Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / 2-Daagse Jungletrekking en olifanten trainen Tour

2-Daagse Jungletrekking en olifanten trainen Tour

Vanaf: €122
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Een unieke tour waarbij je een jungletrekking maakt door de prachtige natuur van Noord-Thailand. De eerste dag bezoek je een traditioneel Hmong dorp, waar de jungletrekking start. Onderweg wordt regelmatig gestopt, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Aan het einde van de middag arriveer je bij het olifantenkamp. Hier breng je de nacht door. De tweede dag maak je kennis met je olifant en de mahout, oftewel olifantentrainer. Hij leert je meer over deze imposante dieren. Bovendien ontvang je aan het einde van de training een heus ‘olifantencertificaat’.

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Olifantenkamp

JungletrekkingIn de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai, waarna je een korte stop maakt om wat extra eten en drinken in te slaan voor tijdens de trekking. Daarna rijd je in ongeveer een uur naar een Mhong dorp. De gids zal het één en ander vertellen over de gebruiken en levenswijze van deze bijzondere bergstam. Ook heb je de tijd om zelf rond te wandelen door het dorp. Daarna start de eerste trekking. Gedurende 4 uur wandel je door de schitterende natuur. Onderweg wordt meerdere malen gestopt om te kunnen genieten van de prachtige uitzichten. Ook ga je in de jungle op zoek naar kruiden die worden gebruikt voor de olifanten en bezoek je een waterval. Spring in het heldere en verkoelende water of geniet langs de waterkant van de natuur.

Aan het einde van de middag bereik je het olifantenkamp, waar het diner wordt geserveerd. In de avond kun je gezellig praten, zingen of spelletjes spelen met de mahouts, oftewel olifantentrainers. Daarna is het tijd om naar bed te gaan. Je overnacht in het olifantenkamp.

Dag 2: Olifantenkamp – Chiang Mai

Olifanten wassen in de rivierJe begint de ochtend met een goed ontbijt. Daarna maak je kennis met de mahout en is het tijd om je outfit te verruilen voor een mahoutpak. Zodra je er klaar voor bent maak je kennis met de olifant en kun je hem wat fruit voeren. De mahout leert je meer over de olifant, waarna de mahouttraining start. Je leert ‘olifantentaal’ en wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van deze prachtige dieren.

Vervolgens gaat iedereen naar de oever van de rivier. Hier kun je met je olifant badderen en hem lekker schoon borstelen, een ervaring om nooit te vergeten. Voor de dikke olifantenhuid is de verzorging nog niet helemaal klaar. Want na het baden in de rivier is er nog een modderbad, waar je hem heerlijk kunt verwennen. Tenslotte leer je nog over het herplanten van voedsel voor de olifanten. Dit doet men om ervoor te zorgen dat er op een zo natuurlijk mogelijke wijze eten voor de dieren wordt verbouwd. Neem nog wat foto’s, want na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van je olifant en de mahout. Als bewijs voor het volgen van de olifantentraining ontvang je een certificaat.

Voordat je terug gaat naar Chiang Mai, wordt een stop gemaakt bij een raftkamp. Gedurende een uur vaar je per bamboevlot over de rivier. Daarna volgt de transfer naar je hotel in Chiang Mai, waar de tour eindigt.

Extra informatie: Door (weers)omstandigheden kan het noodzakelijk zijn om het programma te wijzigen. Wel zal de intentie van de tour identiek blijven.

Tijdens deze trekking worden meerdere treks gemaakt. Hiervoor is een goede conditie noodzakelijk.

Wat neem je mee tijdens de jungletrekking? Een kleine rugzak, kopie paspoort, medicijnen, toiletpapier, t-shirt met lange en korte mouwen, korte en lange broek, wandelschoenen, sandalen, slippers, badkleding, handdoek, insectenspray, zonnebrandcrème en een regenjas (gedurende het regenseizoen).

Voor het welzijn van de olifanten, worden hier geen ritjes op de rug aangeboden.

Informatie en prijzen

Tour typePrijs per persoon
Join Tour (volwassene)€122
Join Tour (kind t/m 10 jaar)€108
Hotels1 overnachting in een eenvoudig olifantenkamp.
Inclusief
  • Ontbijt op dag 2
  • Lunch op dag 1 en 2
  • Diner op dag 1
  • Entreegelden
  • Engelssprekende gids
Exclusief
  • Optionele excursies
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
VervoerInclusief retourtransfer vanuit je hotel in Chiang Mai.
ReiscodeT030 EcoEarth

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Tip: Combineer één of meerdere bouwstenen, maar houd zelf genoeg flexibiliteit.
Boek bijvoorbeeld de transfer van het vliegveld en de eerste 2 hotelovernachtingen. Zo begin je zonder zorgen aan jouw vakantie!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!