Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / 3-Daagse Mae Hong Son en Pai Tour

3-Daagse Mae Hong Son en Pai Tour

Vanaf: €486
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Ontdek hoe mooi de natuur van het noorden van Thailand is. Vanuit Chiang Mai vlieg je naar het bergdorpje Mae Hong Son, dat lange tijd van de buitenwereld afgeschermd was. Het dorp ligt in een prachtige vallei en de bevolking bestaat voornamelijk uit Shan en Karen, die afkomstig zijn uit het naastgelegen Birma. Je bezoekt een aantal prachtige tempels in Birmese stijl en verkent de schitterende Tham Lot grot. Daarnaast maak je kennis met een aantal kleurrijke bergstammen, waaronder de beroemde langnekken en de Lisu en Lahu stam. Tenslotte overnacht je in het gezellige Pai, dat prachtig gelegen is aan de rivier.

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Mae Hong Son
In de vroege ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai, waarna je naar de luchthaven wordt gebracht. Vanaf hier vlieg je naar Mae Hong Son. Bij helder weer kun je genieten van een prachtig uitzicht over de groene bergachtige natuur. Na 40 minuten vliegen arriveer je in Mae Hong Son. Nadat je bent ingecheckt in het hotel, ga je lunchen bij een lokaal restaurant.

Mae Hong Son was tot de jaren ‘60 afgeschermd van de buitenwereld, doordat er geen wegen waren. De enige manier om het dorp te bereiken was per olifant. Het merendeel van de bevolking bestaat uit de Shan en Karen, afkomstig uit Birma. Dit is duidelijk terug te zien aan de Birmese stijl waarin de meeste tempels zijn gebouwd. De eerste tempel die je bezoekt is Wat Jong Kham. Deze tempel ligt aan het Jong Kham meer en is in 1827 door de Shan gebouwd. In de tempel bevindt zich een zittende Boedha van 5 meter hoog.

Daarna bezoek je Wat Jong Klang. Deze tempel herbergt 100 jaar oude glasschilderingen en houtsnijwerken afkomstig uit Birma. Ze beelden de verschillende levens van Boeddha uit. Daarna ga je de bergen in, waar Wat Phra That Doi Kong Moo ligt. Ook deze tempel is gebouwd in Birmese stijl. De chedi is gebouwd in 1860 en men zegt dat zich hier de resten van één van de volgelingen van Boeddha bevinden. Daarnaast is er een tweede chedi die in 1874 is gebouwd. Vanaf de tempel heb je op heldere dagen een fantastisch uitzicht over Mae Hong Son.

Dag 2: Mae Hong Son – Pai

Mae Hong SonNa het ontbijt bezoek je één van de meest kenmerkende bergstammen van Thailand: de Padong langnekken. Vanaf hun vijfde jaar dragen de vrouwen vijf bronzen ringen om hun nek. Naarmate ze ouder worden, worden dat er steeds meer.

De volgende stop is de Tham Lot grot in Soppong, een kalkstenen grot die verscholen ligt in de jungle. Binnenin vindt je talloze stalagmieten en stalactieten. Door de grot stroomt een rivier. Indien het waterpeil te hoog staat, dan ga je per bamboevlot naar binnen.

Daarna ga je op weg naar het dorpje Pai. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een Lisu en een Lahu bergdorp. Deze laatste stam woont in huizen op palen en draagt felgekleurde kleding met allerlei geborduurde patronen erop.

Aan het einde van de middag arriveer je in Pai. Proef de sfeer terwijl je door één van de gezellige straatjes wandelt.

Dag 3: Pai – Chiang Mai

In de ochtend vertrek je vanuit Pai in de richting van Chiang Mai. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een Karen bergdorp. De Karen is één van de grootste bergstammen in Thailand. Door de onderdrukking van het militaire regime in Birma, wonen vele van hen nu in Thailand. Daar wonen ze behoorlijk primitief, in huizen op palen zonder electriciteit. Nog steeds hebben ze hun eigen klederdracht. Ongetrouwde vrouwen dragen witte gewaden en getrouwde vrouwen rode of paarse rokken.

Daarna bezoek je een lokale markt en een orchideëenkwekerij. Hier worden vele imheemse soorten in allerlei kleuren gekweekt. Aan het einde van de middag arriveer je in Chiang Mai.

Informatie en prijzen

Aantal personenPrijs per persoon
2 personen€486
3 personen€391
4 personen€349
5 personen€324
6+ personen€300
Hotels1 overnachting in het Golden Pai Resort en 1 overnachting in Baan Krating Pai
Inclusief
  • Ontbijt op dag 2, 3
  • Lunch op dag 1, 2, 3
  • Vermelde excursies
  • Entreegelden
  • Engelssprekende gids en chauffeur
Exclusief
  • Verplicht kerst- en nieuwjaarsdiner
  • Optionele excursies
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
VervoerAlle transfers per minibus.
ReiscodeTDT026

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Indien de binnenlandse vlucht niet beschikbaar is, reis je overland van Chiang Mai naar Mae Hong Son.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Jouw reis, jouw keuzes!
Alles is mogelijk, van starterspakket tot aan een geheel verzorgde individuele rondreis.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!