Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
Actie: Just book it.
Actie: Reistesten voor een prikkie
×

Gratis naar het Verre Reizen Event
in Den Haag of Antwerpen

Wij staan 8+9 oktober in Antwerpen en 22+23 oktober in Den Haag. Via AsiaDirect kun je deze beurzen gratis bezoeken. Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen. Stuur ons een berichtje via het Contact formulier.

11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai

Perfecte combi van cultuur, historie en het alledaagse leven

11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai

Perfecte combi van cultuur, historie en het alledaagse leven

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1929 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Ayutthaya, Lopburi, Phitsanulok, Sukhothai, Si Satchanalai, Uttaradit, Lamphung, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek de andere, niet toeristische kant van Thailand
 • Doorkruis Noord-Thailand per fiets, trein en boot

Introductie

Deze 11-daagse fietstocht biedt je de perfecte combinatie van de cultureel historische hoogtepunten en het alledaagse plattelandsleven. Je bezoekt de voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai. Hier zijn tientallen oude tempelruines te bewonderen.

Per fiets, boot en trein doorkruis je Centraal Thailand. Dankzij de vele rivieren die er stromen is dit het grootste rijstbouwgebied ter wereld. Hier beleef je het plattelandsleven in optima forma. Je zult bijna geen andere toeristen tegenkomen. In Bangkok, Ayutthaya en Sukhothai word je begeleid door lokale gidsen die hun eigen stad en streek door en door kennen en hun kennis graag met je willen delen.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Bangkok
Dag 1: Bangkok
Sawasdee Ka! Welkom in Bangkok! Vandaag is ter vrije besteding, zodat je op eigen houtje de stad kunt ontdekken. Wandel door de smalle straatjes, waar overal druk wordt gehandeld. Dat de Thai gek op eten zijn wordt al snel duidelijk. Op iedere hoek van de straat wordt eten verkocht, waarbij de meest heerlijke aroma’s vrij komen.

Dag 2
Bangkok - 15 km
Dag 2: Bangkok - 15 km
Na het ontbijt neem je makkelijk zelf een taxi naar het startpunt van een onvergetelijke fietstour. De Go Red Guided Tours start via de mooie historische moslimbuurt naar Bangkoks eerste belastingkantoor direct aan de rivier. Dit was voor de oude goederenschepen de eerste stop in Bangkok, een perfecte plek om te starten met de fietstour. Van hieruit ga je richting Chinatown, je fietst door leuke en gezellige buurtjes, smalle straatjes en het alledaagse leven van de Thaise mensen.

