Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / 5-Daagse Noord-Thailand Tour

5-Daagse Noord-Thailand Tour

Vanaf: €626
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

De omgeving in Noord-Thailand is absoluut een bezoek waard. Ten noorden van Chiang Mai bevindt zich het leefgebied van vele kleurrijke bergstammen en de natuur is er prachtig. Je overnacht onder andere bij de Palongstam, bezoekt een aantal mooie grotten, het gezellige stadje Pai en gaat naar het grensgebied met Birma en Laos.

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Mae Hong Son
Noord-ThailandIn de ochtend vertrek je vanuit Chiang Mai in de richting van het Doi Inthanon National Park. Hier bevindt zich de hoogste berg van Thailand, genaamd Doi Inthanon. De totale klim is zo’n 45 km. Zodra je bijna bij de top bent, wordt er gestopt bij twee prachtige pagodes. Deze zijn gebouwd ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de koning en de koningin. Met name het uitzicht vanuit de linkerpagode, die van de koning, is spectaculair. Maak een paar mooie foto’s voordat je per auto de laatste 5 kilometer naar de top aflegt. Vanuit hier maar je een wandeling door het bos, waar zelfs mossen groeien. De sfeer is zeer bijzonder.

Na de lunch maak je een stop bij een Karendorp. De Karen is één van de grootste bergstammen in Thailand. Oorspronkelijk zijn ze afkomstig uit Birma. Door de onderdrukking van het militaire regime, zijn velen van hen naar Thailand getrokken. Daar wonen ze behoorlijk primitief, in huizen op palen zonder electriciteit. Nog steeds hebben ze hun eigen klederdracht. Ongetrouwde vrouwen dragen witte gewaden en getrouwde vrouwen rode of paarse rokken.

Vervolgens naar Mae Hong Son, een plaatsje dat tot de jaren ’60 alleen per olifant bereikbaar was. Hier bezoek je de Doi Kong Mu tempel. Deze witte tempel in Birmese stijl ligt op de top van een berg.

Aan het einde van de middag arriveer je bij het hotel in Mae Hong Son.

Dag 2: Mae Hong Son – Pai

Na het ontbijt bezoek je één van de meest kenmerkende bergstammen van Thailand: de Padong langnekken. Vanaf hun vijfde jaar dragen de vrouwen vijf bronzen ringen om hun nek. Naarmate ze ouder worden, worden dat er steeds meer.

De volgende stop is de Tham Lot grot in Soppong, een kalkstenen grot die verscholen ligt in de jungle. Binnenin vindt je talloze stalagmieten en stalactieten. Door de grot stroomt een rivier. Indien het waterpeil te hoog staat, dan ga je per bamboevlot naar binnen.

Daarna ga je op weg naar het dorpje Pai. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een Lisu en een Lahu bergdorp. Deze laatste stam woont in huizen op palen en draagt felgekleurde kleding met allerlei geborduurde patronen erop.

Aan het einde van de middag arriveer je in Pai. Proef de sfeer terwijl je door één van de gezellige straatjes wandelt.

Dag 3: Pai – Palong dorp

In de ochtend bezoek je de grotten van Chiang Dao. Met een beetje fantasie zie je allerlei mooie figuren, zoals olifanten en slangen. Deze zijn in de loop der tijd ontstaan door het sijpelende water.

Na de lunch is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken, want vanaf hier wandel je in zo’n 2 uur naar een Karendorp. De Karen is de grootste bergstam uit Thailand en komt oorspronkelijk uit Birma. De vrouwen zijn zeer goed in het weven van stoffen, terwijl de mannen onder andere muziekinstrumenten maken. Dan wandel je via een Lisu en Akha dorp naar een Palong dorp. De Palong wonen pas een jaar of 20 in Thailand. Daarvoor woonden ze in Birma. Met name de vrouwen zijn zeer herkenbaar door hun kleurrijke kleding. Ze dragen meestal een rode sarong en een blauw jasje met een rode kraag. Om hun middel dragen ze een brede zilveren band. De wandelingen zijn niet zwaar, maar mocht je liever per minibus worden vervoerd dan kan dit ook. Je bezoekt dan dezelfde bergstammen.

De overnachting vindt plaats in een Palong dorp. De accommodatie is eenvoudig maar comfortabel. Er zijn matrasjes, klamboes en slaapzakken aanwezig. ‘s Avonds bereidt de gids ondanks de primitieve omstandigheden een smakelijke maaltijd. Daarna is het leuk om nog even het dorp in te wandelen en contact te maken met de lokale bevolking. Gebruikmakend van handen en voeten ontstaan vaak de leukste gesprekken. Het wordt vanavond niet al te laat, want de dorpbewoners gaan graag vroeg slapen. Dit om zoveel mogelijk gebruik te maken van het daglicht.

Dag 4: Palong dorp – Chiang Rai

In de vroege ochtend word je gewekt door het gekraai van de hanen. Een nieuwe dag is aangebroken! Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Palong stam. Onderweg bezoek je nog even een tempel met een enorm Boeddhabeeld.

De volgende stop is Doi Mae Salong. Dit is een Chinees vluchtelingendorp, gelegen op de top van een berg. Toen Mao in 1949 de Volksrepubliek van China stichtte, moesten minderheidsgroepen zoals de Kuomintang vluchten. De meesten gingen naar Taiwan, maar een kleine groep koos voor Thailand. Je brengt een bezoek aan de lokale markt en kunt de beroemde Oolong thee proeven bij de theeplantage.

Daarna ga je naar het Koninklijk Project in Doi Tung. Dit project is opgezet door de moeder van de koning, om de bergvolkeren te helpen met de overstap van opiumteelt naar groenten en bloemen. Je bezoekt de fleurige bloementuin en de Doi Tung tempel. Vanuit de tempel heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei.

Aan het einde van de middag arriveer je in Chiang Rai. ‘s Avonds is het mogelijk om de gezellige avondmarkt te bezoeken.

Dag 5: Chiang Rai – Chiang Mai

Na het ontbijt ga je richting Mae Sai, een plaatsje aan de Birmese grens. Hier bezoek je een levendige markt waar veel spullen uit buurland Birma worden verhandeld. Indien de grens open is, dan is het mogelijk om de grens over te steken naar het plaatsje Tachilek.

Vervolgens ga je naar het gebied waar Laos, Birma en Thailand samenkomen, oftewel de Gouden Driehoek. Daarna is het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Chiang Mai, waar deze Noord-Thailand tour eindigt.

Informatie en prijzen

Aantal personenPrijs per persoon
2 personen€626
3 personen€477
4 personen€411
5 personen€359
6+ personen€327
Hotels1 overnachting in Golden Pai Resort, 1 overnachting in Baan Krating Pai, 1 overnachting in een Palong dorpje en 1 overnachting in Laluna Resort.
Inclusief
 • Ontbijt op dag 2, 3, 4 en 5
 • Lunch op dag 1, 2, 3, 4 en 5
 • Diner op dag 3
 • Vermelde excursies
 • Entreegelden
 • Engelssprekende gids en chauffeur
Exclusief
 • Verplicht kerst- en nieuwjaarsdiner
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
VervoerAlle transfers per minibus.
ReiscodeTDT022

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Hoogseizoentoeslag Lalune Resort:
In de periode 24-12-2017 – 03-01-2018 geldt een toeslag van €16 per kamer per nacht.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Jouw reis, jouw keuzes!
Alles is mogelijk, van starterspakket tot aan een geheel verzorgde individuele rondreis.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!