Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai

Een leuke, actieve en originele manier om echt meer van Thailand te ontdekken

11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai

Een leuke, actieve en originele manier om echt meer van Thailand te ontdekken

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Ayutthaya, Lopburi, Phitsanulok, Sukhothai, Si Satchanalai, Uttaradit, Lamphung, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek de niet toeristische kant van Thailand
 • Spontane leuke ontmoetingen met de Thai
 • Je fietst en reist per trein en boot
 • Landschap van rivieren, rijstvelden en bergen
 • Naar de bakermat van historisch Thailand

Introductie

Deze 11-daagse fietstour van Bangkok naar Chiang Mai is een leuke, actieve en originele manier om echt meer van Thailand te ontdekken. Je komt op plekken waar geen toeristen komen en ontmoet gegarandeerd veel aardige en nieuwsgierige Thai.

Onderweg zijn er niet alleen spontane ontmoetingen met de lokale bevolking, je fietst ook door Ayutthaya en Sukhothai, beiden een bakermat van de Thaise beschaving. Het decor bestaat uit bergen, rijstvelden, grote rivieren en oude tempels.

In Bangkok, Ayutthaya en Sukhothai word je begeleid door lokale gidsen die de opmerkelijkheden van hun eigen stad en streek graag met je willen delen. Je fiets op de meeste dagen, maar reist ook per boot en trein. Op een stadstour leg je zo’n 15 kilometer per dag af, op de andere dagen meestal tussen de 30 en 65 kilometer, genietend en in je eigen tempo.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Bangkok
Dag 1: Bangkok
Een dagje Bangkok. Altijd leuk. Je bent al in Thailand of eeen van de buurlanden, of je komt vandaag aan vanuit Europa. Doe het rustig aan. Het is verstandig bij te komen van de vlucht en te wennen aan het tijdsverschil.

Rust lekker uit bij het zwembad of wandel alvast eens door de straten van Bangkok om een eerste indruk van deze immense stad te krijgen. Misschien heb je wel zin in een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!

‘s Avonds kun je gaan kijken op de populaire markt- en uitgaansstraat Khao San Road. Of ga naar een van de vele rooftop bars voor een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad.

Dag 2
Bangkok - 15 km
Dag 2: Bangkok - 15 km
Op deze eerste etappe van je fietstour is het nog vooral opwarmen. Je gaat op een ontspannen manier veel van bangkok zien. Je gaat op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de fietstocht.

De ‘Go Red Guided Tour’ leidt van een historische moslimbuurt naar Bangkok’s eerste belastingkantoor direct aan de rivier. Dit was voor de oude goederenschepen de eerste stop in Bangkok, een perfecte plek om te starten. Van hieruit ga je richting Chinatown, je fietst door leuke en gezellige buurtjes, smalle straatjes en ziet het alledaagse leven van de Thaise mensen. Na Chinatown stap je op het pontje en steek je de Chao Praya rivier over. De reis gaat naar het Princess Mother Memorial Park waar je kunt genieten van tuinen en bloemenmarkten. Hierna stap je opnieuw op de pont voor een bijzonder uitzicht op Bangkok vanaf de rivier.

Eenmaal terug bij het beginpunt heb je de tijd om nog even na te praten. Heerlijk relaxen onder het genot van een gratis frisdrankje, of tegen een kleine vergoeding een lekker koud biertje. Na afloop neem je de taxi weer terug naar het hotel of je kunt de stad verder ontdekken. Na afloop neem je de taxi weer terug naar je hotel of je kan de stad zelf verder ontdekken.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour door Bangkok
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Bangkok - Ayutthaya - 15 km
Dag 3: Bangkok - Ayutthaya - 15 km
Op je fietstocht heb je al kennis gemaakt met de Chao Phraya rivier. Deze stroomt vanuit Noord-Thailand via Bangkok naar de Golf van Thailand. Je gaat vandaag stroomopwaarts met de boot naar Ayutthaya. Er is lunch op de boot, en het laatste stukje doe je per minibus.

Tot het in 1767 grotendeels door de Birmezen werd vernietigd was Ayutthaya al zo’n vierhonderd jaar een welvarend en bloeiend koninkrijk. Die strijd met de Birmezen werd al heel lang op leven en dood gevochten, maar de Siamezen slaagden er telkens in Ayutthaya te behouden of terug in handen te krijgen, tot dit moment.

Toch is die geschiedenis nog steeds de belangrijkste reden Ayutthaya te bezoeken. Een fietstocht langs de restanten van oude tempels (in Ayutthaya Historical Park) is absoluut de moeite waard en een leuke ontspannen manier om veel te zien.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot over rivier Chao Phraya, per minibus naar Ayutthaya
Excursie: Fietstocht in Ayutthaya
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Ayutthaya – Lopburi – 65 km
Dag 4: Ayutthaya – Lopburi – 65 km
Het echte fietsen gaat beginnen. Er staat zo'n 65 kilometer op het programma. Je wordt met de minibus naar het beginpunt gebracht en dan fiets je grotendeels langs de rivier naar Lopburi.

