Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

22-Daagse rondreis Java, Bali & Lombok

Op deze 3 eilanden ontdek je extra veel aantrekkelijke kanten van Indonesië

22-Daagse rondreis Java, Bali & Lombok

Op deze 3 eilanden ontdek je extra veel aantrekkelijke kanten van Indonesië

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
22 dagen / 21 nachten
VANAFPRIJS
€ 1802 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Pemuteran, Ubud, Senaru, Senggigi, Canggu
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Per jeep naar de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan
 • Eindeloos loungen en genieten aan de stranden van mystiek Bali
 • Borobudur en Prambanan. De wereldberoemde tempels van Yogyakarta
 • Leer of ga surfen in de Balinese badplaats Canggu
 • Ontdek watervallen, vulkanen en de tradities van de Sasak op Lombok

Introductie

Indonesië heeft veel aantrekkelijke kanten, maar op deze 22-Daagse rondreis Java, Bali & Lombok ontdek je er extra veel. Je komt op 3 eilanden die hun eigen sfeer, tradities, religies en eetcultuur hebben. Bali is verstild bij de prachtige watertempels en uitbundig aan de kust. Lombok heeft de eeuwenoude Sarak bevolking, ze leven in een aantrekkelijk landschap van watervallen en bergen. Java, de grootste van de drie, presenteert zich met enkele van de oudste tempels ter wereld. Maar je gaat hier ook surfen en met de jeep naar de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan.

Op maar liefst 5 dagen heb je een privéchauffeur, zodat je zelf kunt bepalen wat je gaat zien (en wanneer). Dat geeft meer mogelijkheden en extra keuzevrijheid. Uiteraard geven we je wel tips van plekken waarvan wij denken dat je ze wilt zien.

Een greep uit het omvangrijke programma: de meer dan 1000 jaar oude pyramidevormige stoepa van de Borobudur tempel, het grootste boeddhistische monument ter wereld. Je kunt gaan snorkelen naar Nemo vissen bij de Menjagan eilanden of naar wilde dolfijnen spotten bij Lovina. Of neem een bad achter de watervallen van Lombok, bezoek de fotogenieke Tanah Lot tempel op de rots, doe een kookcursus in Ubud, maak een fietstour langs de rijstvelden van Bali, en bewonder Prambanan. Dit is na Angkor Wat het grootste hindoeïstische tempelcomplex op aarde.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Naar deze dag heb je waarschijnlijk al wel een tijdje uitgekeken. Gelukkig is het zover: je vertrekt naar Java, naar Yogyakarta om precies te zijn.

Je internationale vlucht of lokale vlucht is niet bij de prijs inbegrepen. We kunnen je wel helpen een ticket te vinden. Laat het ons weten!

Dag 2
Aankomst Yogyakarta
Dag 2: Aankomst Yogyakarta
Welkom in Yogyakarta. Je bent even onderweg geweest, maar je staat nu dan wel in het historische hart van het eiland, de bron van de Javaanse beschaving en cultuur. Yogyakarta heeft twee van de belangrijkste tempels van het land: Borobudur en Prambanan, die al in de 8e en 9e eeuw zijn gebouw. Het is ook nog altijd het culturele middelpunt van het wajang poppenspel, batik, muziek en dans.

Los daarvan is Yogyakarta een erg leuke en best hippe stad. Het is niet zo groot, maar wel levendig, vooral rond Malioboro. Tegelijkertijd, als je even geen zin hebt in drukte, ben je in een vloek en een zucht de stad uit en sta je zo op het prachtige platteland.

Onze chauffeur haalt je op op het vliegveld en brengt je in ongeveer anderhalf uur naar je hotel.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven van Yogyakarta naar je hotel
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)

Dag 3
Yogyakarta
Dag 3: Yogyakarta
Laten we maar meteen een van de belangrijkste religieuze bouwwerken op het menu zetten. Je bezoekt vandaag de Borobudur.

Dit is het grootste boeddhistische monument ter wereld. De piramidevormige stoepa is al meer dan 1000 jaar oud, maar heeft aan zeggingskracht niets ingeboet. Deze bestaat uit miljoenen grijze vulkaanstenen en verbeeldt de mythologische berg Meru. De basis wordt gevormd door vierkante platforms met terrassen (de aarde), daarop liggen meerdere cirkelvormige plateaus (de hemel). Het geheel is verbonden met trappen, waarlangs de gelovigen via reliëfs meer leren over de vroege Javaanse cultuur en het boeddhisme.

