Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
Actie: Just book it.
Actie: Reistesten voor een prikkie
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!

24-Daagse rondreis Borneo en Langkawi

Natuur, cultuur en strand

24-Daagse rondreis Borneo en Langkawi

Natuur, cultuur en strand

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
24 dagen / 23 nachten
VANAFPRIJS
€ 2648 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Kuching, Batang Ai, Damai, Mulu, Kota Kinabalu, Kundasang, Sepilok, Kinabatangan, Sandakan, Penang, Langkawi
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Fenomenale reis voor de avontuurlijke reiziger
 • Bezoek Orang Oetans in een rehabilitatie centrum
 • Overnacht in traditionele Longhouses
 • Ervaar het lokale leven van Maleisisch Borneo
 • Eindig de vakantie met een aantal heerlijke stranddagen

Introductie

Sarawak wordt ook wel het land van de neushoornvogel genoemd, en is de grootste provincie van Maleisië. Het is het land van veel verschillende culturele bevolkingsgroepen, vroeger bekend als koppensnellers.

Begin deze rondreis in Kuching en bezoek de hoogtepunten van deze stad voor je op bezoek gaat bij het Semenggok Orang Oetan rehabilitatie centrum, bezoek traditionele Longhouses waar je ook 2 nachten slaapt zodat je een unieke inkijk krijgt in het leven en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Reis door naar Kota Kinabalu en verblijf een paar dagen en nachten in een homestay waar je ervaart hoe het leven van de lokale bevolking eruit ziet, assisteer de mensen in hun dagelijkse bezigheden.

De reis eindigt met een paar heerlijke stranddagen in Langkawi om tot rust te komen, te genieten en de reis op een fantastische manier af te sluiten.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Amsterdam – Kuala Lumpur
Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De vlucht is niet inbegrepen bij de reis, maar wij kijken met alle plezier met je mee, op zoek naar de beste mogelijke ticket.

Dag 2
Kuala Lumpur – Kuching
Dag 2: Kuala Lumpur – Kuching
Na aankomst in Kuala Lumpur, volgt een aansluitende vlucht naar Kuching. Bij aankomst op de luchthaven wacht de gids jullie op. Hij zal jullie naar jullie hotel in het centrum van de stad brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Slenter door de straatjes en ontdek op eigen gelegenheid deze unieke Borneose stad.

