Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

20-Daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand

Wat een reis! 20 dagen! 3 geweldige Aziatische buurlanden!

20-Daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand

Wat een reis! 20 dagen! 3 geweldige Aziatische buurlanden!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2359 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ho Chi Minh City, Saigon, Ben Tre, Can Tho, Chau Doc, Phnom Penh, Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Koh Chang, Bangkok
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Vietnam: mangrove, rijstvelden en pagodes van de Mekong Delta
 • Cambodja: Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld
 • Thailand: verken de wereldse hoofdstad Bangkok per fiets
 • Vietnam: Cu Chi tunnels, ondergrondse schuilplaats van de Vietcong
 • Cambodja: boottocht Tonle Sap meer, een opvallend natuurverschijnsel
 • Thailand: tropisch bijtanken op olifanteneiland Koh Chang

Introductie

Wat een reis is dit! Op deze 20-daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand haal je het maximale uit deze drie verschillende, maar o zo leuke Aziatische buurlanden. Om te beginnen leer je de landen echt kennen omdat je veel tijd doorbrengt op het platteland. Daar komen minder reizigers en zijn de mensen vaak nog net zo benieuwd naar jou, als jij naar hen. We hebben bij alle drie de landen de sterkste troeven gekozen.

Vietnam. De bijna 100 miljoen (!) Vietnamezen zijn trots op hun land, op hun eten, en meer nog op hun cultuur. Er is hier veel moois te zien, aan tempels en pagodes, aan theehuizen, winkeltjes en overdekte en drijvende Vietnamese markten. Je bezoekt het van geschiedenis doordrenkte Ho Chi Minh City (Saigon), gaat naar de geweldige Mekong Delta (en de Cai Rang drijvende markt) en verkent met bootjes en per fiets het kleurrijke boerenland.

Cambodja bestaat uit rijstvelden, meren, rivieren, jungle, grotten en watervallen. Je zult merken dat er buiten Phnom Penh (je maakt er een tour met de tuk tuk) amper stedelijk gebied is. Hoogtepunt is Angkor Wat, het historische hart van Cambodja. Het unieke tempelcomplex toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Op de grondvesten van Angkor Wat is het huidige Cambodja tot stand gekomen.

Thailand heeft een reputatie te verliezen als het gaat om de mooiste eilanden ter wereld. Het land van de glimlach heeft meer strand dan je kunt bezoeken. Koh Chang is een bergachtig beschermd eiland waar de natuur voorrang krijgt op de mensen. Het resulteert in bijzondere mangrove gebieden, steile rotswanden, watervallen en veel baaien met grotere of kleinere stranden. En je gaat natuurlijk naar Bangkok, de wervelende metropool die je met open armen zal ontvangen.

Meer weten over deze reis? Kijk dan even bij de dagbeschrijving of neem vrijblijvend contact met ons op!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Vietnam
Klaar voor je avontuur? Binnenkort weet je alles over Vietnam, Cambodja en Thailand! Nu eerst naar het vliegveld!

Vandaag vlieg je naar Vietnam met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Ho Chi Minh City (voormalig Saigon)
Dag 2: Aankomst in Ho Chi Minh City (voormalig Saigon)
Onze chauffeur wacht je op op het vliegveld van Ho Chi Minh City en brengt je naar je hotel zodra je door de douane bent.

Ho Chi Minh City is de 'nieuwe' naam van de stad die velen nog als Saigon kennen. Ook de Vietnamezen gebruiken Saigon nog volop als naam. Ho Chi Minh City, genoemd naar de leider van de revolutie die in 1945 tot de onafhankelijkheid van Vietnam leidde, is de grootste stad van het land. De stad is het economisch en cultureel centrum, en bijvoorbeeld een stuk moderner dan hoofdstad Hanoi.
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven naar hotel per minibus
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe kamer)

Dag 3
Cu Chi Tunnels en Ho Chi Minh City
Dag 3: Cu Chi Tunnels en Ho Chi Minh City
Deze dag bestaat uit twee tours. In de ochtend bezoek je de Cu Chi Tunnels, in de middag maak je een stadstour door Ho Chi Minh City (en die begint met een lunch).

