Home / Thailand / Fietsavontuur / 11-Daagse Fietstour Bangkok – Chiang Mai

11-Daagse Fietstour Bangkok – Chiang Mai

Vanaf: Prijs op aanvraag
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Deze 11-daagse fietstocht biedt je de perfecte combinatie van de cultureel historische hoogtepunten en het alledaagse plattelandsleven. Je bezoekt de voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai. Hier zijn tientallen oude tempelruines te bewonderen. Per fiets, boot en trein doorkruis je Centraal Thailand. Dankzij de vele rivieren die er stromen is dit het grootste rijstbouwgebied ter wereld. Hier beleef je het plattelandsleven in optima forma. Je zult bijna geen andere toeristen tegenkomen. In Bangkok, Ayutthaya en Sukhothai word je begeleid door lokale gidsen die hun eigen stad en streek door en door kennen en hun kennis graag met je willen delen.

Dagprogramma

Dag 1: Bangkok

Sawasdee Ka! Welkom in Bangkok! Vandaag is ter vrije besteding, zodat je op eigen houtje de stad kunt ontdekken. Wandel door de smalle straatjes, waar overal druk wordt gehandeld. Dat de Thai gek op eten zijn wordt al snel duidelijk. Op iedere hoek van de straat wordt eten verkocht, waarbij de meest heerlijke aroma’s vrij komen.

Dag 2: Bangkok – 30 km

Fietstour Bangkok.Na het ontbijt is het tijd om naar het startpunt van de eerste fietstocht te gaan. Tijdens deze tocht maak je kennis met de grote tegenstellingen van de metropool Bangkok. Armoede en rijkdom, hectiek en rust wisselen elkaar af. Je bezoekt een lokale tempel, een nijverheidsfabriekje en een basisschool. Ook fietst je door één van de grootste slums van de stad. Hier maak je kennis met de Thai en hun wijze van bestaan. Je fietst bijna door de woonkamertjes heen. Overal staan kinderen te zwaaien die graag even ‘handjeklap’ doen met de farang, oftewel buitenlanders. Je maakt ook een tochtje met een longtailboot naar de andere kant van de Chao Phraya rivier. De fietsen gaan uiteraard mee. Het contrast is enorm. Zodra je aan de andere kant van de rivier aankomt, waan je je in een groene oase van rust. Na nog een stukje te hebben gefietst, is het tijd voor een welverdiende Thaise lunch. Daarna leg je de laatste kilometers af, waarna je de rivier weer oversteekt.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok – Ayutthaya – 15 km

fietstour bangkokIn de ochtend verlaat je Bangkok per boot in noordelijke richting over de rivier Chao Phraya. Langzaam maakt de metropool plaats voor een landelijke omgeving. Op de boot geniet je van een heerlijke lunch. Vervolgens een korte transfer naar het centrum van Ayutthaya. Per fiets ontdek je in de middag de voormalige grandeur van deze stad. Ayutthaya was gedurende ruim 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Gedurende die tijd zijn er vele tempels gebouwd, die rijkelijk gedecoreerd waren met duizenden Boeddhabeelden. In 1767 is de stad overheerst door de Birmezen. Zij hebben vele tempels en Boeddhabeelden verwoest. Wat rest zijn de vele tempelruïnes die zich met name in het historische park van de stad bevinden. Al fietsend bewonder je een aantal van de beroemde tempelruïnes die de stad rijk is.

Dag 4: Ayutthaya – Lopburi – 65 km

De dag begint met een korte transfer. Vervolgens fiets je grotendeels langs de rivier de Lopburi naar de gelijknamige stad. Lopburi is één van de oudste en meest sfeervolle steden. De stad heeft tal van historische bezienswaardigheden, waarvan de oorsprong van sommige terug gaat naar de 6e eeuw. Na de blokkade van Ayutthaya door de Nederlandse VOC werd Lopburi tijdelijk gepromoveerd tot tweede hoofdstad. De toenmalige koning liet Franse architecten inhuren om de status van de stad extra cashet te geven. Hierdoor kreeg de oude stad een half Thais en half westers karakter. Het voormalige koninklijke paleis is hier het best bewaarde bewijs van.

Dag 5: Lopburi – Phitsanulok

Fietstour bangkokAlvorens je de trein naar Phitsanulok neemt, is een bezoek aan de versmarkt van Lopburi een aanrader. Geniet tijdens de treinrit van de uitgestrekte landschappen. Phitsanulok is een middelgrote universiteitsstad en is gelegen aan de rivier de Nan. De stad staat bekent om de vele woonboten op de rivier. Een bezoek aan Wat Phra Si Ranata Mahathat is een absolute aanrader. In deze tempel staat een van Thailands beroemdste Boeddhabeelden. Het beeld is in brons gegoten en later verguld.

