Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot deals
Budget
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
Actie: Just book it.
Actie: Reistesten voor een prikkie
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!

16-Daagse rondreis Sri Lanka

Ontdek de hoogtepunten

Aanbevolen rondreis

16-Daagse rondreis Sri Lanka

Ontdek de hoogtepunten

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1105 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Negombo, Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe NP, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ongerepte natuur en bijzondere cultuur
 • Maak foto’s van vergezichten zoals je ze in ansichtkaarten ziet
 • Sluit jouw rondreis af op het mooiste strand van Sri Lanka

Introductie

Ontdek in korte tijd de hoogtepunten van Sri Lanka. De reis is op maat aan te passen aan jouw wensen en bijvoorbeeld te verlengen met onze bouwsteen ‘De Malediven’.

In 16 dagen dwaal je door de eeuwenoude Unesco koningssteden Polonnaruwa en Anuradhapura en bezoek je het spirituele Kandy. In het Udawalawe Nationaal Park sta je oog in oog met kuddes wilde olifanten tijdens een optionele jeepsafari. We eindigen deze rondreis in Ahangama, waar je in een mooi hotel aan het strand verblijft. Naast je welverdiende rust aan het strand maak je ook een excursie naar Galle. Hier vind je nog veel terug van de Nederlandse invloeden uit de VOC-periode.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Tijdens de rondreis worden jullie vergezeld door onze lokale Engels sprekende chauffeur die tevens jullie gids is. Hierdoor krijgen jullie onderweg veel informatie mee over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking. Wil je niet alles gaan bezoeken? Geen probleem. Tijdens de rondreis zal onze chauffeur met jullie overleggen wat jullie wel of niet willen bezoeken de volgende dag. Zo heb je zelfs tijdens de reis nog veel flexibiliteit! Zoals bij alle reizen van AsiaDirect, kunnen we deze reis geheel op maat samenstellen.

Dag 2
Aankomst Katunayake Airport – Negombo
Dag 2: Aankomst Katunayake Airport – Negombo
Bij aankomst op Bandaranaike International Airport word je opgewacht door je privé chauffeur en vervolg je de reis van ongeveer 30 minuten per auto naar Negombo. Negombo is een heerlijke plek om even bij te komen en te genieten van de zon en het strand. Het is een aangename strandplaats met een fijne sfeer en diverse restaurantjes en barretjes.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van de luchthaven naar jouw hotel in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe room)