De Cu Chi tunnels zijn een onvoorstelbaar geraffineerd ondergronds netwerk waar de Vietcong zich tijdens de Vietnam oorlog schuil hielden. Feitelijk leefden ze permanent in dit meer dan 250 kilometer (!) gangenstelsel. Er was een gebrek aan lucht, eten en water, en de tunnels zaten vol slangen en schorpioenen, maar de Amerikaanse tegenstanders kregen geen greep op de onzichtbare Vietcong. Er is 121 kilometer tunnel bewaard en je kunt dus zelf ontdekken hoe het gevoeld moet hebben hier te leven. De Cu Chi tunnels liggen op zo'n 2 uur rijden van Saigon.

Na de lunch in Saigon begint de stadstour. Je wandelt naar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze historische stad. Veel van wat je gaat zien herinnert aan de Franse overheersing en de Vietnamoorlog. De Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor zijn eind 19e eeuw gebouwd en de beste voorbeelden van de Franse architectuur uit die tijd. Het Reunification Palace was de residentie van de president van de republiek van Vietnam tijdens de Vietnamoorlog. Op 30 april 1975 kwam er feitelijk een einde aan de oorlog toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger dwars door de hekken van de residentie reed. Eigenlijk is er sinds dat moment aan de inrichting van het paleis niks meer veranderd. Het is daarom niet alleen een inkijkje in dat conflict, maar ook een tijdmachine die je naar de jaren 60 en 70 transformeert.

Het War Remnants Museum, dat in het begin het Museum van de Amerikaanse Oorlogsmisdrijven heette, is een indrukwekkende tentoonstelling over de zin en vooral de zinloosheid van de verschrikkelijke Vietnamoorlog (en elke andere oorlog). Als laatste brengen we een bezoek aan de straten Dong Khoi en Nguyen Hue, waar je een prachtig uitzicht hebt op Hotel de Ville – het beroemde stadhuis van Saigon.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Ho Chi Minh City en de Cu Chi tunnels
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Ho Chi Minh City
Dag 4: Ho Chi Minh City
Deze dag is ter vrije besteding. Wat kun je doen?

Zeker de moeite waard is de After Dark foodtasting tour. Hiervoor word je rond een uur of 6 opgehaald door een brommer met chauffeur. Je ervaart al vrij snel waarom de brommer hier het ideale vervoermiddel is. Je leert de stad en haar culinaire hoogstandjes op een totaal andere manier kennen. Je rijdt van snack naar hapje, en van gerecht naar koffie. Rond 10 uur ‘s avonds word je weer bij je hotel afgezet.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Ho Chi Minh City – Ben Tre – Nhon Thanh Village – Can Tho
Dag 5: Ho Chi Minh City – Ben Tre – Nhon Thanh Village – Can Tho
Wat gebeurt er allemaal op het Vietnamese platteland zul je je misschien afvragen? Na deze dag kun je er over meepraten. Rond 8.30 uur word je in een uurtje naar de Ben Tre provincie gereden.

In My Long Hamlet zie je hoe ze rijstpapier maken. Ook mag je heerlijke huisgemaakte cake met kokossap proeven! Uitbuiken doe je tijdens een boottocht op de Ben Tre-rivier, die zich een weg baant door de met kokospalmen gevulde jungle. Onderweg stop je bij een workshop waar je ziet hoe kokosnoten worden verwerkt. Terug op de boot vaar je naar een plaatselijke snoepmolen om te proeven van lokaal snoep, fruit en honingthee. Muzikanten voegen nog wat extra lokale sfeer toe.

Hierna stap je op de fiets (of in de tuk tuk) om via landelijke weggetjes en langs boomgaarden in het dorpje Nhon Thanh uit te komen. Dan is het tijd om met de roeiboot het Tu Tran-kanaal te ontdekken. Je stapt even uit bij een pomelo-tuin en om te lunchen in het huis van mevrouw Thuy, die haar beste specialiteiten zal serveren. Tot slot vaar je naar een werkplaats waar ze nog met de hand bakstenen maken.

Met de minibus rijd je naar Can Tho in de Mekong Delta.
INCLUSIEF:
Transfer: Ho Chi Minh City naar Ben Tre per minibus en vanuit lokale bakstenen fabriek naar Can Tho per (mini)bus
Excursie: Bezoek aan My Long Hamlet, boottocht op de Ben Tre-rivier, bezoek aan kokosnotenworkshop het dorpje Nhon Thanh en de lokale bakstenen werkplaats
Accommodatie:
Green Village Mekong ***
(Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Can Tho – Drijvende markt Cai Rang – Chau Doc
Dag 6: Can Tho – Drijvende markt Cai Rang – Chau Doc
De Mekong Delta bestaat uit meer dan 40 duizend (!) vierkante kilometer moeras, meren, drijvende markten, rivieren, mangrove, rijstvelden en pagodes. De natuur is hier al eeuwenlang de baas en de mensen hebben zich bij dat lot neergelegd.

