Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Een onvergetelijke avond uit in Bangkok'
Thailand

Een onvergetelijke avond uit in Bangkok

Merijn » December 2022

Bangkok tips van onze stagiair Merijn

Thailand Bangkok Reiziger in Chinatown

Recentelijk liep Merijn stage bij AsiaDirect. Hij is 2e jaars student Functiegericht Toerisme & Recreatie op de Hogeschool NHTV in Breda. Merijn houdt zich bezig met het maken van hotelbeschrijvingen, social media en hij staat regelmatig bij onze tourbalie. Daarnaast heeft hij uiteraard de nodige reiservaring opgedaan. Vooral Koh Phangan en Koh Tao zijn favoriet. Maar ook in Bangkok verveelt hij zich geen moment! ‘Bangkok heeft zoveel leuke wijken, er is overal wel iets te beleven’. Hierbij zijn ervaringen en uiteraard enkele tips voor een geslaagde avond uit.

Het kloppende hart van Thailand

Thailand Hotel Eastin Hotel Makkasan Bangkok Attica Sky Lounge 1
Attica Sky Lounge – Eastin Makkasan Hotel, Bangkok

Het kloppende hart van Thailand is zonder twijfel de hoofdstad Bangkok. Een enorme metropool en het politieke centrum van het koninkrijk Thailand. Het is een gevarieerde en dynamische stad, maar ook lekker chaotisch. Het straatbeeld wordt overheerst door het vele verkeer, bestaande uit tuktuks, felgekleurde taxi’s en voorbijscheurende motorbikes. Bangkok telt meer dan 12 miljoen inwoners, waardoor de stad 24 uur per dag leeft. Het kost je minstens een hele dag om een goede indruk van de stad te krijgen. Mijn ideale manier om even de drukte te ontvluchten? De hoogte in!

Skybars in Bangkok

Thailand Bangkok Rooftop bar

Sinds mijn komst naar Bangkok begin februari, heb ik al veel mogen ontdekken van deze wereldstad. Elke dag is anders, waardoor ik mij geen moment hoef te vervelen. Bangkok is een stad waar je energie van krijgt. Maar het tegenovergestelde is ook waar. Vooral na een dag op kantoor vind ik het heerlijk om één van de vele skybars op te zoeken. Bangkok telt ontelbaar veel hotels met een skybar, vaak gelegen op de bovenste verdieping. Ook als niet-hotelgasten ben je van harte welkom! Het uitzicht op de skyline is en blijft geweldig! Vooral aan het begin van de avond, wanneer de zon langzaam onder gaat en er steeds meer lichtjes aan gaan.

Sky Bar at Lebua en Above Eleven

Thailand Bangkok Skybar Lebua at State tower rooftop bar
Uitzicht vanaf de Sky Bar at Lebua

Eén van de bekendste skybars in Bangkok (en waarschijnlijk ter wereld) is de ‘Sky Bar at Lebua’, bekend van de Amerikaanse kaskraker The Hangover Part II. Naast de bar ligt het Sirocco restaurant. Dit is ‘s werelds grootste openluchtrestaurant en het ligt op de 64e verdieping van de 247 meter hoge State Tower. Daarmee is deze wolkenkrabber één van de hoogste gebouwen van Thailand. Op de top heb je een prachtige panoramisch uitzicht over de stad en de Chao Phraya rivier. Een andere favoriete skybar is Above Eleven. De bar is een onderdeel van Fraser Suites, een luxueus appartementencomplex. Deze bevindt zich in het de gezellige uitgaanswijk Sukhumvit. Het zijn vooral locals en expats die de bar weten te vinden. Ik kom hier graag vanwege de relaxte sfeer en de lekkere drankjes. Daarnaast zijn de prijzen niet zo hoog als bij andere populairste skybars.

Thailand Bangkok Lebua hotel
Lebua hotel in Bangkok

Een bezoek aan Bangkok is dus niet compleet zonder een drankje bij één van de skybars. Ik zou bijna kunnen zeggen dat ik verslaafd ben geworden. De combinatie van goede muziek, een schitterend uitzicht en lekkere drankjes staat garant voor een gezellige avond. Cheers!

Over het algemeen hanteren de skybars een strikt kledingvoorschrift. Kleed je dus netjes, oftewel ‘smart casual’. Slippers en korte broeken zijn meestal niet toegestaan.

Wist je dat ons kantoor zich in het Maitria Mode Sukhumvit 15 in het hart van Bangkok bevindt? Op de top van dit hotel vind je ook een skybar/restaurant. Kom snel naar Bangkok en ervaar het fantastische uitzicht zelf 🙂

Merijn, auteur van het artikel Een onvergetelijke avond uit in Bangkok

Merijn

Stagiair
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Eten en drinken
Stad
Stage
Tips

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!