Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / Fietstour Chiang Mai

Fietstour Chiang Mai

Vanaf: €32
Reisduur: Halve dag
Aanvang: Dagelijks, 8.30 en 13.30 uur
Selecteer
deze
bouwsteen!

Een fietstour Chiang Mai mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan de ‘Roos van het Noorden’. Deze bestseller is geschikt voor het hele gezin aangezien de wegen bijna autovrij zijn. Je fietst door traditionele dorpjes met houten huizen op palen, langs uitgestrekte rijstvelden en stopt bij een lokale school. Schrik niet als er een buffalo de weg oversteekt!

Dagprogramma

Fietstour Chiang Mai

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Na een korte transfer van ongeveer 20 minuten naar een Thais traditioneel dorpje is het tijd om op de fiets te stappen. Fietsend door nostalgische dorpjes, langs mooie rijstvelden en over rustige landweggetjes ervaar je het echte Thaise platteland. Op de rijstvelden zijn ze vaak hard aan het werk, de gids kan u alles vertellen over het hele proces, van zaaien, herplanten tot het oogsten. Chiang Mai is de hoofdstad van het voormalige Lanna rijk en je vindt her en der nog zeker oude Lanna tradities terug.

De eerste stop is bij een mooie lokale tempel. Let onder andere op het prachtige houtsnijwerk van de deuren! Indien geopend stop je ook bij een lokale kinderopvang. Tussendoor kun je even genieten van een heerlijk bakje koffie of een koud frisdrankje bij een traditionele houtsnijwerkplaats waar men nog geheel met de hand de meest prachtige beelden en andere kunstwerken maakt. Daarna fiets je verder tussen de rijstvelden en fruitbomen door over het Thaise platteland.

Indien geopend, kun je een korte stop maken bij de lokale rijstdorstfabriek. Heel interessant om de simpele maar ingenieuze techniek hierachter even te bestuderen. Nog een hele bijzondere stop is bij de houten paviljoens. Deze houten paviljoens worden over doodskisten gezet bij een crematie. Dit kun je alleen in deze regio zien, want het is diep verweven met de oude Lanna tradities. De gids kan hier uiteraard van alles over vertellen.

Hierna is het tijd om rustig terug te fietsen naar het startpunt van de fietstocht. Hier staat een lekkere maaltijd op je te wachten voor je weer terug wordt gebracht naar het hotel.

Deze fietstocht is ook ideaal voor families met kinderen. Er zijn kinderfietsen aanwezig (5-9 jaar) en ook kinderzitjes. Je fietst ongeveer 27 km over voornamelijk vlakke geasfalteerde plattelandswegen.

Informatie en prijzen

Tour typeAantal personenPrijs per persoon
Join-in-€32
Privé1 persoon€130
Privé2 personen€68
Privé3 personen€61
Privé4 personen€57
Privé5 personen€53
Privé6+ personen€49
Inclusief
  • Engelssprekende gids
  • Comfortabele fietsen
  • Lokale lunch
  • Water
  • Ongevallenverzekering
  • Helm
  • Transfer hotel – start tour en terug
ReiscodeT010

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Weet je nog niet precies hoe je je reis in wilt delen?
Geen probleem, onze ervaren reisspecialisten adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!