Dat ze er het beste van weten te maken, blijkt op de Cai Be en Cai Rang drijvende markten. Een wirwar van bootjes waarop iedereen zijn handel aanprijst of op zoek is naar de beste deal.

Die markt van Cai Rang ga je bezoeken. Alles wat in deze regio wordt gemaakt, wordt hier verkocht of gekocht. Je ziet niet alleen deze markt op het water, maar ervaart ook hoe het er op de markt aan wal aan toegaat. Aansluitend bezoek je een rijstverwerkingsfabriek.

De minibus pikt je weer op bij de Ninh Kieu haven om naar Muoi Cuong Garden in Can Tho te rijden. Deze tuin is beroemd vanwege de vele verschillende soorten fruit, maar indien mogelijk nog meer door de cacao.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Daarna rijden we naar Chau Doc.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar Ninh Kieu per minibus en Ninh Kieu haven naar Muoi Cuong Garden en vervolgens naar Chau Doc per (mini)bus
Excursie: Drijvende markt van Cai Rang, bezoek aan de rijstverwerkingsfabiek en de Muoi Cuong Garden in Can Tho
Accommodatie:
Chau Pho Hotel ***
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Chau Doc – Phnom Penh
Dag 7: Chau Doc – Phnom Penh
Je hebt in deze kleine week veel van Vietnam gezien dat voor andere reizigers verborgen blijft. We richten het vizier nu op Cambodja, waar terecht een hoofdrol is weggelegd voor Angkor Wat.

Daarover later meer. Vandaag word je na het ontbijt naar de haven worden gebracht en neem je de Hang Chau boot naar Phnom Penh in Cambodja. Het is 3,5 uur varen en rond het middaguur kom je in de Cambodjaanse hoofdstad aan. Onze lokale chauffeur haalt je op en brengt je naar je hotel.

Er wonen ruim twee miljoen mensen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, maar daar merk je eigenlijk weinig van. De stad heeft een dorpse sfeer en dat is wel zo leuk. Ontmoetingspunt, uitrustplek en de lokatie om vrienden en bekenden te ontmoeten, of gewoon even een wandelingetje te maken is Sisowath Quay. De boulevard is 3 kilometer lang en ligt aan de Mekong rivier, waar meerdere afsplitsingen van deze rivier weer bij elkaar komen. Je vindt er legio koffietentjes, barretjes en restaurants.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar haven Chau Doc per minibus, naar Phnom Penh per boot en naar hotel per minibus
Accommodatie:
Okay Boutique Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Phnom Penh – Stadstour per tuktuk
Dag 8: Phnom Penh – Stadstour per tuktuk
Wat is er leuker dan de koninklijke geschiedenis van Phnom Penh met de tukt tuk te verkennen?

Om een goed beeld van de rijkdom van de hoogtijdagen van de Cambodjaanse koningen in de 20e eeuw te krijgen, bezoek je het koninklijk paleis en de zilveren pagode. In deze laatste woonde King Norodom Sihanouk in de jaren ’40, hij was er ook de enige monnik.

Wat kun je verder nog zelf doen? Phnom Penh heeft leuke markten. De Night Market is een belevenis. Je kunt hier niet alleen nieuwe kleren, juwelen, of keukenartikelen aanschaffen, maar ook terecht voor noedelsoep of een fruit shake.

In Phnom Penh vind je de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields. Beiden herinneren onmiskenbaar aan de dictatuur van Pol Pot, die miljoenen Cambodjanen liet vermoorden. Aan de gevangenis, eigenlijk een school, bekend als S21, is na de terreur niets veranderd. Er zijn alleen geen gevangenen meer. Er zijn er zo’n 15 duizend naar toegebracht, nagenoeg niemand heeft het overleefd.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Phnom Penh per tuktuk incl. bezoek aan het Koninklijke Paleis,
Accommodatie:
Okay Boutique Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Phnom Penh – Siem Reap
Dag 9: Phnom Penh – Siem Reap
Je neemt de tourbus naar Siem Reap (een rit van ongeveer 7 uur).

