Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / 5-Daagse Highlights of the North Tour

5-Daagse Highlights of the North Tour

Vanaf: €627
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Een adembenemende natuur, kleurrijke bergstammen en olifanten. Dat is Noord-Thailand. Tijdens deze 5-daagse tour bezoek je alle highlights. Zo bezoek je de hoogste berg van Thailand en slap je in het sfeervolle Pai. Geniet van een heerlijk warm bad bij de hot springs. Ontmoet de Aziatische olifant en vaar over de rivier per bamboe raft. Via Chiang Dao vervolg je je reis naar het Chinese dorp Doi Mae Salong en het koninklijke project Doi Tung. Op de laatste dag van de tour bezoek je de beroemde Gouden Driehoek. Hier komen de grenzen van Birma, Laos en Thailand samen.

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Mae Hong Son
Doi Inthanon - 000In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. De bestemming van vandaag is Mae Hong Son. De eerste stop is bij het dorpje Chom Thong. Boven op de berg ligt een gouden stupa. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de bergachtige omgeving. Na een korte stop bij de Mae Klang waterval, is het nog ongeveer 45 km rijden naar de top van de Doi Inthanon. Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand. Op de top van de berg, die 2565 meter hoog is, staan twee pagodes die gebouwd zijn voor de koning en de koningin. Uiteraard breng je een bezoek aan deze pagodes. Het uitzicht is geweldig! Aansluitend maak je nog een wandeling door een mysterieus bos.

Na de lunch bezoek je een Karendorp. De Karenstam is oorspronkelijk afkomstig uit Birma. Velen van hen zijn gevlucht naar Thailand, waar ze in primitieve dorpjes wonen.

Daarna ga je naar de Vachirathan waterval. Dit is één van de grootste watervallen in het noorden van Thailand. Het water valt zo’n 80 meter naar beneden. Neem je zwemspullen mee, zodat je een duik kunt nemen in het kraakheldere water.

Aan het einde van de middag arriveer je in het hotel in Mae Hong Son.

Dag 2: Mae Hong Son – Pai

Nature - fotoshoot_thailand_rick-eric (101)In de ochtend wordt het ontbijt geserveerd. Daarna ga je een boottocht maken per longtailboot door de jungle van Noord-Thailand. Onderweg wordt gestopt in Huay Pu Kaeng, een dorpje op de grens met Birma. In dit dorp woont de Palong bergstam, oftewel de langnekken. De vrouwen van deze bijzondere bergstam dragen bronzen ringen om hun nek. Ieder jaar komt er een ring bij. Zonder deze ringen kunnen ze niet meer overleven, omdat hun nekspieren zijn verslapt.

Daarna vervolg je je weg naar Pai. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de vissengrot. Hier zwemmen talloze karpers. Ook wordt er gestopt bij een Lisu en Lahu bergstam. Daarna bezoek je de Tham Lot grot in Soppong. Indien het waterpeil laag is, dan ga je per bamboevlot de grot verkennen. Hier vind je prachtige stalagmieten en stalactieten.

Je sluit de dag af met een heerlijk warm bad bij de hot springs in Pai. Vervolgens word je naar het Baan Krating Pai Resort gebracht, waar je de nacht doorbrengt.

Dag 3: Pai – Chiang Dao

Olifanten die genieten van hun ochtendbad.Na het ontbijt is het tijd voor één van de vele hoogtepunten van de reis, namelijk een bezoek aan een olifantenkamp. Hier kun je zien hoe de olifanten een bad nemen in de rivier en hoe ze vroeger werden gebruikt tijdens de dagelijkse werkzaamheden van de Thai. Daarna kun je de dieren iets lekkers geven alvorens een stukje te wandelen naar het nabij gelegen Lisu-dorpje.

Na de lunch volgt een tocht per bamboevlot. Geniet van de prachtige flora en fauna, terwijl je rustig over de rivier vaart. Daarna ga je richting Chiang Dao, waar je overnacht.

Dag 4: Chiang Dao – Chiang Rai

Na het ontbijt ga je richting Thaton. Allereerst stop je bij een heuvel waarop een enorm Boeddhabeeld staat. Vanaf hier heb je uitzicht over de groene vallei. Daarna ga je naar het dorpje Doi Mae Salong. Hier leeft een Chinese gemeenschap. Het bijzondere is dat er een Chinese sfeer in het dorpje hangt, doordat de Chinezen nog steeds hun eigen tradities in stand houden.

Vervolgens bezoek je het koninklijke project in Doi Tung. Dit project is ooit opgezet om de lokale bevolking van de opiumteelt af te houden. Doordat de boeren nu weten hoe ze andere gewassen kunnen verbouwen, hebben ze een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Je overnacht in Chiang Rai.

Dag 5: Chiang Rai – Chiang Mai

Golden triangle - 000Vandaag bezoek je de Gouden Driehoek. Hier komen Birma, Laos en Thailand samen. Je bezoekt het levendige Mae Sai. Hier kun je eventueel de Mekong rivier oversteken, om een kort bezoek aan Birma te brengen (optioneel). Daarna ga je naar Chiang Saen. Vanaf hier kun je uitkijken over Birma, Laos en Thailand.

Aan het einde van de middag ga je terug naar Chiang Mai.

Informatie en prijzen

Hotels1 overnachting in Golden Pai Resort, 1 overnachting in Baan Krating Pai, 1 overnachting in Chiang Dao Nest en 1 overnachting in Laluna Resort.
Inclusief
  • Ontbijt op dag 2, 3, 4 en 5
  • Lunch op dag 1, 2, 3, 4 en 5
  • Vermelde excursies
  • Entreegelden
  • Engelssprekende gids en chauffeur
Exclusief
  • Verplicht kerst- en nieuwjaarsdiner
  • Optionele excursies
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
VervoerAlle transfers per minibus.
ReiscodeTDT043

De prijs per persoon is €627, bij een minimum van 2 personen.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Jouw reis, jouw keuzes!
Alles is mogelijk, van starterspakket tot aan een geheel verzorgde individuele rondreis.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!