We vergeten bijna te vertellen dat je vanaf de top een geweldig uitzicht hebt over de omgeving. Het maakt de beleving van een bezoek aan Borobudur perfect. (Het aantal bezoekers dat per dag naar de top mag is gelimiteerd.)

Na de Borobudur ga je naar het dorpje Candirejo, waar oude tradities hand in hand gaan met moderne opvattingen over verantwoord toerisme. Het vervoer is hier vaak nog met paard en wagen of met de fiets. Tijdens de tour verken je het dorpje met paard en wagen met een lokale gids om inzicht in de lokale leefgewoontes en tradities te krijgen. Wat kom je allemaal tegen? Kunst, handwerk en traditionele gezondheidsdranken! Je krijgt hier ook lunch.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de Borobudur tempel en dorpje Candirejo
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Yogyakarta
Dag 4: Yogyakarta
Deze dag is ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Kraton, het paleis van de sultan, en bijna een leefgemenschap op zich. Het complex van paviljoens, woongedeeltes, markten en winkels is ommuurd en had ooit tienduizenden bewoners binnen die paleismuren. Het bestaat verder uit luxueuze zalen en tuinen. Het gedeelte waar de sultan nog altijd woont, is vanzelfsprekend niet toegankelijk voor bezoekers.

Het Taman Sari Water Castle was het 18e eeuwse buitenverblijf van de sultan. Het bestond uit aangelegde meren met eilanden, baden, tuinen, paviljoens, zwembaden en een moskee. Zeer bijzonder is Sumur Gumuling, de ondergondse moskee. Je moet alleen even goed zoeken naar de geheime ingang!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Duta Garden hotel **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Yogyakarta - Malang
Dag 5: Yogyakarta - Malang
Je reist vandaag met je privéchauffeur van Yogyakarta naar Malang (een kleine 6 uur rijden). Het leuke is dat je vanaf de afgesproken tijd 10 uur over dit eigen vervoer kunt beschikken, en dus kunt kiezen welke route je het liefst neemt en wat je onderweg gaat bezoeken.

Maar omdat we vinden dat je Prambanan niet mag missen (en jij waarschijnlijk ook niet), gaan we daar in ieder geval kijken.

Prambanan is het (na Angkor Wat) grootste hindoeïstische tempelcomplex van de wereld. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en bestond na voltooiing uit meer dan 200 tempelgebouwen. Met de Merapi vulkaan in de achtergond is de centrale compound hier de voornaamste plek. Er staan 16 grotere en kleinere tempels op een verhoogd platform. De grootste en mooiste is Candi Shiva Mahadeva met een 47 meter hoge toren. De tempel is rijkelijk versierd met hemelse wezens, garuda’s, apengoden en andere figuren uit het heldenepos Ramayana.

LET OP: Borobudur en Prambanan zijn op maandag gesloten!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yogyakarta met je privéchauffeur naar Malang
Excursie: Excursie Prambanan
Accommodatie:
Merbabu Guest House ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Malang - Bromo
Dag 6: Malang - Bromo
Malang was tijdens de koloniale overheersing door de Nederlanders een geliefd vakantieoord. Enerzijds omdat Malang wat hoger ligt en dus relatief koel is. Maar ook omdat het centrum van Malang ruim is opgezet met tuinen, parken en brede lanen.

Ook vandaag heb je 10 uur (vanaf de afgesproken tijd) een eigen chauffeur en auto. Je kunt tussenstops maken als je dat leuk vindt.

Verken eerst Malang voordat je naar Bromo vertrekt (het is maar een dik uur rijden). Bekijk de koloniale Kajoetangan straat, maar ga ook de kleine steegjes in. Hier krijg je een mooi inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners. Je ziet in Malang Nederlandse kanalen, kunt naar het historische Alun-Alun plein, naar de Chinese Eng Ang Kiong tempel en de Kebalen markt. Veel indruk maken de Jodipan Colourful Houses.

