Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!

3-Daagse bouwsteen Sigiriya
Bezoek UNESCO-werelderfgoed locatie: de Leeuwenrots

Home / Sri Lanka / Meerdaagse bouwstenen / 3-Daagse bouwsteen Sigiriya
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Sri Lanka Sigiriya LeeuwenrotsAls je een rondreis maakt door Sri Lanka, is Sigiriya zeker niet te missen. De plek behoort tot een van de mooiste bestemmingen van Sri Lanka. Beklim de Leeuwenrots voor een panoramisch uitzicht en kom het bijzondere verhaal achter de rots te weten.

Tijdens de 3-daagse bouwsteen in Sigiriya bezoek en beklim je de bekende Sigiriya Rots, of terwijl, de Leeuwenrots. Het verhaal achter de rots is heel bijzonder! Koning Kashyapa bouwde een paleis boven op deze rots in de 5e eeuw. De wandeling naar de top duurt ongeveer 2 uur en is steil met veel trappen. Je passeert eeuwenoude muurschilderingen voor je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die de rots zijn bijnaam ‘Leewenrots’ heeft gegeven. De voormalige trap naar de top leidde door de mond van een hurkende leeuw, maar vandaag de dag tref je alleen de enorme poten, een indicatie van de enorme omvang van de leeuw, aan.  Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht over de wijde omgeving!

Ook kan je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan het Minneriya National Park, de thuisbasis voor vele wilde dieren zoals herten, buffels, zwijnen, apen en vooral veel olifanten!

Deze bouwsteen aan jouw reisplan toevoegen?

Simpel en snel. We nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!