Dag 3
Negombo – Anuradhapura
Dag 3: Negombo – Anuradhapura
Na het ontbijt begin je aan de reis (van ongeveer 5 uur) naar het noorden naar Anuradhapura. Anuradhapura was de eerste hoofdstad en zonder twijfel de grootste stad van het oude Sri Lanka. Twee werelderfgoederen bevinden zich in deze oude koningsstad. Er zijn hier veel interessante historische en archeologische bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn! Zoals Sri-Mahabodhi, een zeer heilige Bo-boom van meer dan 2200 jaar oud en de oudste historische gedocumenteerde boom ter wereld! Boeddha zou onder deze boom verlicht zijn. Het is dan ook een zeer heilige plek voor boeddhisten. Erg indrukwekkend om te zien hoe de boeddhisten offers brengen. Het Loha Prasada of Brazen Palace, of terwijl koperen paleis (vernoemd naar het koperen dak wat hij vroeger had) ligt vlak bij de Bo-boom. Het werd gebouwd door koning Duttha Gamani in de 2e eeuw voor Christus en telde 9 verdiepingen! Heel bijzonder voor die tijd en het was de ‘eerste wolkenkrabber ter wereld’. Gebouwd voor de monniken van het Mahavihara klooster. Hoe hoger de monniken en priesters in rang waren, hoe hoger ze mochten wonen. Elke verdieping bestond uit meer dan 100 kamers, de bovenverdieping bestond uit hout. Na 15 jaar brandde het paleis jammer genoeg af. Koning Parakrama Bahu 1 (1153-1186) heeft het paleis herbouwd, de 1600 grijze (originele) zuilen stammen nog uit deze tijd. De Dagoba (stoepa) RuwanweliSeya is een andere aanrader. Dit is de bekendste Dagoba en is nog steeds in gebruik. Hij ligt ook nog eens in een zeer fraaie omgeving. Samadhi Buddha is een bijzonder Boeddha beeld. De Boeddha bevindt zich in een staat van Samadhi of diepe meditatie en straalt vooral rust uit. Het is ook vooral bijzonder om te zien dat hij drie verschillende gezichten heeft, als je van voren kijkt heeft hij een hele andere blik, dan wanneer ja van links kijkt of wanneer je van rechts kijkt. De Isurumuniya rots tempel is vooral bekend om zijn rotstekeningen. Prachtig gelegen met een heel mooi uitzicht. Ben je toevallig in Anuradhapura met een Poya dag tijdens volle maan, dan is het zeker leuk om een ceremonie bij te wonen. Tip: Het is aan te raden je gepast te kleden bij het bezoek aan heilige plekken, schouders en knieën bedekt, schoenen uit. Neem ook sokken mee want de stenen kunnen erg warm zijn overdag.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Negombo naar Anuradhapura
Accommodatie:
Miridiya Lake ****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Anuradhapura – Aukana Buddha Statue – Mihintale – Anuradhapura
Dag 4: Anuradhapura – Aukana Buddha Statue – Mihintale – Anuradhapura
Eerst even lekker ontbijten in het hotel en dan rijden we naar het grootste Boeddha beeld van Sri Lanka in Aukana (op ongeveer een uur vanaf Anuradhapura). Dit Boeddha beeld is de meest onbeschadigde, goed bewaarde in Sri Lanka. Gebouwd in het tijdperk van Koning Dhatusena in de 5de eeuw. Hij is wel 12 meter hoog. In Mihintale werd het boeddhisme in Sri Lanka geïntroduceerd en daarom wordt dit ook als de wieg van het boeddhisme gezien. Een belangrijke plek onder de lokale mensen. Op de rots bevinden zich veel heiligdommen en verblijven die de monniken eerder gebruikten. Een grote trap met 1840 treden leid je omhoog naar de top vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het platteland.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Miridiya Lake ****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Anuradhapura – Dambulla Temple – Polonnaruwa
Dag 5: Anuradhapura – Dambulla Temple – Polonnaruwa
Ontbijten in het hotel en dan rijden we (in ongeveer 1,5 uur) naar de Dambulla tempel. De Dambulla staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is de grootste en best bewaarde grottempel in Sri Lanka en de beelden en schilderingen dateren uit de eerste eeuw voor Christus. Je bent de Dambulla rotstempel vast wel eens op een plaatje tegengekomen. De Dambulla tempel ligt ten noorden van Kandy in het Matale district. De muurschilderingen, die een oppervlakte van 2100 vierkante meter bedekken, geven Boeddha’s verleiding door Mara en Boeddha’s eerste preek weer. Er zijn ook standbeelden van de Hindoe-goden Vishnu en Ganesha aanwezig. Deze weerspiegelen de komst van het Hindoeïsme naar Sri Lanka in de 12e eeuw. Daarna rijden we in 2 uur door naar Polonnaruwa waar je zal overnachten.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Anuradhapura naar Polonnaruwa, via Dambulla
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Polonnaruwa
Dag 6: Polonnaruwa
Ontbijt in het hotel en klaar voor het verkennen van Polonnaruwa! Op 218 km van Colombo ligt Polonnaruwa. Nog een goed doordachte gebouwde middeleeuwse stad beschermd door stadsmuren. Het rijke glorieuze verleden is te herleiden aan zijn indrukwekkende paleizen, heiligdommen, kloosters, paviljoenen, parken, vijvers en irrigatie meren. Het icoon van de stad is het grote irrigatie meer van 5940 hectare,”Parakrama Samudraya” of “de zee van Parakrama” genoemd naar King Parakramabahu wie dit meer gebouwd heeft. Dit enorme reservoir was gebouwd om regenwater in op te vangen zodat er geen water werd verspild. Zeer indrukwekkend, zeker voor die tijd!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Sudu Araliya ****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
Dag 7: Polonnaruwa – Sigiriya – Kandy
Ontbijten en dan vertrekken we naar Sigiriya Rock Fortress (reistijd van ongeveer een uurtje). Hier kun je de Sigiriya Rock Fortress beklimmen, een UNESCO werelderfgoed en afkomstig uit de 5de eeuw na Christus. Gebouwd door Koning Kashyapa (477-495). Vanaf een afstandje ziet het er al indrukwekkend uit, een bijzondere dramatische setting. Volgens de lokale mensen is dit het ‘achtste wereldwonder’, en dat is niet voor niets. Het verhaal achter de rots is heel bijzonder! Eenmaal boven heb je ook een fenomenaal uitzicht! Hierna vervolgen we de reis in ongeveer 2 uur naar Kandy.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Polonnaruwa naar Kandy, via Sigiriya