Siem Reap ligt in het noorden van Cambodja aan het Tonle Sap meer. Het eeuwenoude stadje is de uitvalsbasis voor Angkor Wat, dat op een kleine 6 kilometer afstand ligt. Siem Reap heeft dankzij die bezoekers een enorm aanbod van hotels, maar door die drukte ook een levendig en erg gezellig centrum gekregen, waar het goed toeven is.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar Siem Reap per luxe tourbus
Accommodatie:
La Niche D'angkor Boutique Hotel ****
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Siem Reap – Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom
Dag 10: Siem Reap – Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom
Eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: een reis naar Cambodja zonder Angkor Wat is niet compleet. Angkor Wat is een unieke belevenis, een stap terug in de tijd, een indrukwekkende kennismaking met wat ooit het welvarende Khmer-rijk was. Angkor Wat betekent niet voor niets ‘tempel stad’, het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Leuk om te weten is dat de tempels helemaal niet zo veel op elkaar lijken als je misschien nu nog denkt. De hoofdtempel Angkor Wat is groots en heeft de uitstraling van een paleis. Een andere tempel, Ta Phrom, ziet eruit alsof er een aardbeving is geweest die goed aan de wortels van de bomen heeft geschud. Bomen en tempel lijken met elkaar verweven. En in de Bayon tempel zie je honderden in rotsen uitgehouwen gezichten die nog altijd respect afdwingen.

Hoe dan ook, je gaat het zelf zien. Met de tuk tuk word je naar Angkor Wat gebracht. De zojuist genoemde hoogtepunten zitten allemaal in de tour.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Siem Reap per tuktuk incl. bezoek aan Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom
Accommodatie:
La Niche D'angkor Boutique Hotel ****
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Siem Reap - Countryside dagtour
Dag 11: Siem Reap - Countryside dagtour
Angkor Wat is weliswaar een hoogtepunt, maar de omgeving van Siem Reap verdient ook absoluut een bezoek.

Je trekt er de hele dag op uit om per fiets, auto en boot de omgeving van deze stad te verkennen. Het eerste deel brengt je per fiets naar de rijstvelden en vijvers met lotusbloemen. Je stopt bij een lokale markt, ziet traditionele huizen en vindt een kleine verborgen tempel.

Met de minibus ga je vervolgens naar Kampong Kleang, het meest authentieke dorp aan het grote Tonle Sap meer. Je gaat lunchen bij een lokale familie en kunt daarvan even bijkomen in een van hun hangmatten.

Na dit aangename oponthoud ga je verder per boot (afhankelijk van het seizoen). Je vaart door een typisch vissersdorp waar deze regio zo bekend om is.

Tonle Sap is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en een opvallend natuurverschijnsel. Het maakt veel uit of je dit meer in het droge- of het regenseizoen bezoekt. In de regentijd is het zo’n 6 (!) keer groter, en de waterstanden verschillen van 1 meter (droge seizoen) tot wel 9 meter water!

Het verklaart waarom de vissershuisjes hier op palen staan. Dat er veel vissers leven is omdat driekwart van alle vis in de Cambodjaanse binnenwateren in Tonle Sap wordt gevangen. Nog zo’n indrukwekkend gegeven dat aantoont hoe belangrijk en groot dit meer is: ongeveer de helft van het water dat de Vietnamese Mekong Delta instroomt, komt hier vandaan.

De terugweg naar Siem Reap gaat gedeeltelijk over onverharde wegen en via kleine dorpjes.
INCLUSIEF:
Excursie: Countryside dagtour incl. bezoek aan de lokale markt, traditionele huizen, een kleine verborgen tempel en het Tonlé Sap meer
Accommodatie:
La Niche D'angkor Boutique Hotel ****
(Deluxe kamer)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Siem Reap - Battambang
Dag 12: Siem Reap - Battambang
Battambang is een stad en een provincie. De provincie ligt tussen het Tonle Sap meer en Thailand, en was in het verleden vaak Thais, dan weer Cambodjaans, dan weer Thais en uiteindelijk Cambodjaans. De invloed van beide landen is hier nog altijd goed merkbaar. Er wordt veel rijst en tropisch fruit verbouwd.

