Home / Thailand / Fietsavontuur / 5-Daagse Fietstour Chiang Mai en omgeving

5-Daagse Fietstour Chiang Mai en omgeving

Vanaf: Prijs op aanvraag
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Tijdens deze tocht maak je kennis met de veelzijdigheid en de schoonheid van de vallei van Chiang Mai. Je fietst over rustige landwegen, door de rijstvelden en langs groente- en fruitplantages. De ene keer fiets je vlak langs de bergen. De andere keer kun je genieten van mooie vergezichten op bergmassieven. In de vallei van Mae Sa is het mogelijk om een olifantenkamp, een waterval en de mooie koninklijke botanische tuinen te bezoeken. Onderweg kom je onder andere langs een stuwmeer en de beroemde tempel van Doi Saket. Ook passeer je het dorp Ban Tawai. Dit dorp staat bekend om haar verfijnde houtsnijwerk.

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Mae Sa – 35 of 52 km
Fietstour Chiang MaiJe verlaat de stad in noordelijke richting langs de Ping rivier. Al snel fiets je op het platteland door leuke dorpjes, door rijstvelden en bloemenkwekerijen. Met mooie uitzichten op het Doi Suthep-Doi Pui bergmassief fiets je vervolgens naar de vallei van Mae Sa. Je overnacht in de benedenvallei. In de bovenvallei zijn tal van interessante bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Ma Sa olifantenkamp, de Mae Sa waterval en de koninklijke botanische tuinen. Je kunt deze bezienswaardigheden per taxi of per fiets bezoeken. Per fiets moet je dan wel een hoogteverschil van 300 meter in 7 kilometer overwinnen.

Dag 2: Mae Sa – Doi Saket – 45 km

Vandaag fiets je eerst weer naar de Ping rivier. Deze volg je een tijdje. Onderweg kom je langs de landbouwuniversiteit in Maejo, alwaar je een bezoek aan de campus kunt brengen. Vervolgens fiets je naar het stuwmeer Mae Kuang. Geniet van de stilte en een heerlijke maaltijd aan de oever van het meer. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Thaise papajasalade of vis en vlees van de barbeque. Vervolgens fiets je door de rijstvelden naar Doi Saket, je eindbestemming van vandaag.

Dag 3: Doi Saket – Ban Pa Hiang – 40 km

Fietstour Chiang MaiVoordat je Doi Saket verlaat, is een bezoek aan de tempel van Doi Saket een absolute aanrader. Het eerste stuk van de route gaat over een vlakke weg. Langzaamaan verandert deze in een glooiende weg. Onderweg kun je een stop maken bij de bekende geneeskrachtige bronnen van San Kamphaeng. Hier kun je tegen geringe kosten een heerlijk bad nemen of een ontspannende Thaise massage. Vervolgens fiets je door verstilde zijvalleien verder naar je bijzondere onderkomen van vandaag, dat op een steenworp van een mooie golfbaan ligt. Hier kun je heerlijk genieten na de nodige kilometers te hebben gefietst.

Dag 4: Ban Pa Hiang – Hang Dong – 45 km

Het eerste deel van deze dag fiets je door een zeer dun bevolkt gebied met slechts enkele boerenbedrijfjes. In de uitgestrekte rijstvelden zorgen de alleenstaande palmbomen voor pittoreske plaatjes. Terug in de bewoonde wereld kom je vervolgens door lintdorpen met authentieke paalwoningen. Fietsend langs het hoogste staande Boeddhabeeld van Noord-Thailand en irrigatiekanalen kom je uiteindelijk weer bij de Pingrivier uit. Langs de oever van de rivier fiets je naar het resort in het buitengebied van Hang Dong.

Dag 5: Hang Dong – Chiang Mai 35 – km

Fietstour Chiang MaiVandaag fiets je eerst naar het dorp Ban Tawai. Dit dorp was vroeger bekend vanwege haar ambachtelijk houtsnijwerkers. Tegenwoordig is het een plek waar handelaren uit de hele wereld hun inkopen doen. Vervolgens fiets je door fruitplantages richting de Ping rivier. Via de ruïnes van Wiang Kum Kam fiets je terug naar Chiang Mai. Deze nederzetting was ruim 700 jaar geleden een tijdje de hoofdstad van Noord-Thailand. Door de vele overstromingen is de hoofdstad 10 kilometer verderop verplaatst naar de plek waar nu het historische centrum van Chiang Mai is gelegen.

Informatie en prijzen

Hotels4 hotelovernachting in bijzondere resorts op basis van 2 personen
Inclusief
 • Ontbijt op dag 2 t/m 5
 • Fietshuur
 • Routebeschrijving / GPS
 • Fietstassen, binnenband, plakset en kilometerteller
 • Indien noodzakelijk, ondersteuning van Chiang Mai
Exclusief
 • Bagage transport (mogelijk tegen een toeslag)
 • Gids
 • Transport naar en entreegelden van de attractiemogelijkheden in de vallei van Mae Sa
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Fooien
ReiscodeT042

Prijs op aanvraag

Het is ook mogelijk om een 3-daagse fietstocht te maken door de omgeving van Chiang Mai.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze reis »
Tip: Omdat wij er al zijn, staan we altijd voor je klaar!
Dat is wel zo fijn, ook als er onverhoopt iets mocht gebeuren.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!