Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

19-daagse rondreis Fair Deal Sri Lanka

Ongelofelijk genieten van al het moois dat dit uitnodigende eiland te bieden heeft

Fair Deal

19-daagse rondreis Fair Deal Sri Lanka

Ongelofelijk genieten van al het moois dat dit uitnodigende eiland te bieden heeft

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2913 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Anamaduwa, Sigiriya, Trincomalee, Kandy, Kitulgala, Ella, Yala National Park, Udawalawe National park, Sinharaja, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Fair Deal ontdekkingsreis door Sri Lanka
 • Maak een boottocht op zoek naar blauwe vinvissen en dolfijnen
 • Trekkings door het regenwoud, safari tours in Nationale Parken
 • Dit wil je niet missen: de Leeuwenrots van Sigiriya
 • Vogels kijken en kajakken in het ecovriendelijke The Mudhouse
 • Op zoek naar kuddes wilde olifanten in Udawalawe

Introductie

Op deze 19-daagse rondreis Fair Deal Sri Lanka ga je ongelofelijk genieten van al het moois dat dit uitnodigende eiland te bieden heeft. Historische locaties, zoals de spectaculaire Leeuwenrots, en heel veel natuur. Je gaat blauwe vinvissen spotten en ziet hopelijk olifanten of luipaarden in het wild. Het decor bestaat uit valleien, regenwoud, watervallen, theeplantages, bergen en lange stranden.

Dit is gewoon opnieuw zo’n afwisselende top vakantie van AsiaDirect. Alleen we pakken het net wat anders aan. We gaan wildlife spotten zonder het leefritme van de dieren te verstoren, we maken echt contact met lokale bevolking (met kooklessen, trekkings en fietstochten bijvoorbeeld), en de hotels zetten zich stuk voor stuk in voor duurzamer toerisme. Zo staan er bijvoorbeeld vaker vegetarische en vegan gerechten op de menukaart.

Het zijn allemaal kleine stapjes, maar waarom zouden we ze niet zetten als we die fantastische natuur in Sri Lanka en de leefwereld van ons allemaal wat beter beschermen? Daarom: Fair Deal Sri Lanka. Net iets anders, maar minstens zo leuk!

Wil je weten waarom we deze reis Fair Deal noemen? Lees dan ons blog Wat betekent Fair Deal reizen met AsiaDirect.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Sri Lanka
Dag 1: Vertrek naar Sri Lanka
Er zijn ongetwijfeld dagen waar je met minder zin aan begint: je reis van 19 dagen naar Sri Lanka gaat van start!

Je internationale vlucht naar Colombo is niet inbegrepen, maar als je dat wilt, helpen we je graag bij het boeken van dit ticket.

Dag 2
Aankomst - Anamaduwa
Dag 2: Aankomst - Anamaduwa
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Anamaduwa gereden (in een kleine 3 uur).

Anamaduwa is een rustig, maar uitgestrekt natuurgebied aan de noordoostelijke kant van Sri Lanka. Je ziet hier graslandschap, vreemde rotsformaties, meren en een omvangrijke hoeveelheid vogels.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven naar Anamaduwa
Accommodatie:
The Mudhouse ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 3
Anamaduwa
Dag 3: Anamaduwa
Om meer te weten te komen over hoe de mensen hier al honderden jaren leven en het gebied om een leuke manier beter te verkennen, brengen we de dag door in The Mudhouse.

The Mudhouse is een afgelegen ecovriendelijk gebied met accommodatie die op tradionele wijze is gebouwd. Maar dat niet alleen. Er zijn hier volop mogelijkheden om vogels te kijken (wij zorgen voor verrekijkers). Een mooie bezigheid om de dag hier mee te beginnen.

Ook maken we een tour waarin je kunt zien hoe de huisjes van The Mudhouse zijn gebouwd (en dus hoe dat al generaties wordt gedaan), hoe de herbebossing wordt georganiseerd, hoe er landbouw wordt bedreven, hoe water wordt opgevangen en gedistribueerd, en kun je met een kajak het meer opvaren.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour The Mudhouse (en kajakken)
Accommodatie:
The Mudhouse ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 4
Anamaduwa - Sigiriya (Habarana)
Dag 4: Anamaduwa - Sigiriya (Habarana)
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je naar je hotel in Habarana (een stadje in de omgeving van Sigiriya) gebracht.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anamaduwa naar Habarana bij Sigiriya
Excursie: Bezoek aan de Leeuwenrots
Accommodatie:
The Other Corner ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Sigiriya
Dag 5: Sigiriya
'Beleef Sirigiya' zouden we perfect als titel aan deze dag kunnen geven. Je gaat lekker veel doen en meemaken. Daar gaan we:

We lopen via de dorpsvijver naar de aanlegplek voor de boot waarmee we een stukje door dit gebied gaan varen.