Vandaag gaat de reis dan ook verder richting Battambang. In het regenseizoen is het mogelijk deze trip met een boot te maken, afhankelijk van de waterstand in de rivier duurt de tocht dan 6 á 8 uur. Is het waterniveau te laag, dan is de boottocht helaas niet mogelijk (informeer vooraf bij AsiaDirect) en zul je de tocht naar Battambang per taxi afleggen. De tocht duurt in dat geval zo´n 3 uur. Uiteraard is de taxi ook beschikbaar indien je liever per taxi dan per boot reist.
INCLUSIEF:
Transfer: Siem Reap naar Battambang per boot of taxi
Accommodatie:
Delux Villa ****
(Superior kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Battambang
Dag 13: Battambang
Battambang is vooral bekend vanwege het bamboe treintje. Nou ja, treintje. Het is eigenlijk eerder het onderstel van een trein, maar wel al sinds mensenheugenis de manier waarop hier mens en dier worden verplaatst. Het bamboe vehikel wordt met de hand in beweging gezet en gehouden.

Een ritje met deze beroemde bamboe trein kan natuurlijk niet ontbreken.

Daarna ga je naar Phnom Sampeau, waar je een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving hebt. Pas op voor ondeugende aapjes!

Rond zonsondergang voel je de lucht gonzen als miljoenen vleermuizen in een eindeloos lijkende stroom de Bat Cave verlaten om op zoek te gaan naar eten. Het zijn er zoveel dat het ruim een kwartier duurt voordat ze allemaal de grot hebben verlaten.
INCLUSIEF:
Excursie: Een ritje met de bamboe trein en een bezoek aan Phnom Sampeau
Accommodatie:
Delux Villa ****
(Superior kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Battambang – Poipet – Koh Chang
Dag 14: Battambang – Poipet – Koh Chang
Een fikse reisdag. Je gaat van Battambang naar het Thaise eiland Koh Chang. En dat is dan wel weer een mooi vooruitzicht!

Je wordt vanaf je hotel in Siem Reap naar de grens gebracht. Na het oversteken van de grens staat in Thailand een andere chauffeur te wachten die je naar Koh Chang brengt.

Koh Chang is een van de grootste eilanden van Thailand. Je vindt hier naast strand ook het nodige nachtleven (leuke bars, restaurants). Maak een trekking door de jungle en ontdek de prachtige watervallen. Of ga strandhoppen en geniet van de mooie strandjes die Koh Chang te bieden heeft. ‘s Avonds kun je heerlijk dineren met uitzicht op zee.
INCLUSIEF:
Transfer: Battambang naar Koh Chang per minibus en boot
Accommodatie:
Kacha Resort & Spa ****
(Deluxe Hillside)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15 - 17
Koh Chang
Dag 15 - 17: Koh Chang
De komende dagen kun je optimaal van dit tropische eiland genieten. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke snorkeltour ondernemen. De meeste snorkeltours nemen je mee naar het eiland Koh Rang of naar de kleinere nabijgelegen eilanden, Koh Wai, Koh Lao Ya, Koh Khum en Hin Rarp. De tours zijn vaak inclusief uitstapjes op het strand en een stop bij aapjes.

De beste plek nabij Koh Chang om te duiken en te snorkelen is bij Koh Rang. Verschillende rotseilandjes liggen verspreid langs de kust van dit eiland. Eromheen een betoverend mooie onderwaterwereld! Het water is zeer helder en je hebt dus een goed en ver zicht. Je vindt hier enorme koralen en anemonen, grote vissen als roggen, barracuda’s, zeeschildpadden en ontelbaar veel kleine visjes in alle kleuren van de regenboog.

Ook leuk is om het vissersdorpje Bangbao in het zuidwesten te bezoeken. Je kunt hier eenvoudig een lokale songthaew taxi naar toenemen, een soort busje met banken achterin.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Kacha Resort & Spa ****
(Deluxe Hillside)

Dag 18
Koh Chang - Bangkok
Dag 18: Koh Chang - Bangkok
Pak je zwembroek maar even in, want je gaat naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand en de grootste stad die je op deze reis bezoekt. Het is ongeveer 6 uur rijden.

