Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / 2-Daagse Familie Jungletour

2-Daagse Familie Jungletour

Vanaf: €80
Reisduur: 2 dagen
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

De perfecte manier om meer te zien van het echte Thaise leven op het platteland! Samen met een gids maak je kennis met de mensen en hun levenswijze. Je bezoekt kleurrijke bergstammen, zoals de Karen en Palong. Tijdens deze familie jungletour wandel je door de jungle en leer je meer over de planten en dieren die je onderweg tegen komt. Na aankomst in het kamp kunnen de ouders heerlijk ontspannen of meehelpen met koken. Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten in het dorp. Fruit plukken, varkens voeren of spelletjes spelen met de dorpskinderen. Van verveling is geen sprake! Na de nacht te hebben doorgebracht bij de locals, is het alweer tijd om afscheid van ze te nemen. Deze tour is absoluut een unieke ervaring voor het hele gezin!

Dagprogramma

Dag 1: Chiang Mai – Palong dorp
In de ochtend worden jullie opgehaald bij jullie hotel in Chiang Mai, waarna jullie richting het bergachtige Chiang Dao gaan. De eerste stop is bij een lokale markt. De gids doet hier inkopen voor de komende dagen. Ook geeft hij uitleg over de ingrediënten die hij gebruikt voor de gerechten die hij de komende dagen zal bereiden.

Familie jungletourDaarna gaan jullie naar een olifantenkamp. Hier is te zien hoe er vroeger met de olifanten werd gewerkt. Daarna worden de dikhuiden beloond met een heerlijk bad in de rivier. Ze genieten zichtbaar en spetteren er vrolijk op los! Na afscheid te hebben genomen van de dieren, vervolgen jullie de reis per bamboe raft. Langzaam manoeuvreert de gids zich langs de kleine watervalletjes, terwijl jullie kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de jungle.

De lunch wordt geserveerd in een Karen dorp. Daarna begint de trekking. Er zijn een paar steile hellingen, maar over het algemeen is de trek goed te doen. Onderweg wordt regelmatig gestopt. De gids zal uitleg geven over de diverse bomen en planten in het bos, en natuurlijk is er ook tijd voor het maken van foto’s. Na een trek van ongeveer 2 uur, arriveren jullie in het dorp. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals fruit plukken, groenten verzamelen voor het avondeten, varkens voeren en spelletjes spelen met de andere dorpskinderen. De ouders kunnen ontspannen, het dorp verkennen of helpen met koken. Na het diner neemt de gids jullie mee naar de huizen van de dorpsbewoners. Hier kunnen jullie nader kennis maken met de Palong bergstam. Deze stam komt oorspronkelijk uit Myanmar en is in 1984 naar Thailand gevlucht. Hierna is het tijd om te gaan slapen. Moe maar voldaan vallen jullie in slaap.

Dag 2: Palong dorp – Chiang Mai

Familie JungletourIn de ochtend ontwaken jullie onder het genot van het geluid van kwetterende vogels. De gids bereidt het ontbijt, waarna hij jullie het dorp laat zien. Indien geopend bezoeken jullie een lokale school, waar de kinderen schoolspullen kunnen doneren aan de school. Na afscheid te hebben genomen van de dorpsbewoners, is het tijd voor een trekking van ongeveer 1,5 uur. De bestemming is het Karen dorp Thakilek. Onderweg wordt gestopt bij het Lahu dorp Ban Huay Bong, waar jullie een tempel en een lokale smid bezoeken.

Na de trek worden jullie naar een restaurant gebracht, waar een welverdiende lunch wordt geserveerd. Voordat jullie terug gaan naar Chiang Mai, wordt er nog een stop gemaakt bij een orchideeënkwekerij. Aan het einde van de middag zijn jullie terug in Chiang Mai, een geweldige ervaring rijker!

Informatie en prijzen

Tour typeAantal personenPrijs per persoon
Join-in-€80
Privé2 personen€171
Privé3 personen€144
Privé4 personen€120
Privé5 personen€110
Privé6+ personen€103
Hotels1 overnachting in een Palong dorp.
Inclusief
  • Ontbijt op dag 2
  • Lunch op dag 1 en 2
  • Diner op dag 1
  • Engelssprekende gids
Exclusief
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
  • Optionele olifantenrit op dag 1 à ca. €20 per olifant (maximal 2 personen).
VervoerInclusief retourtransfer vanuit je hotel in Chiang Mai.
ReiscodeTDT015

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Join-in tour alleen in juli en augustus. Start iedere dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Tip: Veel bouwstenen zijn als join-in of als privé-tour te boeken.
Geef ons jouw voorkeuren door en wij regelen het voor je!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!