Dan wandelen we opnieuw een stuk, nu langs rijstvelden. Onderweg kun je een boomhut beklimmen die de boeren gebruiken om 's nachts te slapen, maar eerder nog gebruiken om dieren bij de rijstvelden weg te houden.

Om te ervaren hoe het is om hier groente te verbouwen, mag je even de mouwen oprollen en een handje helpen op het land. Ze werken hier volgens biologische principes en worden mede door onze lokale agent (en jouw komst) financieel gesteund. Werken maakt hongerig, dus aansluitend is er een gezonde lunch.

Met een catamaran vaar je hierna over het Hiriwadunna meer. Je hebt uitzicht op de Sigiriya- en Pidurangala rotsen. Het laatste stukje naar de auto leggen we af per tuk tuk.

Aan het eind van de middag ga je naar Maha Owita om je eigen diner te koken. Wat het verhaal achter deze locatie is en welke spirituele verhalen erbij horen, daar kom je tijdens het koken achter. De koks vertellen niet alleen over de Sri Lankaanse cultuur, ze helpen je ook met lokale kruiden en specerijen klassieke recepten te maken.
INCLUSIEF:
Excursie: Rural Village Walk, Maha Owita kookles en diner
Accommodatie:
The Other Corner ****
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Sigiriya (Habarana) - Trincomalee
Dag 6: Sigiriya (Habarana) - Trincomalee
Het is ongeveer twee uur rijden naar de volgende parel van deze reis: Trincomalee, door de Sri Lankanen liefkozend Trinco genoemd.

Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met enkele van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen. Maar er is meer: je gaat (met wat geluk) het grootste dier op aarde in het wild zien.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Habarana naar Trincomalee
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Trincomalee
Dag 7: Trincomalee
De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien! Je stopt vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen.

TIP: Boottour wildlife spotten

Op deze tour (niet inclusief in het reisprogramma) ga je in de vroege ochtend (tussen 6 en 6.30 uur) de zee op. In de ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een grote kans ze te zien zwemmen. Ook de walvissen laten zich in de ochtend sneller zien, omdat de zee nog rustig en vlak is. De tour duurt ongeveer 2 uur.

Je hebt vandaag hoe dan ook veel tijd om die heerlijk aan het strand door te brengen....
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Trincomalee
Dag 8: Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding. Dat wordt zwemmen, snorkelen of misschien wel duiken....
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Trincomalee - Kandy
Dag 9: Trincomalee - Kandy
De zwemspullen mogen de koffer weer in, het is tijd om meer van Sri Lanka te gaan zien. De rit van Trincomalee naar Kandy duurt ongeveer 4 uur.

’s Middags kom je aan in de oude koningsstad Kandy. De op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels. De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder enige twijfel de tempel van de heilige tand.

Voordat je daar naartoe gaat laat onze gids je het schitterende uitzicht over de stad en het Kandy Meer zien.

In Kandy is nog zo'n fraai uitkijpunt: Arthur's Seat. Je ziet Udawattakale Forest Reserve en Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand. Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.

Hierna word je naar het hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Excursie: Kandy Lake en Arthur's Seat uitkijkpunten
Accommodatie:
SWP Eco-Lodge ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Kandy
Dag 10: Kandy
Rondom Kandy liggen prachtige gebieden, waaronder het Knuckles Forest reservaat. De 34 mystieke bergen (van 900 tot 2000 meter hoogte) van de Knuckles bergketen omsluiten Knuckles Forest en maken het dichtbegroeide bos tot een uniek ecosysteem dat gescheiden ligt van de rest van de centrale heuvels. Daarom kun je hier zeldzame vogels zien.

Je maakt vandaag een trekking van 4 tot 6 uur door dit fenomenale gebied vol bossen, rivieren en watervallen; met een unieke flora en fauna. Een 'must' voor iedere natuurliefhebber, maar zeker voor vogelspotters.

Zorg voor zonnebrandcrème, een pet, een goed paar wandel- of trekkingschoenen en insectenspray.
INCLUSIEF:
Excursie: Trekking Knuckles Forest
Accommodatie:
SWP Eco-Lodge ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Kandy - Kitulgala
Dag 11: Kandy - Kitulgala
Na het ontbijt is het tijd om te gaan raften op de Kelani rivier. Let op! Deze activiteit is afhankelijk van het waterniveau.