Accommodatie:
Royal Classic Resort *****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Kandy
Dag 8: Kandy
Na het ontbijt in het hotel maak je vandaag een city tour door Kandy. Het houdt maar niet op in Sri Lanka. Kandy is ook een van de werelderfgoederen op de lijst van UNESCO. Kandy wordt ook wel Kanda Uda Rata genoemd, wat heuvelland betekent. Deze historische stad ligt 480 meter boven zeeniveau en is omringd met bergen. We bezoeken de hoogtepunten van dit heuvelland, zoals de universiteitscampus Peradeniya en genieten van een panoramisch uitzicht op de pittoreske stad vanaf de Upper Lake Drive. Ook de bijzondere ‘Temple of Tooth Relic’ gevolgd door een culturele dansshow mogen niet ontbreken vandaag. ‘s Avonds nemen we je mee voor wat meer sightseeing in Kandy. We brengen onder andere een bezoek aan de Kunst & Ambachtswinkel, de Oosterse Markt, de Bazaar en Gem Lapidary.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Royal Classic Resort *****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Kandy
Dag 9: Kandy
Ontbijt in het hotel en daarna een dag ter vrije besteding. We helpen je graag deze in te vullen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Royal Classic Resort *****
(Deluxe room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Kandy – Nuwara Eliya
Dag 10: Kandy – Nuwara Eliya
Na een ontbijtje in het hotel is het tijd om een bijzondere treinreis te maken door de mooiste plekken van Sri Lanka! Na ongeveer twee uur arriveer je weer op het treinstation en word je per privé vervoer naar het hotel in Nuwara Eliya gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Kandy naar Nuwara Eliya
Accommodatie:
Alpine
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Nuwara Eliya
Dag 11: Nuwara Eliya
Vandaag gaan we de stad van de dageraad bezoeken, Nuwara Eliya. Het is de hoogst liggende stad in Sri Lanka (ongeveer 2000m boven zeeniveau) en de hoogste piek, Piduruthalagala (2555m) kan vanaf hier gezien worden. De stad staat ook bekend als ‘Little England’ en het is een populair vakantieoord voor Sri Lankanen en onder toeristen dankzij het koele klimaat. Het heeft ook een schilderachtige koloniale sfeer met kleine bungalows omringd door hagen. Nuwara Eliya is ook het hart van de thee plantages. Onderweg is een bezoekje aan een plantage en theefabriek zeker een must do. Zo kun je zien waar de beroemde Ceylon thee vandaan komt.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Alpine
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe NP
Dag 12: Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe NP
Na het ontbijt vervolg je de reis van ongeveer een uurtje naar Ella. Ella betekent waterval en Ella doet zijn naam zeker eer aan! Ella ligt in een prachtige bergachtige, groene omgeving met veel vergezichten en watervallen. Na dit adembenemende plaatje, reis je in ongeveer 4 uur verder naar Udawalawe. Udawalawe National Park, klinkt Afrikaans? Het is ook een beetje Afrika in Sri Lanka. Het park is vooral bekend om zijn kuddes olifanten. Maar hier tref je ook andere zeldzame wilde dieren aan, waaronder de Sri Lankaanse luipaard, waterbuffels, krokodillen en veel bijzondere tropische vogels waaronder de geverfde ooievaar.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Nuwara Eliya naar Udawalawe, via Ella
Accommodatie:
Nildiya Mankada Safari Lodge
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Udawalawe NP – Ahangama
Dag 13: Udawalawe NP – Ahangama
Na het ontbijt vervolg je de reis naar Ahangama, waar je ongeveer 4 uur later zal arriveren.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Udawalawe NP naar Ahangama
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ahangama – Galle – Ahangama
Dag 14: Ahangama – Galle – Ahangama
Eerst lekker ontbijten en dan sightseeing met een city tour door Galle, ook een bestemming op de werelderfgoedlijst. Sightseeing tour of Galle city. De vuurtoren, het Utrecht Bastion en de Nederlands hervormde kerk mag je natuurlijk niet missen. Galle was de toegangspoort toen Sri Lanka nog Ceylon heette. Galle is nog steeds bekend om zijn handgemaakte kant, curiosa van schildpadden schilden en olifanten van ebbehout. Het werelderfgoed, het Galle Fort van 90 hectare, is ook een bezoekje waard. Oorspronkelijk werd dit fort gebouwd door de Portugezen, maar de Nederlanders gingen hier in 1663 mee verder.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ahangama
Dag 15: Ahangama
Vandaag een heerlijke vrije dag. Dat is niet verkeerd in dit heerlijke relaxte plaatsje aan de kust. Je kunt hier bijvoorbeeld aangenaam over het strand slenteren of lekker gaan surfen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Insight Resort Ahangama ***
(Deluxe Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Ahangama – Colombo – Airport
Dag 16: Ahangama – Colombo – Airport
Na het ontbijt zal je per transfer van ongeveer 2 uur naar Colombo worden gebracht. Voordat je weer richting het vliegveld gaat, maak je hier nog een city tour. Colombo is niet meer de hoofdstad, maar wel de grootste stad van Sri Lanka. Het is een drukke en levendige stad met een mix van moderne- naast oude koloniale gebouwen. Door zijn grote haven en zijn strategische positie langs de handelsroutes was Colombo 2000 jaar geleden een bekende plek onder handelaren. De citytour brengt je naar veel historische, religieuze en commerciële plaatsen van Colombo, waaronder het historische en bruisende Fort en Pettah, de residentiële Cinnamon Gardens, de Galle Face Green, het Viharamahadevi park en nog veel meer.