De stad staat bekend om de vele apen die hier leven, vooral bij de apentempel Prang Sam Yot. Er wordt fruit voor ze neergelegd, zodat elke dag een apenfeestje is.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht naar Lopburi
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Lopburi – Phitsanulok
Dag 5: Lopburi – Phitsanulok
Alvorens je de trein naar Phitsanulok neemt, is een bezoek aan de versmarkt van Lopburi een aanrader. Geniet tijdens de treinrit van de uitgestrekte landschappen. Phitsanulok is een middelgrote universiteitsstad aan de rivier de Nan, die vol ligt met woonboten. In de Phra Si Rattana Mahathat tempel staat volgens veel Thai het mooiste boeddhabeeld van het land.
INCLUSIEF:
Transfer: Lopburi naar Phitsanulok per trein
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Phitsanulok – Sukhothai – 60 km
Dag 6: Phitsanulok – Sukhothai – 60 km
Een nieuwe fietsdag! Onze lokale gids voert je via landweggetjes en langs rijstvelden van dorp naar dorp. Naast de rijstbouw leeft men hier ook van het weven van zijde, bamboevlechten en houtbewerking.

Sukhothai was in de 13e eeuw een koninkrijk en min of meer de basis van wat zo’n 600 jaar later Thailand zou worden. Zo werd in deze tijd al het Therevada boeddhisme omarmt, nu de leidende stroming in boeddhistisch Thailand. En koning Ramkamhaeng ontwikkelde de eerste versie van de Thaise taal.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht naar Sukhothai met lokale gids
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Rondrit Sukhothai – 30 km
Dag 7: Rondrit Sukhothai – 30 km
Vandaag verken je Sukhothai en omgeving. Sukhothai ligt in een prachtige landelijke omgeving met mooie uitzichten op de Kao Luang bergketen. Via landweggetjes fiets je naar het Historical Park.

In het Sukhothai Historical Park zijn nog altijd prachtige paleis- en tempelruïnes te zien die een glimp van de rijkdom van het toenmalige koninkrijk tonen. Sommigen van de oude tempels zijn gerestaureerd.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Sukhothai – Si Satchanalai – Uttaradit 50 km
Dag 8: Sukhothai – Si Satchanalai – Uttaradit 50 km
De dag begint met een transfer van een uur naar Si Satchanalai. Dit is de vroegere satellietstad die de positie van Sukhothai in Midden-Thailand moest verstevigen. Het Chalieng historische park in Si Satchanalai herbergt een groot aantal goed bewaard gebleven paleizen, tempels en stoepa's. Na het bezoek aan het park fietst je over rustige landwegen (met een mooi uitzicht op de bergen) naar Uttaradit, de stad die ook wel wel de poort naar Noord-Thailand wordt genoemd.
INCLUSIEF:
Transfer: Sukhothai naar Si Satchanalai per (mini)bus
Excursie: Fietstocht naar Uttaradit
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Uttaradit – Lamphung – Chiang Mai 40 km
Dag 9: Uttaradit – Lamphung – Chiang Mai 40 km
In de vroege ochtend neem je de trein naar een van de oudste steden van Thailand: Lamphung. Deze treinreis is volgens velen de mooiste van Thailand en gaat over enkele bergpassen en door tunnels.

De fietsroute van vandaag gaat langs irrigatiekanalen, de Ping rivier en uitgestrekte longanboomgaarden. Je eindbestemming van deze tocht is de een van de populairste Thaise steden: Chiang Mai.
INCLUSIEF:
Transfer: Uttaradit naar Lamphun per trein
Excursie: Fietstocht naar Chiang Mai
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Chiang Mai – 30 km
Dag 10: Chiang Mai – 30 km
De tocht van vandaag begint nabij het oude centrum van Chiang Mai. Via kleine steegjes en langs en over tempelcomplexen bezoeken we enkele bezienswaardigheden in het oude centrum. Vervolgens verken je de levendige studentenwijk en de universiteitscampus. Ook bezoekt de akkers van de agrarische faculteit waar wordt geëxperimenteerd met het telen exotische groenten en rijstsoorten. Het is hier heerlijk fietsen in een lommerrijke omgeving vlak langs de rand van de vallei. Vervolgens een bezoek aan het kleinschalige bergvolkerenmuseum. Op de weg terug naar het centrum wordt nog een stop gemaakt bij één van de talrijke lokale markten die Chiang Mai rijk is.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht door Chiang Mai
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Hier eindigt de reis van Bangkok naar Chiang Mai. Eventueel is het mogelijk om de reis te verlengen met bijvoorbeeld een fietstocht naar de Gouden Driehoek. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen op één van de vele stranden in het zuiden van Thailand.

Routekaart 11 daagse fietstour Bangkok Chiang Mai

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

 • Ontbijt op dag 2 t/m 11
 • Lunch op dag 3, 4 en 10
 • Eventuele transfers op dag 2, 3, 4 en 10
 • Entreegelden op dag 2, 3, 4 en 10
 • Fietshuur inclusief fietstassen
 • Meereizende Engelstalige gids van dag 3 t/m 9
 • Transport van overige bagage van Bangkok naar Chiang Mai

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking
11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Ayutthaya, Lopburi, Phitsanulok, Sukhothai, Si Satchanalai, Uttaradit, Lamphung, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
thailand uttaradit lam nam nan national park queen sirikit dam
thailand ayutthaya jonge monnik
thailand si satchanalai historical park tempel
thailand uttaradit laplae dorp
thailand lopburi baby apen tempel
thailand bangkok chao phraya
thailand uttaradit wat phra borom that thung yang koe tempel
thailand phitsanulok noen maprang bergen

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's