De avontuurlijke tocht van ongeveer 6 kilometer duurt zo'n anderhalf uur. Je passeert verschillende stroomversnellingen, maar krijgt ook zeker tijd om onderweg te genieten van het mooie landschap.

Er zijn 7 verschillende niveau's waarop je hier kunt raften, van beginners tot gevorderden. Het is dus voor iedereen leuk. Voor helmen en reddingsvesten wordt gezorgd.

Wil je na afloop even afkoelen? Dat kan, duik gewoon even het water in!

Je gaat niet terug naar Kandy, maar blijft in Kitulgala.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Kitulgala
Excursie: Wildwaterraften in Kitulgala
Accommodatie:
Arsulana Eco Lodge ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kitulgala - Ella
Dag 12: Kitulgala - Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation om vervolgens met de trein via Nuwara Eliya nara Ella te reizen. Deze treinreis staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 30 tot 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kitulgala via Nuwara Eliya met de trein naar Ella
Accommodatie:
Ella Jungle Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Ella
Dag 13: Ella
Ook vandaag wordt weer mooi. We beloven het! In alle vroegte ga je naar Little Adam's Peak om de zonsopkomst te zien. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Hierna ga je terug naar het hotel voor het ontbijt.

Je hebt de afeglopen dagen al heel wat theeplantages gezien. Niet verrassend, want Sri Lanka is een van de grootste theeproducerende landen ter wereld. Het wordt dus wel hoog tijd om er is eentje te bezoeken. Vandaag ga je naar een theefabriek en een theeplantage waar je de mogelijkheid hebt om meer te leren over het theeproces en de verschillende soorten thee die hier worden gemaakt. Uiteraard kun je ook thee proeven en kopen.
INCLUSIEF:
Excursie: Zonsopkomst vanaf Little Adam's Peak, bezoek aan een theeplantage
Accommodatie:
Ella Jungle Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ella - Yala
Dag 14: Ella - Yala
Het zou zonde zijn om op weg naar Yala niet even te gaan kijken bij de Ravana waterval. Van deze waterval, met een schilderachtige achtergrond van bergen en valleien, wordt gezegd dat koning Ravana, nadat hij prinses Sita had ontvoerd, haar hier had verstopt in de grotten achter de waterval. De waterval is één van de breedste watervallen in Sri Lanka en ongeveer 25 meter hoog en valt uit een ovaalvormige holle rots.

Het meest populaire nationale park van Sri Lanka ligt aan de zuidkust van het eiland. Yala is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten, waaronder veel watervogels.

Benieuwd wat je gaat zien op je middag-safari met privé jeep? Je weet het nooit, maar dat maakt het spannend.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Yala
Excursie: Sightseeing Ravana waterval, Jeep safari Yala National Park
Accommodatie:
Gaga Bees Yala ***
(Chalet)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Yala - Udawalawe
Dag 15: Yala - Udawalawe
Laat bij je ontbijt een klein beetje ruimte voor een lokale lekkernij die je zelf gaat helpen maken: curd.
In een dorpshuis leren de experts je de geheimen van het maken van perfecte buffelwrongel. Sluit je les af met een heerlijke proeverij van dit populaire en overheerlijke dessert.

Na afloop check je uit bij het hotel en vertrek je naar Udawalawe.

Udawalawe National Park biedt je de beste kans om olifanten in het wild te zien. Het nationale park in Zuid-Sri Lanka is vernoemd naar het waterreservoir in de Walawe rivier. Er leven hier nog honderden dikhuiden, die vaak in kuddes van tientallen dieren rondwandelen. Het spreekt voor zich dat we ook hier een (privé) jeep safari gaan maken in de hoop veel wildlife te spotten.