Bromo is vooral bekend van de gelijknamige vulkaan. Die maakt onderdeel uit van het Bromo Tengger Semeru National Park. Naar de Bromo vulkaan ga je morgenvroeg, maar je kunt -als je dat leuk vindt- bijvoorbeeld wel vandaag gaan kijken bij de Luhur Poten tempel die in een dor woestijnachtig gebied aan de voet van de vulkaan staat. Of neem een duik in het natuurlijk bad bij de Madakaripura waterval, waar het water in meerdere stromen van 200 meter hoogte omlaag valt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Malang met je privéchauffeur naar Bromo
Accommodatie:
Café Lava *
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Bromo - Kalibaru
Dag 7: Bromo - Kalibaru
Mount Bromo is een actieve vulkaan in het Tengger bergmassief. Het is niet alleen een van de hoogste bergen van het land, het heeft ook een van de beste uitzichten van Indonesië, en dat zegt wat. Mount Bromo ligt met nog 4 vulkanen (!) in een krater die de ‘zee van zand’ wordt genoemd, een vreemd ondefinieerbaar landschap, dat net zo goed op de maan zou kunnen zijn. Alle reden om je er ’s ochtends vroeg voor uit je bed te vechten. Mocht je je dat afvragen, Bromo is afgeleid van Brahma, de hindoe god.

Om 4 uur word je opgehaald om met een Jeep naar het uitkijkpunt te gaan. Hierna klim je 246 treden omhoog naar de krater van Mt Bromo. Hier schijnt het ochtendlicht op de rook die uit de krater komt. Langzaam wordt het fantastische uitzicht onthuld.

Na dit avontuur word je teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt en vervolgt de reis zich naar Kalibaru. Een dikke 5 uur rijden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bromo met je privéchauffeur naar Kalibaru
Excursie: Bromo Sunrise Tour
Accommodatie:
Kalibaru Cottages ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kalibaru
Dag 8: Kalibaru
Je bezoekt de kruidentuin van Kalibaru waar peper, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel groeit. Ook ontdek je Kalibaru Village te voet via de dijk langs de rijstvelden of het dorpspad. En zie je hoe veel Indonesiërs de kost verdienen, met tofu of vee bijvoorbeeld. Ook leer je hoe je 'janur' decoraties maakt van kokosbladeren en kom je meer te weten over het kindertehuis van Ibu Harnik. Deze tour is inclusief lunch.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Kalibaru
Accommodatie:
Kalibaru Cottages ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Kalibaru - Pemuteran
Dag 9: Kalibaru - Pemuteran
Vandaag ga je van Java naar Bali. Dat is niet lang reizen (maar ongeveer 45 minuten met de ferry), maar een wereld van verschil. Er valt dus weer genoeg te ontdekken en mee te maken.

Bali is een Indonesisch buitenbeentje. Het is hindoeïstisch en dat geeft het eiland een originele eigen cultuur en sfeer. De kleurrijke party’s en ceremonies, de opvallende tempels, de traditionele ambachten, de dans en gamelan muziek, en de Balinese keuken, zijn de fundamenten van dit bijzondere eiland.

Los van die mooie sfeer en unieke cultuur heeft Bali behoorlijk wat te bieden. Om te beginnen is er het strand, zijn er grotten, vulkanen, tempels (neem de Pura Tanah Lot, de tempel op een rots in zee), kun je er snorkelen en duiken, en zie je er in het wild nog dolfijnen en hippies (want Bali is al sinds de jaren 60 een hippie paradijs).
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de ferry. Ferry naar Bali. Met je privéchauffeur naar Pemuteran
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Pemuteran
Dag 10: Pemuteran
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga snorkelen bij Menjagan eiland. Je wordt per boot naar Menjagan eiland gebracht, waar je niet alleen het meeste onderwaterleven kunt zien, maar ook het mooiste. Blikvangers hier zijn de anemoonvissen, beter bekend als Nemo vissen.

Maak een wandeling door de jungle van Bali met een echte park ranger. Op een trekking door het Bali National Park. hoor je alles wat je wilt weten over de planten die hier groeien en de dieren die hier leven, zoals langstaartapen, leguanen en een keur aan tropische vogels.