Na Chinatown stap je op de pont en ga je de machtige Chao Phraya rivier over. De reis gaat naar het Princess Mother Memorial Park waar je kan genieten van de tuinen en de bloemenmarkten. Daarna bezoek je de Wat Prayoon en de Wat Kalayanamitr (afhankelijk van de tijd). Nadat je de cultuur tot je hebt genomen, stap je opnieuw op de pont voor een relaxed uitzicht over Bangkok vanaf de rivier. Eenmaal terug bij het beginpunt, heb je de tijd om nog even na te praten over de ervaring die je hebt opgedaan. Heerlijk relaxen onder het genot van een gratis frisdrankje of tegen een kleine vergoeding een lekker koud biertje. Na afloop neem je de taxi weer terug naar je hotel of je kan de stad zelf verder ontdekken.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour door Bangkok
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Bangkok - Ayutthaya - 15 km
Dag 3: Bangkok - Ayutthaya - 15 km
In de ochtend verlaat je Bangkok en is er een transfer naar Ayutthaya. Je maakt vervolgens een boottocht in Ayutthaya. Op de boot geniet je van een heerlijke lunch. Vervolgens een korte transfer naar het centrum van Ayutthaya. Per fiets ontdek je in de middag de voormalige grandeur van deze stad. Ayutthaya was gedurende ruim 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Gedurende die tijd zijn er vele tempels gebouwd, die rijkelijk gedecoreerd waren met duizenden Boeddhabeelden. In 1767 is de stad overheerst door de Birmezen. Zij hebben vele tempels en Boeddhabeelden verwoest. Wat rest zijn de vele tempelruïnes die zich met name in het historische park van de stad bevinden. Al fietsend bewonder je een aantal van de beroemde tempelruïnes die de stad rijk is.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot over rivier Chao Phraya, per minibus naar Ayutthaya
Excursie: Fietstocht in Ayutthaya
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Ayutthaya – Lopburi – 65 km
Dag 4: Ayutthaya – Lopburi – 65 km
De dag begint met een korte transfer. Vervolgens fiets je grotendeels langs de rivier de Lopburi naar de gelijknamige stad. Lopburi is één van de oudste en meest sfeervolle steden. De stad heeft tal van historische bezienswaardigheden, waarvan de oorsprong van sommige terug gaat naar de 6e eeuw. Na de blokkade van Ayutthaya door de Nederlandse VOC werd Lopburi tijdelijk gepromoveerd tot tweede hoofdstad. De toenmalige koning liet Franse architecten inhuren om de status van de stad extra cashet te geven. Hierdoor kreeg de oude stad een half Thais en half westers karakter. Het voormalige koninklijke paleis is hier het best bewaarde bewijs van.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht naar Lopburi
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Lopburi – Phitsanulok
Dag 5: Lopburi – Phitsanulok
Alvorens je de trein naar Phitsanulok neemt, is een bezoek aan de versmarkt van Lopburi een aanrader. Geniet tijdens de treinrit van de uitgestrekte landschappen. Phitsanulok is een middelgrote universiteitsstad en is gelegen aan de rivier de Nan. De stad staat bekent om de vele woonboten op de rivier. Een bezoek aan Wat Phra Si Ranata Mahathat is een absolute aanrader. In deze tempel staat een van Thailands beroemdste Boeddhabeelden. Het beeld is in brons gegoten en later verguld.
INCLUSIEF:
Transfer: Lopburi naar Phitsanulok per trein
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Phitsanalok – Sukhothai – 60 km
Dag 6: Phitsanalok – Sukhothai – 60 km
Na het ontbijt maak je kennis met de lokale gids. Via boeren landweggetjes fiets je door de rijstvelden van dorp naar dorp. Naast de rijstbouw verricht de lokale bevolking allerlei oude ambachten, zoals zijde weven, bamboe vlechten en houtbewerking. Deze seizoensgebonden ambachten kun je onderweg bezoeken. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand en is in het begin van de 13e eeuw gesticht. De stad was gedurend 150 jaar de hoofdstad van Thailand. Tegenwoordig bestaat Sukhothai uit een oud en een nieuw deel dat ongeveer 8 kilometer uit elkaar ligt.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht naar Sukhothai met lokale gids
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Rondrit Sukhothai – 30 km
Dag 7: Rondrit Sukhothai – 30 km
Vandaag verken je Sukhothai en omgeving. Sukhothai ligt in een prachtige landelijke omgeving met mooie uitzichten op de Kao Luang bergketen. Via landweggetjes fiets je naar het Historical Park, waar vroeger de oude hoofdstad gevestigd was. Het park staat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO: er zijn prachtige staaltjes Boeddhistische en Hindoeistische architectuur te bewonderen. Je zult vandaag ervaren dat de Sukhothai periode door de Thai als de Gouden Eeuw wordt beschouwd.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Sukhothai – Si Satchanalai – Uttaradit 50 km
Dag 8: Sukhothai – Si Satchanalai – Uttaradit 50 km
De dag begint met een transfer van een uur naar Si Satchanalai. Dit is de vroegere satellietstad die de positie van Sukhothai in Midden-Thailand moest verstevigen. Het Chalieng historische park in Si Satchanalai herbergt een groot aantal goed bewaard gebleven paleizen, tempels en chedi’s. Na het bezoek aan het park fietst je over rustige landwegen met mooie uitzichten op de bergen naar Uttaradit, de stad die ook wel wel de poort naar Noord-Thailand wordt genoemd.
INCLUSIEF:
Transfer: Sukhothai naar Si Satchanalai per (mini)bus
Excursie: Fietstocht naar Uttaradit
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Uttaradit – Lamphung – Chiang Mai 40 km
Dag 9: Uttaradit – Lamphung – Chiang Mai 40 km
In de vroege ochtend neem je de trein naar een van de oudste steden van Thailand: Lamphung. Deze treinreis is de mooiste van Thailand en gaat over enkele bergpassen en door tunnels. De route van vandaag gaat langs irrigatiekanalen, de Ping rivier en uitgestrekte longanboomgaarden. Je eindbestemming van deze fietstocht is de parel van Noord-Thailand: Chiang Mai.
INCLUSIEF:
Transfer: Uttaradit naar Lamphun per trein
Excursie: Fietstocht naar Chiang Mai
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Chiang Mai – 30 km
Dag 10: Chiang Mai – 30 km
De tocht van vandaag begint nabij het oude centrum van Chiang Mai. Via kleine steegjes en langs en over tempelcomplexen bezoeken we enkele bezienswaardigheden in het oude centrum. Vervolgens verken je de levendige studentenwijk en de universiteitscampus. Ook bezoekt de akkers van de agrarische faculteit waar wordt geëxperimenteerd met het telen exotische groenten en rijstsoorten. Het is hier heerlijk fietsen in een lommerrijke omgeving vlak langs de rand van de vallei. Vervolgens een bezoek aan het kleinschalige bergvolkerenmuseum. Op de weg terug naar het centrum wordt nog een stop gemaakt bij één van de talrijke lokale markten die Chiang Mai rijk is.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht door Chiang Mai
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai
Hier eindigt de reis van Bangkok naar Chiang Mai. Eventueel is het mogelijk om de reis te verlengen met bijvoorbeeld een fietstocht naar de Gouden Driehoek. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen op één van de vele stranden in het zuiden van Thailand.

Routekaart 11 daagse fietstour Bangkok Chiang Mai

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1929
3 personen€ 1850
4 personen€ 1771
5 personen€ 1712
6+ personen€ 1653
De genoemde prijzen zijn geldig bij vertrek tussen 26-09-2022 en 31-10-2022.
Prijzen zijn beschikbaar t/m 31-10-2022. Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Ontbijt op dag 2 t/m 11
 • Lunch op dag 3, 4 en 10
 • Eventuele transfers op dag 2, 3, 4 en 10
 • Entreegelden op dag 2, 3, 4 en 10
 • Fietshuur inclusief fietstassen
 • Meereizende Engelstalige gids van dag 3 t/m 9
 • Transport van overige bagage van Bangkok naar Chiang Mai

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking
11-Daagse fietstour Bangkok – Chiang Mai
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1929 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Ayutthaya, Lopburi, Phitsanulok, Sukhothai, Si Satchanalai, Uttaradit, Lamphung, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Thailand Chiang Mai Fiets
Thailand Phitsanulok Wat Phra Sri Rattana Mahathat Temple
Thailand Lopburi Aapjesbij fiets
Thailand Ayutthaya Fietstour
Thailand Lopburi Aapje
Thailand Sukhothai Wat Mahatat per fiets
Thailand Bangkok tuktuk
Thailand Ayutthaya Fietstour Tempelruines en Rijstvelden

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's