Dag 6: Phitsanalok – Sukhothai – 60 km

Na het ontbijt maak je kennis met de lokale gids. Via boeren landweggetjes fiets je door de rijstvelden van dorp naar dorp. Naast de rijstbouw verricht de lokale bevolking allerlei oude ambachten, zoals zijde weven, bamboe vlechten en houtbewerking. Deze seizoensgebonden ambachten kun je onderweg bezoeken. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand en is in het begin van de 13e eeuw gesticht. De stad was gedurend 150 jaar de hoofdstad van Thailand. Tegenwoordig bestaat Sukhothai uit een oud en een nieuw deel dat ongeveer 8 kilometer uit elkaar ligt.

Dag 7: Rondrit Sukhothai – 30 km

fietstour bangkokVandaag verken je Sukhothai en omgeving. Sukhothai ligt in een prachtige landelijke omgeving met mooie uitzichten op de Kao Luang bergketen. Via landweggetjes fiets je naar het Historical Park, waar vroeger de oude hoofdstad gevestigd was. Het park staat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO: er zijn prachtige staaltjes Boeddhistische en Hindoeistische architectuur te bewonderen. Je zult vandaag ervaren dat de Sukhothai periode door de Thai als de Gouden Eeuw wordt beschouwd.

Dag 8: Sukhothai – Si Satchanalai – Uttaradit 50 km

De dag begint met een transfer van een uur naar Si Satchanalai. Dit is de vroegere satellietstad die de positie van Sukhothai in Midden-Thailand moest verstevigen. Het Chalieng historische park in Si Satchanalai herbergt een groot aantal goed bewaard gebleven paleizen, tempels en chedi’s. Na het bezoek aan het park fietst je over rustige landwegen met mooie uitzichten op de bergen naar Uttaradit, de stad die ook wel wel de poort naar Noord-Thailand wordt genoemd.

Dag 9: Uttaradit – Lamphung  Chiang Mai 40 km

In de vroege ochtend neem je de trein naar een van de oudste steden van Thailand: Lamphun. Deze treinreis is de mooiste van Thailand en gaat over enkele bergpassen en door tunnels. De route van vandaag gaat langs irrigatiekanalen, de Ping rivier en uitgestrekte longanboomgaarden. Je eindbestemming van deze fietstocht is de parel van Noord-Thailand: Chiang Mai.

Dag 10: Chiang Mai  30 km

fietstour bangkok - chiang maiDe tocht van vandaag begint nabij het oude centrum van Chiang Mai. Via kleine steegjes en langs en over tempelcomplexen bezoeken we enkele bezienswaardigheden in het oude centrum. Vervolgens verken je de levendige studentenwijk en de universiteitscampus. Ook bezoekt de akkers van de agrarische faculteit waar wordt geëxperimenteerd met het telen exotische groenten en rijstsoorten. Het is hier heerlijk fietsen in een lommerrijke omgeving vlak langs de rand van de vallei. Vervolgens een bezoek aan het kleinschalige bergvolkerenmuseum. Op de weg terug naar het centrum wordt nog een stop gemaakt bij één van de talrijke lokale markten die Chiang Mai rijk is.

Dag 11: Chiang Mai

Hier eindigt de reis van Bangkok naar Chiang Mai. Eventueel is het mogelijk om de reis te verlengen met bijvoorbeeld een fietstocht naar de Gouden Driehoek. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk te ontspannen op één van de vele stranden in het zuiden van Thailand.

Informatie en prijzen

Hotels10 hotelovernachtingen in een middenklasse hotel op basis van 2 personen.
Inclusief
  • Ontbijt op dag 2 t/m 11
  • Fietstochten met Engelssprekende gids, lunch, eventuele transfers en entree op dag 2, 3, 4 en 10
  • Fietshuur inclusief fietstassen
  • Routebeschrijving en GPS
  • Transport van overige bagage van Bangkok naar Chiang Mai
Exclusief
  • Internationale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Overige drankjes
  • Fooien
VervoerTransfers op dag 2
Bootticket Bangkok - Ayutthaya
Treinticket Lopburi - Phitsanulok in de 2e klasse
Treinticket Uttaradit - Lamphung in de 2e klasse
Route (PDF)Open route als PDF-bestand
ReiscodeT037

Prijs op aanvraag.
Het is ook mogelijk om de tour in omgekeerde volgorde te fietsen.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze reis »
Tip: Omdat wij er al zijn, staan we altijd voor je klaar!
Dat is wel zo fijn, op de bestemming in je eigen taal kunnen communiceren!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!