De Ulun Danu tempel is een van de belangrijkste hindoetempels van Bali, en in ieder geval een van de mooiste. De watertempel ligt prachtig en sereen aan de rand van het Bratan meer in de bergen van Bedugul. De lucht hier is koel en daardoor hangt er vaak een mystieke mist op het meer en rond de tempel. De kleine tempel bestaat maar uit een paar stoepa's en pagodes, en meer lijkt niet nodig want het oogt perfect.

Ook kun je dolfijnen spotten in Lovina. Als je ergens rond Bali dolfijnen in het wild kunt zien, dan is het hier. Je vaart met de boot naar een gebied waarvan de lokale kenners denken dat je ze die dag zult zien. Het is geen dierentuin, dus je weet het nooit, maar de kans is groot dat je echt dolfijnen ziet.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Pemuteran - Ubud
Dag 11: Pemuteran - Ubud
De karavaan trekt verder naar Ubud. Ook vandaag kun je onderweg aanleggen waar je graag wilt. Dit is de laatste dag dat je een eigen chauffeur hebt.

Onze tips:

Jatiluwih rijstterrassen. Dit zijn de grootste rijstterrassen van Bali en veel mooier ga je ze op het eiland niet zien.

De Taman Ayun tempel van Megwi. Deze grote en geliefde tempel ligt -voor de afwisseling- helemaal op het land, al zijn er grote vijvers aangelegd om toch het idee van een (voor Bali zo typische) watertempel te bevorderen. De vier 'tuinen' met pagodes, beelden en kenmerkende Balinese poorten liggen in een park, en dat maakt het geheel alleen maar mooier.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Pemuteran met je privéchauffeur naar Ubud
Accommodatie:
Ketut's Place Bed & Breakfast Ubud ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ubud
Dag 12: Ubud
Ubud is zonder twijfel één van de bekendste stadjes van Bali. Het wordt vaak gezien als het culturele, religieuze en artistieke middelpunt van het eiland. Het trekt sinds mensenheugenis kunstenaars en hindoes aan, en het ligt prachtig in het regenwoud, tussen rijstvelden en ravijnen.

Deze dag is ter vrije besteding. Dit zijn een paar tips.

Maak een fietstour. In een halve dag zie je veel van het platteland van Bali. Je fietst langs rijstvelden en tijdloze dorpjes. Omdat je meestal bergafwaarts trapt is het voor jong en oud goed te doen.

Fris en avontuurlijk is wildwater raften op de Ayung rivier. Als het regenseizoen voorbij is zijn sommige 'rapids' pittig, maar niet gevaarlijk en goed te doen met professionele begeleiding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Ketut's Place Bed & Breakfast Ubud ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Ubud
Dag 13: Ubud
Dag ter vrije besteding. Nog een paar tips.

Je bent al dagen lekker Indonesisch aan het eten, dus misschien wil je dat ook zelf kunnen om later thuis te demonstreren. Dan is een kookcursus ideaal. Je gaat mee naar de markt om de juiste producten te kopen en leert vervolgens hoe je ermee kunt toveren in de keuken.

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Ketut's Place Bed & Breakfast Ubud ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ubud - Senaru
Dag 14: Ubud - Senaru
Je gaat naar Lombok! Om te beginnen brengen we je naar de haven van Padangbai (ongeveer 2 uur). Daar stap je op een snelle boot naar Bangsal (ongeveer 3 uur). Onze chauffeur staat uiteraard klaar om je naar je hotel te brengen (ongeveer anderhalf uur).

Senaru is de uitvalsbasis voor reizigers die de vulkaan Mount Rinjani gaan beklimmen. Dat doen wij niet, maar dat wil niet zeggen dat er hier aan de voet van de vulkaan niet meer dan genoeg te beleven is.

Er zijn hier watervallen (zoals je morgen zult zien), er is jungle en de omgeving kent veel kleine traditionele dorpjes.

Op ongeveer een uur rijden ligt in Sembalun de beroemde Pergasingan Hill, waar je vanaf een heuvel een prachtig uitzicht over een vallei met rijstvelden hebt.

Noot: Bij veel havens wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meestal ongeveer 2 euro per persoon. Deze is niet inbegrepen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ubud naar de haven. Met de boot naar Bangsal. Van Bangsal naar je hotel. Geen sightseeing, alleen transfer
Accommodatie:
Rudy Trekker ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Senaru
Dag 15: Senaru
Je wordt vandaag meegenomen door een van de gidsen van een vrouwencollectief dat hier rondleidingen verzorgt. De wandeling duurt een halve dag en is inclusief lunch.

Je verkent het dorp Senaru en loopt door de vallei aan de voet van de vulkaan Mount Rinjani in het noordelijke district Bayan. Je volgt oude paden tussen schaduwrijke bamboebossen en komt langs dorpstuinen voordat je een weids landschap van rijstterrassen en palmen betreedt. Via een kronkelend irrigatiekanaal bereik je het weelderige regenwoud van de beroemde Sindang Gile en Tiu Kelep waterval. De lokale Sasak bevolking gelooft dat een verfrissend bad achter deze donderende watervallen elke ziekte kan genezen.

Je gids wijst je onderweg op tropische planten en vertelt waar de lokale bevolking deze allemaal voor gebruikt. Wie weet zie je onderweg brutale langstaartapen of spot je de zeldzame ebbenhouten bladaap.
INCLUSIEF:
Excursie: Senaru Panorama Walk
Accommodatie:
Rudy Trekker ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 16
Senaru - Senggigi
Dag 16: Senaru - Senggigi
Van Noord-Lombok verplaats je je in ongeveer 3 uur naar de westkust van Lombok. Naar Senggigi om precies te zijn. En daarmee ben je terug aan het strand. Er valt in Senggigi echt wel wat te kiezen qua strand. Wat te denken van het zwarte zandstrand van Kerandangan Beach? Of Senggigi Beach, een lange en best brede strook zand, met hier en daar een kleine baai, wat vissersboten en een ondiepe zee. Of het rustige Nipah Beach, dat wordt afgeschermd door een strook kokospalmen....
INCLUSIEF:
Transfer: Van Senaru naar Senggigi. Geen sightseeing, alleen transfer
Accommodatie:
Puri Saron Senggigi Hotel ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Senggigi
Dag 17: Senggigi
Laten we Lombok eens wat beter gaan bekijken. Dat doen we op een tour. Om 8 uur word je in je hotel opgehaald en van Senggigi via Ampenan naar Teratak Village gebracht. Dit gebied is rijk aan rijstvelden en fruitplantages. Rond 9.30 maak je kennis met je gids en beginnen we aan een rustige trekking naar de Benang Kelambu Waterval. Je passeert koffieplantages en velden waar jackfruits en andere vruchten groeien.

Kort na 10 uur zijn we bij de Benang Kelambu waterval. De naam betekent in het lokale dialect 'het gordijn van draden'. Je kunt hier een koel bad nemen in de natuurlijke vijver onder de waterval.

We hebben nog een waterval voor je: de Benang Setokel waterval. Het woord banang setokel is afgeleid van het sasak dialect en betekent 'een rol draden'. In de vallei bij deze waterval wordt tegen twaalven de lunch geserveerd.

Hierna wandel je terug naar het beginpunt en word je weer naar je hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Senggigi
Accommodatie:
Puri Saron Senggigi Hotel ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 18
Senggigi
Dag 18: Senggigi
Dag ter vrije besteding. Onze tip:

De Pura Batu Bolong tempel doet je waarschijnlijk meteen denken aan Tanah Lot op Bali. Ze lijken erg op elkaar, en dat is niet gek want ze liggen beide nogal fotogeniek op een rots in zee. Vooral bij zonsondergang maak je de mooiste foto's van de kleine hindoe tempel.

Je hotel hier is het Puri Saron Senggigi Hotel. De tuin is rijkelijk begroeid, het zwembad en het zonneterras zijn uitnodigend. Net als het strand en het terras van het Mawar Saron Restaurant. Kortom, in Puri Saron Senggigi Hotel hoef je je weinig zorgen te maken. Je kunt je focussen op zwemmen en als de maag begint te knagen, is heerlijk eten niet ver weg.

Kerandangan Beach en Senggigi Beach liggen beiden binnen 500 meter. In de buurt vind je restaurants, als je voor de afwisseling ergens anders wilt eten. Het Turtle Conservation Gili Trawangan ligt op 20 minuten rijden.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Puri Saron Senggigi Hotel ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Senggigi - Canggu
Dag 19: Senggigi - Canggu
Terug naar Bali. Je wordt weer naar de haven in Bangsal gebracht. Van Bangsal vaar je naar Padangbai op Bali. Uiteraard staat er weer een chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen.

Canggu was lang de geheime locatie voor surfliefhebbers. Een goed bewaard geheim is Canggu niet meer. Je kunt er nog altijd geweldig surfen, maar Canggu is ook uitgegroeid tot een aantrekkelijke badplaats met leuke restaurants en beach clubs.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Papillon Echobeach ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Canggu
Dag 20: Canggu
Wat denk je van een paar uurtjes surfen? Het maakt niet uit of je het kunt of wilt leren. Surfen in Canggu is hoe dan ook een leuke ervaring.

We halen je in je hotel op en brengen je naar het strand, waar afhankelijk van je ervaring en het weer, het die dag het beste surfen is. Dat geldt ook voor de tijd waarop je gaat surfen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kijken we of de ochtend of middag op jouw dag het beste moment is.

Je krijgt een beschermende UV-rashguard (t-shirt met lange mouwen) en een surfplank die past bij je niveau. De surfinstructie gaat in 3 stappen: uitleg van het materiaal, surftechniek en waterveiligheid. Daarna ga je met de (ASI gekwalificeerde) instructeur het water in. De surfles duurt ongeveer twee uur (inclusief instructie).
INCLUSIEF:
Excursie: Surfen in Canggu
Accommodatie:
Papillon Echobeach ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Canggu
Dag 21: Canggu
Dag ter vrije besteding. Onze tip:

Als ergens het woord iconisch op Bali betekenis heeft, dan is het bij de Tanah Lot tempel. Als je in je leven maar vijf foto’s van Bali hebt gezien, dan zit er zeker een bij van deze tempel op de rotsformatie Tanah Lot. Al in de 16e werd deze tempel hier gebouwd.

Het is niet alleen een oude tempel, maar ook een van de belangrijkste in een keten van zeetempels (opgedragen aan de goden van de zee) die rondom het eiland liggen. Bij de tempel leven giftige zwarte slangen, die -zegt men- de tempel tegen ongewenste bezoekers bewaken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Papillon Echobeach ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 22
Vertrek
Dag 22: Vertrek
Bedenk nog maar eens goed wat je allemaal hebt gedaan en gezien in de afgelopen 22 dagen. Heel veel! Misschien eindigt hier je reis en vlieg je terug naar huis. We brengen je naar Ngurah Rai International Airport. Of is Canggu het begin van nog meer avonturen........

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1802
3 personen€ 1568
4 personen€ 1565
5 personen€ 1565
6+ personen€ 1423
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-03-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 14-03-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt, lunch en diner zoals aangegeven in het dagprogramma
 • Transfers zoals aangegeven in het dagprogramma
 • Engelssprekende gidsen
 • Bezoek aan de Borobudur tempel en dorpje Candirejo
 • Excursie Prambanan
 • Bromo Sunrise Tour
 • Tour Kalibaru
 • Senaru Panorama Walk
 • Tour Senggigi
 • Surfen in Canggu

   

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Vlucht
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Yogyakarta
Duta Garden hotel **
Standaard
Malang
Merbabu Guest House ***
Deluxe
Bromo
Café Lava *
Superior
Kalibaru
Kalibaru Cottages ***
Deluxe
Ecovriendelijk
Pemuteran
Kubuku Eco Dive Lodge & Yoga ***
Deluxe Garden View
Ubud
Ketut's Place Bed & Breakfast Ubud ***
Deluxe
Senaru
Rudy Trekker ***
Standaard
Senggigi
Puri Saron Senggigi Hotel ***
Superior
Canggu
Papillon Echobeach ***
Superior
22-Daagse rondreis Java, Bali & Lombok
REISDUUR
22 dagen / 21 nachten
VANAFPRIJS
€ 1802 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Yogyakarta, Malang, Bromo, Kalibaru, Pemuteran, Ubud, Senaru, Senggigi, Canggu
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
indonesie yogyakarta borobudur tempel
indonesie lombok mount rinjani
indonesie java bromo vulkaan asiadirect
indonesie bali ubud jatiluwih
indonesie bali pemuteran nemo vis clownfish
indonesie bali bratan ulun danu tempel
indonesie lombok senaru mount rinjani rijstvelden
indonesie yogyakarta traditionele dans

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's