Dag 3
Kuching
Dag 3: Kuching
Na het ontbijt brengt de gids jullie naar de Bako Fishing Village, van waar jullie per boot naar het Bako National Park afreizen. De boottocht duurt zo’n 30 minuten. Jullie varen langs de kustlijn waar Kuching uitmondt in de Zuid-Chinese Zee. Na aankomst maken jullie een tocht langs de Paku Trail, al wandelend over junglepaden, genietend van het uitzicht op een schitterend mangrovebos. Met een beetje geluk spotten jullie allerlei bijzondere dieren, zoals de neusaap en bebaarde varkentjes. Maar het park biedt ook een onderkomen aan schitterende plantensoorten zoals de vleesetende plant. Hierna is het tijd voor een welverdiende lunch. Indien de tijd het toelaat, dan kunnen jullie vogels spotten. In de vroege middag nemen jullie de boot terug, waarna de transfer naar jullie hotel volgt.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Kuching
Dag 4: Kuching
Dag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een museum, of ga naar een kleurrijke lokale markt.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Kuching – Batang Ai
Dag 5: Kuching – Batang Ai
In de vroege ochtend gaan jullie op pad naar de bootpier van Batang Ai. Gedurende de rit van 4,5 uur maken jullie diverse stops. Zo maken jullie kennis met de orang oetans van Semenggoh. Ook wordt een stop gemaakt in Serian, een Dayak handelsstadje. Bij een Chinese boerderij zien jullie hoe cacao en peper wordt verbouwd, waarna jullie een lunchstop maken in Lachau. Onderweg kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht op onder andere rijstvelden, rubberplantages en het schitterende regenwoud. Na aankomst bij de bootpier verruilen jullie de auto voor een longtailboot. Hiermee reizen jullie in zo’n 45 minuten naar het Iban longhouse. Bij aankomst worden jullie warm begroet. Ook krijgen jullie een uniek kijkje in de cultuur van haar bewoners. Na het diner kunnen jullie nader kennismaken met de mensen en een culturele voorstelling aanschouwen. Hierna maken jullie je klaar voor jullie overnachting in het longhouse zelf.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Batang Ai
Dag 6: Batang Ai
Na het ontbijt kunnen jullie een blaaspijpdemonstratie bekijken, waarna jullie per boot de omgeving gaan verkennen. Het water is vrij laag, dus wees niet verbaasd als jullie zo nu en dan uit de boot moeten om de boot een zetje te geven. Onderweg wordt gestopt voor de lunch, waarna jullie wat verfrissing kunnen vinden in de rivier. Aansluitend gaan jullie terug naar het longhouse. De rest van de dag is ter vrije besteding. Leer meer over de Iban stam, of kies voor een paar ontspannen uurtjes aan de rand van het meer.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Batang Ai – Damai
Dag 7: Batang Ai – Damai
Start de dag met een goed ontbijt. Hierna is het helaas al weer tijd om per boot terug te gaan naar de ‘bewoonde’ wereld. Vanaf de bootpier volgt de transfer naar het Damai Beach Resort. Onderweg zal worden gestopt voor de lunch.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Damai
Dag 8: Damai
Deze dag is ter vrije besteding. Lees een goed boek aan de rand van het zwembad, of geniet van een dagje aan het strand.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Damai – Mulu
Dag 9: Damai – Mulu
Na het ontbijt laten jullie Damai achter jullie, en volgt de transfer naar de luchthaven Vanaf hier vliegen jullie naar Mulu. Na aankomst wacht de chauffeur jullie op, waarna jullie naar het hotel gaan. In de middag brengen jullie een bezoek aan de grotten van Deer en Lang. Hier maken jullie een trekking over paden die omringd worden door een eeuwenoud regenwoud. Aan het einde van de middag gaan jullie naar een vleermuizen-observatiepunt, waar jullie kunnen zien hoe duizenden vleermuizen de grot verlaten en de nacht in vliegen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Mulu
Dag 10: Mulu
Na het ontbijt gaan jullie per longboat de Melinau Rivier verkennen. De tocht voert jullie naar de Wind en Clearwater grotten. Onderweg bezoeken jullie de lokale markt van Batu Bungan. Nadat jullie de grotten hebben bezocht kunnen jullie een verfrissende duik nemen in het water. Het water is zo helder dat jullie de vissen zien zwemmen. Na de picknicklunch in het woud nabij de rivier, reizen jullie per boot terug naar jullie accommodatie.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Mulu – Kota Kinabalu – Kundasang
Dag 11: Mulu – Kota Kinabalu – Kundasang
Begin de dag met een goed ontbijt. Hierna gaan jullie op weg naar jullie volgende bestemming. Jullie vliegen naar Kota Kinabalu, waar de chauffeur jullie op zal wachten. Jullie passeren Kota Kinabalu en gaan op weg naar Kundasang, een gebied aan de voet van Mount Kinabalu. Na aankomst bij jullie accommodatie kunnen jullie de omgeving op eigen houtje te voet verkennen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kundasang
Dag 12: Kundasang
Na het ontbijt wacht de chauffeur jullie op. Onderweg kunnen jullie genieten van een schitterend uitzicht op het bergachtige gebied, dat gedomineerd wordt door Mount Kinabalu. Maak een stop in Pekan Nabalu, en bezoek een markt waar fruit en handgemaakte spullen worden verkocht.

Vervolgens bezoek je het Kinabalu National Park. Samen met een gids maken jullie een tocht over de natuurpaden en bezoeken jullie een onderzoekscentrum. Ook leren jullie meer over de flora en fauna van het park tijdens een bezoek aan het bezoekerscentrum. Jullie vervolgen jullie tocht richting de heetwaterbron van Poring. