Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

24-Daagse rondreis Java, Bali, Gili en Lombok

Het beste van Java, Bali, Lombok en Gili Trawangan. Vier eilanden in één rondreis

24-Daagse rondreis Java, Bali, Gili en Lombok

Het beste van Java, Bali, Lombok en Gili Trawangan. Vier eilanden in één rondreis

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
24 dagen / 23 nachten
VANAFPRIJS
€ 3619 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Jakarta, Bandung, Yogyakarta, Surabaya, Malang, Jember, Pemuteran, Lovina, Candidasa, Ubud, Sanur, Gili Trawangan, Senggigi
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Yogyakarta: Naar de Borobodur, een van de beroemdste tempels ter wereld
 • Mount Bromo: spectaculaire vulkaan in een maanlandschap
 • Naar dolfijnen kijken in Lovina en naar de Balinese langstaartmakak in Ubud
 • Zonsondergang bij de iconische Tanah Lot tempel
 • De verrassende onbekende eilanden Lombok en Gili Trawangan

Introductie

Het beste van Indonesië in 24 dagen. Je denkt dat het niet kan, maar het lukt met deze perfect gevulde en gevarieerde rondreis. Als je dit prachtige land echt wilt ontdekken, heb je nu de eerste stap gezet. Dit is het beste van Java, Bali, Lombok en Gili Trawangan. Vier eilanden in één rondreis.

Een paar hoogtepunten: de Borobudur in Yogyakarta, meer dan 1000 jaar oud en de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Je gaat naar dolfijnen kijken in Lovina en naar Balinese langstaartmakaken in Ubud. Op Bali zul je genieten van de zonsondergang bij de iconische Tanah Lot tempel. Je bezoekt Mount Bromo, de spectaculaire vulkaan in een maanlandschap, en je gaat snorkelen op het eiland Gili Trawangan.

We kunnen doorgaan: je gaat naar de Goa Gajah olifantengrot, snacken in het Chinatown van Jakarta, thee drinken op de Ciater theeplantage, met de riksja door Malang, je maakt jungletochten, neemt een warm bad in de Banjar Holy Hot Springs, bezoekt het Ubud paleis, wandelt door rijstvelden, ziet Kecak Dance op een Balinese klif en je gaat zwemmen bij Gili Nanggu (zeg eerlijk, wie kan dat zeggen?). En dat is nog niet eens alles.

Deze reis voert je per trein, boot en bus (en soms met paard en wagen) langs het allermooiste dat dit land te bieden heeft. Het is met recht: het beste van Indonesië.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Je avontuur begint nu. Vandaag vlieg je naar Jakarta. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst Jakarta
Dag 2: Aankomst Jakarta
Welkom in Indonesië. En welkom in Jakarta, de gigantische, op een leuke manier chaotische hoofdstad. Culture shock of niet, je weet dat je reis nu echt is begonnen.

Onze chauffeur haalt je op het vliegveld op, om je naar je hotel te brengen.

Er is vandaag verder geen programma, maar je kunt eens gaan rondkijken in Glodok, het China Town van Jakarta. Daar vind je natuurlijk het lekkerste eten. Ga naar de tempel Jin De Yuan of bezoek de Istiqlal moskee, de grootste van Zuid-Oost Azië.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van het vliegveld naar je hotel
Accommodatie:
Fave Hotel Tanah Abang - Cideng ***
(Faveroom)

Dag 3
Jakarta - Bandung
Dag 3: Jakarta - Bandung
Er staan twee belangrijke gebeurtenissen op het programma vandaag: je maakt een stadstour door Jakarta en je gaat met de trein naar Bandung.

Deze stadstour is de perfecte manier om meer van Jakarta te zien en te weten te komen. Zo ga je naar het Wajang Musem, waar je meer hoort over het beroemde Indonesische schimmenspel. In de oude stad bezoek je het Fatahillah Museum dat is gevestigd in het oude stadhuis van Batavia, de hoofdstad toen de Nederlanders het hier nog voor het zeggen hadden. Je wandelt vervolgens naar Jembatan Kota Intan (Intan City Bridge), de oudste brug van het land. De tour wordt per minibus voortgezet in de richting van Sunda Kelapa Harbor, waar Pinisi zeiljachten aangemeerd liggen in de oudste haven van Jakarta.

Later deze dag ga je met de trein naar Bandung. Als je hier bent gearriveerd, word je door een chauffeur naar je hotel gereden.
INCLUSIEF:
Transfer: Met de trein van Jakarta naar Bandung
Excursie: Stadstour Jakarta
Accommodatie:
Sukajadi Hotel Bandung ***
(Premiere)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Bandung
Dag 4: Bandung
Een must see als je in Bandung bent is de vulkaan Mount Tangkuban Perahu. Uiteraard zit deze in de dagtour die je vandaag maakt.

De vulkaan ligt op zo'n 30 km van Bandung. Je gaat naar het view point waar je Kawah Ratu (Queen Crater), de belangrijkste van de verschillende kraters van de vulkaan kunt bekijken. Vervolgens ga je van de zwaveldampen van de krater naar de frisse lucht van de Ciater theeplantage. Je krijgt hier een rondleiding en ziet wat er gebeurt voordat thee een theezakje is. Uiteraard krijg je een kopje thee met -als extraatje- wat lekkere warme gebakken banaan.

Terug in het centrum van Bandung wacht het laatste onderdeel van deze dagtour: Saung Angklung Udjo. Hier worden voorstellingen gegeven, de lokale etnische Sundanese cultuur geconserveerd, en bamboe handwerk en muziekinstrumenten gemaakt. Kinderen van dit centrum zullen laten zien wat ze aan dans, poppenspel en muziek hebben geleerd.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Bandung
Accommodatie:
Sukajadi Hotel Bandung ***
(Premiere)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Bandung - Yogyakarta
Dag 5: Bandung - Yogyakarta
Je hoeft vandaag weinig anders te doen dan te genieten van het mooie uitzicht dat Java te bieden heeft. Je ziet onderweg rijstvelden, rivieren, bergen, dorpjes en plantages.

Je wordt naar het treinstation gebracht, vanwaar je naar Yogyakarta reist. Daar word je opgewacht en naar je hotel gebracht.

Yogyakarta is een van de leukste steden van Java. Je ziet er niet alleen nog resten van het Nederlandse bestuur, maar kunt ook kennismaken met het sultanaat dat het nu is.
INCLUSIEF:
Transfer: Per trein van Bandung naar Yogyakarta. Minibus naar (Bandung) en vanaf (Yogyakarta) treinstation
Accommodatie:
Gallery Prawirotaman Hotel ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Yogyakarta. Naar de Borobudur tempel
Dag 6: Yogyakarta. Naar de Borobudur tempel
Een bezoek aan Yogyakarta, of zelfs aan Java of Indonesië is niet compleet zonder de Borobudur gezien te hebben, de grootste boeddhistische tempel ter wereld.

De tempel is meer dan 1000 jaar oud en bestaat uit meerdere plateaus. Er staan zo'n 500 boeddhabeelden en 400 stoepa's. Het complex herinnert aan de weg die Boeddha aflegde naar het nirvana, het moment waarop een boeddhist de status van rust en vrede heeft bereikt en niet meer hoeft te reïncarneren.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect.

Na de tempel wordt een bezoek gebracht aan Candirejo Village, waar onder meer een tochtje met de 'dokar', een paardenkar, kan worden gemaakt. In dit dorp is ook te zien hoe van zoete aardappels crackers worden gemaakt, hoe gamelan wordt gespeeld en hoe traditionele kruidenmedicijnen worden geprepareerd.

LET OP: Borobudur is op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Borobudur
Accommodatie:
Gallery Prawirotaman Hotel ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Yogyakarta - Surabaya
Dag 7: Yogyakarta - Surabaya
Al in de ochtend verlaat je Yogyakarta om met de trein naar Surabaya te gaan. Daar word je opgehaald en meteen op een tour door de stad getrakteerd.

Je gaat naar The House of Sampoerna, een familiebedrijf dat groot werd in sigaretten. Er zitten nog altijd elke dag 400 vrouwen in hoog tempo sigaretten te rollen. Hierna staan de Kayoon bloemenmarkt en de Surabaya City Hall gepland.
INCLUSIEF:
Transfer: Met de trein naar Surabaya
Excursie: Stadstour Surabaya
Accommodatie:
Favehotel MEX Tunjungan Surabaya ***
(Faveroom)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Surabaya - Malang
Dag 8: Surabaya - Malang
Je wordt na het ontbijt opgehaald en naar Malang gereden.

Malang ligt aan de rivier de Brantas en heeft levendige markten, parken en koloniale Nederlandse gebouwen. Al sinds het jaar 1600 gebruiken Nederlanders Malang als vakantiebestemming. In de architectuur is dat hier en daar nog altijd goed te zien.

Met de becak (een riksja) maak je een tour door de stad. Die brengt je onder meer naar de Ang Eng Kiong tempel in het Chinese district.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Malang
Excursie: Stadstour Malang
Accommodatie:
Merbabu Guest House ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Malang - Mount Bromo - Jember
Dag 9: Malang - Mount Bromo - Jember
Heel erg vroeg of behoorlijk vroeg sta je klaar om een van de hoogtepunten van deze reis te beleven: Mount Bromo.

Dat gaat in verschillende stappen. Allereerst ga je per jeep naar het uitkijkpunt om van een afstand de nog actieve vulkaan te bewonderen.

Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Eenmaal bij Mount Bromo wandel je het laatste stuk naar de krater. Tegen de tijd dat je hier weggaat weet je al niet meer hoeveel foto's je vandaag gemaakt hebt. Mount Bromo is niet de grootste vulkaan van het land, maar de krater en het omringende (maan)landschap zijn spectaculairder dan dat van alle andere vulkanen in Indonesië.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Mount Bromo
Accommodatie:
Aston Hotel, Jember ****
(Studio Style)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Jember - Pemuteran
Dag 10: Jember - Pemuteran
Dit wordt een kruidig dagje. En dat is vooral omdat je 's ochtends een plantage bij Kalibaru City bezoekt waar koffie, cacao, nootmuskaat, pepers en kaneel worden verbouwd.

Daarna gaat de reis verder naar Ketapang waar je op de ferry naar Bali stapt. Op Bali word je naar je hotel gereden.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Ketapang. Boot naar Bali. Minibus naar het hotel
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Adi Assri Beach Resort ****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Pemuteran. Jungle Trekking
Dag 11: Pemuteran. Jungle Trekking
Doe je wandelschoenen of andere stevige schoenen aan en maak je op voor een gevarieerde en leuke jungle trekking door het West Bali National Park.

Die begint bij het tempelcomplex Jayaprana & Layon Sari, dat een eeuwigdurend liefdesverhaal verbeeld. Hierna wacht de jungle. Je gids laat zien welke bladeren geschikt zijn voor medicinaal gebruik en hoe je in de jungle kunt overleven. Dat is vanaag niet nodig, maar altijd handig om te weten. Je gaat naar een uitzichtpunt met mooie vergezichten over dit deel van het eiland en treft onderweg mogelijk wel varanen of apen aan. Het laatste deel van de trekking gaat door een mangrove bos.
INCLUSIEF:
Excursie: Jungle trekking
Accommodatie:
Adi Assri Beach Resort ****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Pemuteran - Lovina
Dag 12: Pemuteran - Lovina
Na de jungle is er vandaag iets meer aandacht voor zaken die net zo leuk zijn als de jungle, maar wel gemakkelijker te ondergaan.

Op weg naar Lovina maakt de chauffeur twee stops. Eerst bij de Hatten Vineyard, waar je kunt zien hoe druiven wijn worden. En je gaat naar de Banjar Holy Hot Springs voor een warm bad. Het water bestaat voor een kwart uit zwavel en is zo'n 38 graden Celsius. Herboren kom je vervolgens in Lovina aan.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Lovina
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Aneka Lovina ***
(Superior Building)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Lovina - Candidasa
Dag 13: Lovina - Candidasa
Je moet vroeg uit de veren vandaag, maar die moeite gaat zich lonen. Je gaat per boot naar dolfijnen kijken. Deze dolfijnen leven in het wild, en dat is nou juist het bijzondere van de trip.

Voordat je naar Candidasa wordt gereden, kun je je nog even opfrissen in het hotel.

Onderweg is er weer van alles te beleven. Je stopt bij het uitzichtpunt op Mount Batur. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de Besakih tempel, die tegen de hellingen van Mount Agung ligt. Het is de belangrijkste, grootste en heiligste tempel voor Balinees hindoeïsme.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Candidasa
Excursie: Sightseeing: dolfijnen kijken
Accommodatie:
Rama Shinta Hotel Candidasa ****
(Rama)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Candidasa - Ubud
Dag 14: Candidasa - Ubud
Ook vandaag komen je ogen weer helemaal niets tekort. Op het programma staat namelijk de East Bali Tour.

Die begint met het Ujung Water Palace. Dit is vooral beroemd door het fraaie tuinen- en vijvercomplex dat zo'n 100 jaar geleden werd gebruikt om hoge gasten van het koninkrijk Karangasem te ontvangen en te laten ontspannen. Hierna wordt het Tirta Gangga paleis bezocht, een oud koninklijk paleis met de Patirthan tempel en baden vol heilig water.

Het Tenganan Bali AGA Village is een dorp, of beter gezegd een gemeenschap die tot de jaren 70 in volledige afzondering leefde. Tot slot vandaag: de cat cave. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrot tempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Ubud
Excursie: East Bali Tour
Accommodatie:
Sri Ratih Cottages ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ubud
Dag 15: Ubud
Op de dagtour door Ubud wordt de spits afgebeten bij het Monkey Forest (Mandala Suci Wenara Wana). Het is de natuurlijke leefomgeving van meer dan 1000 Balinese langstaartmakaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.

Heel iets anders dan: Goa Gajah de olifantengrot. Het is een tempel die deels in de grot en erbuiten ligt. In de tempel is het hoofd van de god Ganesh uitgehouwen, die wordt afgebeeld als olifant.

Balinese hindoes gaan voor rituele reiniging naar de baden van de Tirta Empul tempel. Uiteraard ga je daar even kijken. En dat geldt ook voor Tegalalang. Hier heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Ubud
Accommodatie:
Sri Ratih Cottages ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ubud - Sanur
Dag 16: Ubud - Sanur
Kijk daar staat de gids weer, met opnieuw een geweldig dagprogramma. Op weg naar Sanur wordt allereerst bij Pura Ulun Danu Beratan gestopt. Dit is een hindoe tempel aan de oevers van het Bratan meer in het bergachtige Bedugul. Vervolgens wordt er midden tussen de rijstvelden halt gehouden voor een korte wandeling langs de Jatiluwih rijstterrassen (volgens velen de allermooiste van Bali, en dat zegt wat!).

Dan: Taman Ayun, een beroemde Balinese tempel met waterpartijen. Maar het beste wordt hier tot het laatst bewaard. Dat is de zonsondergang bij de Tanah Lot tempel, de iconische hindoe tempel op de rotsen. Niet voor niks staat deze op een rotspunt in zee, de tempel is namelijk opgedragen aan de goden van de zee. Als je maar tijd zou hebben om een tempel te bezoeken op Bali, dan is het deze. Niet groot, maar wel verfijnd. De locatie doet de rest.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Sanur
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Sri Phala Resort & Villa Sanur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Sanur
Dag 17: Sanur
Het strand van Sanur is lang en zacht, het water niet al te diep en zeker niet te koud. Hier en daar liggen op het strand nog van die typische jukung (of cadik) vissersboten. Feitelijk zijn het kano's met aan beide kanten een steun voor de balans.

Sanur heeft een kilometer of 7 kust, en een groot deel daarvan kun je bewandelen via de Sanur boardwalk. Met wat geluk zie je dat er jonge zeeschildpadden worden uitgezet in zee.

Je hebt de ochtend om even alle indrukken te verwerken. En dat zijn er ongetwijfeld inmiddels al een heleboel. Er komt nog meer bij!

Op een klif, 100 meter boven de oceaan, ligt de Uluwatu tempel. Het uitzicht is er niet alleen prachtig, je gaat er ook naar de Kecak Dance kijken, uitgevoerd door ongeveer 50 mannelijke zangers/dansers.

We nemen je aan het eind van de dag mee naar Jimbaran Beach voor een seafood diner aan zee.
INCLUSIEF:
Excursie: Avond tour met dans en diner
Accommodatie:
Sri Phala Resort & Villa Sanur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 18
Sanur - Gili Trawangan
Dag 18: Sanur - Gili Trawangan
Je hebt Bali op een prachtige manier afgesloten. Het is tijd voor het derde eiland: Gili Trawangan.

Je wordt door onze chauffeur naar de pier van de Serangan haven gebracht. Daar ga je per speedboat naar Gili Trawangan. Je wordt op bijzondere wijze, namelijk met de zeer lokale cidomo (een paard en wagentje), naar je hotel vervoerd.

Gili Trawangan is de buitenste van de 3 Gili-eilanden voor de kust van het eiland Lombok. De doos met clichés wordt hier helemaal omgekeerd en uitgestrooid: je hebt er ongerepte witte zandstranden vol weelderige palmbomen, de turquoise Lombok Strait heeft zeeschildpadden en koraaltuinen.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en speedboat naar Gili Trawangan. Met de cidomo naar je accommodatie
Accommodatie:
Manta Dive Gili Trawangan ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Gili Trawangan
Dag 19: Gili Trawangan
Het programma is vandaag overzichtelijk, maar toch hartstikke leuk. Je gaat een halve dag snorkelen in dit beroemde onderwatergebied.

Als je je al los kunt maken van het strand en even niet gaat snorkelen, kun je ontdekken dat je hier erg leuk kunt wandelen of fietsen. Met de fiets kun je in ongeveer een uur het hele eiland doen. Te voet kost het je ongeveer twee uur om het hele rondje over Gili T (de korte benaming voor Gili Trawangan) te maken.
INCLUSIEF:
Excursie: Halve dagtour: snorkelen
Accommodatie:
Manta Dive Gili Trawangan ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Gili Trawangan - Senggigi
Dag 20: Gili Trawangan - Senggigi
Het slotstuk van de reis vindt plaats op Lombok. Je gaat daar vandaag naartoe.

Van Lombok wordt gezegd dat het nu de sfeer heeft die Bali tientallen jaren geleden had. Dat is dan ook precies de reden waarom reizigers ervoor kiezen om Lombok te bezoeken. Dat wil niet zeggen dat er op Lombok niks te beleven valt. Integendeel. Ook dit vulkanische eiland (met de bijna 4000 meter hoge Rinjani vulkaan als indrukwekkende kolos) heeft prachtige natuur, mooie stranden, en is vooral voor liefhebbers van het onderwaterleven de plek om te verblijven.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot naar Lombok. Minibus naar je hotel
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Resort & Spa ****
(Quirky Garden)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Senggigi
Dag 21: Senggigi
Het is tijd om Lombok beter te ontdekken. Op weg naar de heuvels van Tetebatu stop je eerst bij de bijzondere Lingsar tempel. Bijzonder omdat hier zowel hindoeïstische als islamitische gelovigen komen bidden.

Eenmaal in de heuvels aangekomen bekijk je de dorpjes Tetebatu en Loyok. Hier begint de rustige trekking die je door dit gebied gaat lopen. Deze voert door een woud waar black monkeys (pitu) leven, en volop mahonie bomen en vanille plantages te vinden zijn. Een mooi uitzicht over de rijstterrassen van Lombok ontbreekt niet.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Resort & Spa ****
(Quirky Garden)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 22
Senggigi
Dag 22: Senggigi
De laatste dagtour van deze indrukwekkende reis: Gili Sudak (Gili Nanggu). Dit is een onbewoond eiland met mooi strand en turquoise water. Ook bezoek je de Sasak in het dorpje Banyumulek. De vrouwen van deze gemeenschap bakken al generaties aardewerk.

Je zeilt ook (in een kwartiertje) van de haven van Batu Kijuk naar Gili Nanggu om daar te gaan zwemmen.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Resort & Spa ****
(Quirky Garden)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 23
Senggigi - Sanur
Dag 23: Senggigi - Sanur
Om te zorgen dat je morgen een goede vlucht vanuit Bali naar je volgende bestemming hebt, word je vandaag al met de boot van Lombok naar Sanur op Bali gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Met de minibus naar de haven. Boot van Lombok naar Bali. Minibus naar het hotel
Accommodatie:
Sri Phala Resort & Villa Sanur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 24
Vertrek
Dag 24: Vertrek
Is het nu al voorbij, zul je waarschijnlijk denken. Maar het antwoord is jammergenoeg ja. Onze chauffeur brengt je naar de luchthaven van Bali.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 3619
3 personen€ 3074
4 personen€ 3034
5 personen€ 3022
6+ personen€ 2687
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lunch en diner zoals vermeld
 • Engelssprekende gids bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours en entreegelden
 • Stadstour in Jakarta
 • Dagtour Bandung
 • Dagtour Borobudur
 • Stadstour Surabaya
 • Stadstour per riksja in Malang
 • Dagtour Mount Bromo
 • Jungle trekking West Bali National Park
 • Dagtour naar de Hatten Vineyard en de Banjar Holy Hot Springs
 • Sightseeing: dolfijnen kijken in Lovina
 • East Bali Tour: Ujung Water Palace, Tirta Gangga, Bat Cave Temple
 • Dagtour Ubud
 • Avond tour met Kecak Dance in de Uluwatu tempel en aansluitend diner
 • Snorkelen bij het eiland Gili trawangan
 • Dagtour op Lombok: Tete Batu rijstterrassen
 • Dagtour Gili Sudak
 • Trein van Jakarta naar Bandung
 • Trein van Bandung naar Yogyakarta
 • Trein van Yogyakarta naar Surabaya
 • Boot naar Bali (2 keer)
 • Boot naar Gili Trawangan
 • Boot naar Lombok

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Jakarta
Fave Hotel Tanah Abang - Cideng ***
Faveroom
Bandung
Sukajadi Hotel Bandung ***
Premiere
Yogyakarta
Gallery Prawirotaman Hotel ****
Standaard
Surabaya
Favehotel MEX Tunjungan Surabaya ***
Faveroom
Malang
Merbabu Guest House ***
Standard
Jember
Aston Hotel, Jember ****
Studio Style
Pemuteran
Adi Assri Beach Resort ****
Deluxe Garden View
Lovina
Aneka Lovina ***
Superior Building
Candidasa
Rama Shinta Hotel Candidasa ****
Rama
Ubud
Sri Ratih Cottages ****
Superior
Sanur
Sri Phala Resort & Villa Sanur ****
Superior
Gili Trawangan
Manta Dive Gili Trawangan ***
Standard
Senggigi
Puri Mas Boutique Resort & Spa ****
Quirky Garden
24-Daagse rondreis Java, Bali, Gili en Lombok
REISDUUR
24 dagen / 23 nachten
VANAFPRIJS
€ 3619 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Jakarta, Bandung, Yogyakarta, Surabaya, Malang, Jember, Pemuteran, Lovina, Candidasa, Ubud, Sanur, Gili Trawangan, Senggigi
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie bandung rijstvelden
indonesie java wajang poppen wayang yogyakarta
indonesie bali lovina dolfijnen
indonesie yogyakarta traditionele dans
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie lombok gili nanggu eiland
indonesie bali ubud rijstterrassen rijstvelden
indonesie bali ubud baby makak aap

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's