Voor sommigen blijft Bangkok, de hoofdstad van Thailand, een ongrijpbare metropool. Toch is Bangkok een hartstikke leuke stad. Er zijn veel markten, je kunt overal voor een habbekrats op straat eten, er zijn prachtige oude tempels (zoals Wat Pho met de Liggende Boeddha), moderne shopping malls (waarvan er een paar tot de grootste van Zuidoost-Azië behoren), en toffe rooftop bars voor een uitzicht en een drankje.
INCLUSIEF:
Transfer: Koh Chang naar Bangkok per (mini)bus
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior kamer)

Dag 19
Bangkok (Fietstour)
Dag 19: Bangkok (Fietstour)
Deze ochtend start met een leuke fietstour! De ‘Go Red Guided Tour’ leidt van een historische moslimbuurt naar Bangkok’s eerste belastingkantoor direct aan de rivier. Dit was voor de oude goederenschepen de eerste stop in Bangkok, een perfecte plek om te starten. Van hieruit ga je richting Chinatown, je fietst door leuke en gezellige buurtjes, smalle straatjes en ziet het alledaagse leven van de Thaise mensen. Na Chinatown stap je op het pontje en steek je de Chao Praya rivier over. De reis gaat naar het Princess Mother Memorial Park waar je kunt genieten van tuinen en bloemenmarkten. Hierna stap je opnieuw op de pont voor een bijzonder uitzicht op Bangkok vanaf de rivier.

Eenmaal terug bij het beginpunt heb je de tijd om nog even na te praten. Heerlijk relaxen onder het genot van een gratis frisdrankje, of tegen een kleine vergoeding een lekker koud biertje. Na afloop neem je de taxi weer terug naar het hotel of je kunt de stad verder ontdekken.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Bangkok incl. bezoek aan Chinatown, Princess Mother Memorial Park, Wat Prayoon en/of Wat Kalayanamitr
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior kamer)

Dag 20
Bangkok
Dag 20: Bangkok
Helaas zit deze prachtige rondreis er bijna op. Op gepaste tijd word je naar het vliegveld gebracht. We hopen dat het een onvergetelijke reis is geworden en verwelkomen je graag weer op een van onze bestemmingen!
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar luchthaven Bangkok per (mini)bus

Routekaart 20-daagse combinatiereis Vietnam Cambodja en Thailand

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2359
3 personen€ 2117
4 personen€ 1917
5 personen€ 1676
6+ personen€ 1580
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 22-09-2023 en 13-10-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Transfer vliegveld – hotel – vliegveld
 • 24/7 assistentie
 • Privé vervoer met chauffeur
 • Entreegelden (zoals opgenomen in reisbeschrijven)
 • Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies
 • Accommodatie
 • Excursies zoals vermeld
 • Boot van Chau Doc naar Phnom Penh (Hang Chau boot)
 • Boottocht in Vietnam
 • Dagtour Phnom Penh per tuk tuk incl. entree gelden en lunch
 • Dagtour Angkor per tuk tuk incl. Engels sprekende gids, 1 daagse Angkor pas en lunch
 • Dagtour Battambang per tuk tuk incl. Engels sprekende tuk tuk chauffeur, entree gelden en lunch
 • Bus ticket Phnom Penh – Siem Reap incl. transfers bus station
 • Boot tickets Siem Reap – Battambang incl. transfers boot station
 • Privé transfer Aranyapathet (Poipet) border TH
 • Maaltijden als aangegeven in dagbeschrijving
 • Water en tissues

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Visums. Lees hier meer over het aanvragen van een visum voor Vietnam en hier voor Cambodja. Voor Thailand krijg je een visum voor 30 dagen, lees hier de voorwaarden.
 • Reisverzekering
 • Niet vermelde onderdelen
 • Overige entreegelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe kamer
Can Tho
Green Village Mekong ***
Bungalow
Chau Doc
Chau Pho Hotel ***
Deluxe kamer
Phnom Penh
Okay Boutique Hotel ****
Superior
Siem Reap
La Niche D'angkor Boutique Hotel ****
Deluxe kamer
Battambang
Delux Villa ****
Superior kamer
Koh Chang
Kacha Resort & Spa ****
Deluxe Hillside
Bangkok
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
Superior kamer
20-Daagse combinatiereis Vietnam, Cambodja en Thailand
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2359 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ho Chi Minh City, Saigon, Ben Tre, Can Tho, Chau Doc, Phnom Penh, Siem Reap, Angkor Wat, Battambang, Koh Chang, Bangkok
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Cambodja Siem Reap Angkor Wat 7
vietnam can tho floating market drijvende markt
vietnam mekong delta chau doc boot
thailand bangkok chao phraya
cambodja tonle sap meer huis op palen
vietnam mekong delta chau doc rijstveld fiets
thailand koh chang strand helder water zee
vietnam mekong delta an giang provincie ta pa rijstvelden bij tri ton town

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's