Want er leven hier niet alleen olifanten. Een zeer zeldzame bewoners is de Sri Lankaanse luipaard. Met wat geluk zie je ook waterbuffels, krokodillen en veel bijzondere tropische watervogels, maar ook de geverfde ooievaar, de Ceylonese tok (een neushoornvogel) en adelaars.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yala naar Udawalawe
Excursie: Curd kookles, Jeep safari Udawalawe National Park
Accommodatie:
Kalu's Hideaway Udawalawe ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Udawalawe - Sinharaja
Dag 16: Udawalawe - Sinharaja
Mocht het al mogelijk zijn, dan duiken we vandaag nog dieper de natuur in. Om je morgen fris aan de start te hebben bij een mooie dag in ongerept Sri Lanka, brengen we je vandaag in ongeveer 3 uur naar Sinharaja. De rest van de dag is ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Udawalawe naar Sinharaja
Accommodatie:
Cinnamon Village Sinharaja ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Sinharaja
Dag 17: Sinharaja
Na het ontbijt vertrek je naar het regenwoud Sinharaja. Het Sinharaja Forest Reserve is het laatste ongerepte stuk regenwoud in Sri Lanka en telt 189 km2. Meer dan 60% van de bomen zijn endemisch en velen hiervan zeldzaam. Het Sinharaja regenwoud staat dan ook niet voor niets al sinds 1989 op de UNESCO werelderfgoed. Op de meeste dagen ligt deze jungle in een deken van wolken, het is echt een ‘regenwoud’. Samen met de gids ga je dit bijzondere regenwoud al wandelend ontdekken. Je ziet onder meer de watervallen Kekunu Ella en Pathan Oya Ella.

De gids leidt je over glibberige paadjes, terwijl je op de grote variatie aan planten, zeldzame vogels en dieren gewezen wordt. Houd vooral je ogen ook open voor een groep langoeren (apen)!

Zorg voor een goed paar wandel- of trekkingschoenen en insectenspray.
INCLUSIEF:
Excursie: Trekking Sinharaja Forest Reserve
Accommodatie:
Cinnamon Village Sinharaja ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Sinharaja - Galle
Dag 18: Sinharaja - Galle
Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Je maakt vandaag een tussenstop in Galle, of je verblijft in Galle. Het ligt eraan wat je wilt. Je kunt namelijk ook in Unawatuna of aan het strand van Mirissa overnachten. Bijvoorbeeld omdat je meer tijd aan de kust wilt doorbrengen.

In de namiddag ga je fietsen. De Paddy Trail is een lus van 26 kilometer (ongeveer 2 1⁄2 uur fietsen) en brengt je langs de noordwestelijke oever van Koggala Lake en de kaneelplantages. Onderweg wordt gestopt voor Thambili (een oranje kokosnoot) en ander fruit.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sinharaja naar Galle
Excursie: Paddy and Lake Trail fietstour
Accommodatie:
Green Escape Unawatuna ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Vertrek
Dag 19: Vertrek
Waarschijnlijk met pijn in je hart, maar boordevol mooie herinneringen, neem je afscheid van Sri Lanka.

Je wordt op tijd door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 19-daagse rondreis Duurzaam Sri Lanka

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2913
3 personen€ 2913
4 personen€ 2549
5 personen€ 2549
6+ personen€ 2367
Prijzen zijn beschikbaar t/m 13-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transport met airconditioning
 • Engelssprekende gidsen
 • Trein van Kitulgala naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Tour The Mudhouse (en kajakken)
 • Bezoek aan de Leeuwenrots
 • Rural Village Walk, Maha Owita kookles en diner
 • Kandy Lake en Arthur’s Seat uitkijkpunten
 • Trekking Knuckles Forest
 • Zonsopkomst vanaf Little Adam’s Peak, bezoek aan een theeplantage
 • Sightseeing Ravana waterval, Jeep safari Yala National Park
 • Curd kookles, Jeep safari Udawalawe National Park
 • Trekking Sinharaja Forest Reserve
 • Paddy and Lake Trail fietstour

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Optionele excursies
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Eco Top Keuze
Anamaduwa
The Mudhouse ****
Standaard
Ecovriendelijk
Habarana
The Other Corner ****
Chalet
Tricomalee
Anukama Resort ***
Standaard
Kandy
SWP Eco-Lodge ***
Standaard
Eco Top Keuze
Kitulgala
Arsulana Eco Lodge ***
Standaard
Eco Top Keuze
Ella
Ella Jungle Resort ***
Standaard
Eco Top Keuze
Yala
Gaga Bees Yala ***
Chalet
Udawalawe
Kalu's Hideaway Udawalawe ***
Standaard
Sinharaja
Cinnamon Village Sinharaja ***
Standaard
Unawatuna
Green Escape Unawatuna ****
Standaard
19-daagse rondreis Fair Deal Sri Lanka
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2913 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Anamaduwa, Sigiriya, Trincomalee, Kandy, Kitulgala, Ella, Yala National Park, Udawalawe National park, Sinharaja, Galle
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
sri lanka sigiriya leeuwenrots
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvis 1
sri lanka kandy tempel van de heilige tand olifant
Ella 7
sri lanka yala national park olifanten
sri lanka kandy ves dans
sri lanka trincomalee strand
sri lanka ella little adams peak

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's