zijn verkrijgbaar in de grotere steden (hot-spots) waar de meeste toeristen naar toe vliegen vanuit Europa. Een startpakket bestaat uit 2 overnachtingen in een goed verzorgd hotel, transfer van het vliegveld naar het hotel en een excursie. Het doel van een startpakket is om de aankomst in het gekozen land soepel te laten verlopen, zodat jij je bezig kan houden met wat echt belangrijk is: onbezorgd genieten.

Tijdens een startpakket word je door AsiaDirect geholpen, dit zorgt voor een ontspannen start van je vakantie en kun je de eerste dagen rustig acclimatiseren en de stad verkennen met actuele informatie van onze gidsen. Dit is dus perfect om de eerste indruk van de stad te krijgen.

Waarvoor is een startpakket handig?

Thailand Samut Songkhram Bangkok Wat Bang Kung tempel
Leer de stad en het land kennen met en startpakket

Het fijne aan een startpakket is dat je de rest van de reis de vrijheid hebt om te doen wat je wilt, maar je toch al de stad en het land beter leert kennen en begrijpen. De informatie die je tijdens je startpakket krijgt, helpt je dus ook voor de rest van je reis!

Ook als je voor de eerste keer in één van onze bestemmingen gaat reizen is een startpakket de ideale start. Je bent voor het eerst op de nieuwe bestemming en dat blijft altijd spannend. Om jezelf een veiliger gevoel te geven is een startpakket perfect. Je krijgt toch de eerste paar dagen een beetje hulp en kunt dus meer van je reis genieten, en daarna kun je gewoon alleen met je avontuur verder.

Transfer vanuit de luchthaven

Thailand Bangkok Vliegveld
Suvarnabhumi Airport, Bangkok

Bij een startpakket zit ook de luchthaven transfer inbegrepen. Je hoeft jezelf niet langs een massa opdringende taxichauffeurs en verkopers te wurmen, maar wordt direct na je lange reis opgehaald en naar je hotel gebracht. Van het reizen en het tijdsverschil word je moe en op deze manier kun je rustig aankomen en uitrusten van je reis. Dit kan door in het zwembad te genieten, in de nieuwe stad rond te lopen of je voor te bereiden op de leuke dagen die er aan komen. Zo heb je geen verassingen over wat je te wachten staat.

Hotels

Thailand Bangkok Hotel Maitria Mode Sukhumvit 15 Zwembed
Zwembad @ Maitria Mode Sukhumvit 15

Helaas zijn niet alle hotels in Azië even betrouwbaar en schoon. De hotels die we aanbieden hebben wij zelf geïnspecteerd. Hierdoor weten we deze allemaal goed, schoon en comfortabel zijn. Bij het boeken van een startpakket kun je kiezen uit standaard en deluxe hotels. Zo bepaal jij de optimale optie binnen jouw budget.

Excursie

Thailand Bangkok Fietstour voor tempel
Fietsen in Bangkok

Afhankelijk van de bestemming bevat het startpakket een leuke excursie, zoals een fiets-, snorkel of snacktour. Dit is een leuke en actieve manier om onder begeleiding van een professionele gids, die je alles kunt vertellen over het lokale leven, je bestemming te verkennen. Mocht je liever iets anders doen, laat het ons even weten en wij maken een voorstel op maat voor jou.

Kan ik dit niet beter zelf boeken?

Dat hangt van jouw voorkeuren af. Ben je een backpacker met veel tijd, vind je het niet erg om in een slaapzaal met meerdere mensen te liggen en draai je iedere Euro om, boek dan een gezellig hostel in de buurt van Khao San Road (Bangkok), Pham Ngu Lao Street (Ho Chi Minh City) of Sisowath Quay (Phnom Penh). Heb je ‘slechts’ 2 tot 4 weken vakantie, wil je alles uit je reis halen, is veiligheid voor jou belangrijk en slaap je liever in goed verzorgde hotels (zonder geluidsoverlast en bedluizen – ja, die komen helaas voor in minder goede hotels), dan is een startpakket voor jou de ideale start.

Tips

AsiaDirect wie zijn wij
We staan voor je klaar!

Bekijk de verschillende startpakketten op onze website of neem contact met ons op voor meer advies en informatie. Als je voor het eerst gaat backpacken is het ook een goed idee om met je ouders naar startpakketten te kijken, zo kunnen ze je met een iets geruster hart laten gaan. Ook als je reist met kinderen is een startpakket handig om er voor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Ben jij al een keer met ons gaan reizen en heb je toen één van onze startpakketten geboekt? Deel je ervaring dan met ons via Facebook!

Sanne, auteur van het artikel Waarom een startpakket boeken?

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Zuidoost-Azië
Algemene info
Stad
Tips

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!