Daarna word je naar de luchthaven gebracht, tijd om naar huis te gaan of misschien een paar dagen aansluitend naar de tropische Malediven?
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Ahangama naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 16 Daagse rondreis Sri Lanka

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1105
3 personen€ 1105
4 personen€ 1105
5 personen€ 1105
6+ personen€ 1105
De genoemde prijzen zijn geldig bij vertrek tussen 25-11-2021 en 20-12-2021.
Prijzen zijn beschikbaar t/m 26-11-2022. Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie op basis van halfpension (ontbijt en dinner)
 • Vervoer per privévoertuig met airconditioning
 • Service van een Engels sprekende chauffeur
 • Culturele show in Kandy
 • Flessen water bij aankomst

Exclusief

 • Vluchttarieven en visum-kosten
 • Vroeg inchecken en laat uitchecken
 • Persoonlijke uitgaven en overige maaltijden
 • Voertuig en chauffeur tijdens het strandverblijf
 • Gebruik van het voertuig na 18:00 uur
 • Video- en camera-vergunningen op sites
 • Entreegelden voor Kandy temple, Botanical garden, Sigiriya rock, Anuradhapura, Polonnaruwa, Udawalawe NP, Udawalawe jeep, Mihintale en Aukana
 • Fooien
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe room
Anuradhapura
Miridiya Lake ****
Deluxe room
Polonnaruwa
Hotel Sudu Araliya ****
Deluxe room
Kandy
Royal Classic Resort *****
Deluxe room
Nuwara Eliya
Alpine
Standard
Udawalawe
Nildiya Mankada Safari Lodge
Deluxe
Ahangama
Insight Resort Ahangama ***
Deluxe Sea View
16-Daagse rondreis Sri Lanka
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
€ 1105 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Colombo, Negombo, Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe NP, Ahangama, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Nuwara Eliya 3
Sigiriya 6
Kandy 4
Negombo 1
Udawalawe National Park 1
Colombo 3
Sigiriya 5
Galle 1

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's