Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / De kleurrijke bergstammen van Chiang Mai

De kleurrijke bergstammen van Chiang Mai

Vanaf: €57
Reisduur: 10 uur
Aanvang: Dagelijks, 8.00 uur
Selecteer
deze
bouwsteen!

Een zeer complete dagtour waarbij je enkele highlights van Noord-Thailand bezoekt. Je begint met een bezoek aan een orchideeënkwekerij met vlindertuin. Daarna maak je kennis met een aantal verschillende bergstammen. Iedere stam heeft haar eigen tradities en gebruiken. Ook dragen ze veelal kleurrijke kleding. De beroemdste bergstam is de Palong, ook wel langnekken genoemd. De vrouwen van deze stam dragen vanaf hun vijfde vele koperen ringen om hun nek en zijn daardoor een zeer opvallende verschijning. Naast een bezoek aan de bergstammen, breng je ook een bezoek aan het dorpje Chiang Dao. Hier bezichtig je een tempel en een grot. Aan het einde van de dag ben je een leuke ervaring rijker!

Dagprogramma

Bergstammen, olifanten en raften.
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Allereerst breng je een bezoek aan een orchideeënkwekerij met vlindertuin. Vrijwel alle soorten orchideeën worden in Thailand gekweekt. De kleurrijke plant is zeer populair in Thailand zelf, maar inmiddels ook in vele andere landen.

Hierna ga je op weg naar een aantal bergstammen, zoals de Akha en de Lisu. De meeste bergstammen wonen in kleine dorpjes bestaande uit bamboe hutten. Iedere bergstam heeft haar eigen klederdracht. Met name de vrouwen dragen kleurrijke kleding en vele sieraden.

Na de lunch breng je een bezoek aan een grot en een tempel in Chiang Dao. Hierna ga je naar een bergdorpje waar de karakteristieke langnekstam woont. De vrouwen onderscheiden zich door vanaf hun vijfde koperen ringen om hun nek te dragen. In de loop der jaren worden dit er steeds meer. Het gevolg is dat hun schouders naar beneden worden gedrukt, waardoor het lijkt alsof ze een hele lange nek hebben. De vrouwen worden dan ook wel ‘giraffevrouwen’ genoemd.

Nadat je kennis heb gemaakt met hen, is het tijd om terug te gaan naar Chiang Mai. Hier arriveer je aan het einde van de middag.

Belangrijke informatie: Deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Een privétour behoort tot de mogelijkheden.

Informatie en prijzen

Tour typeAantal personenPrijs per persoon
Join-in-€57
Privé2 personen€86
Privé3 personen€73
Privé4 personen€68
Privé5 personen€59
Privé6+ personen€55
Inclusief
  • Lunch
  • Entreegelden
  • Engelssprekende gids
Exclusief
  • Optionele excursies
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
VervoerInclusief retourtransfer vanuit je hotel in Chiang Mai.
ReiscodeTDT013

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Weet je nog niet precies hoe je je reis in wilt delen?
Geen probleem, onze ervaren reisspecialisten adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!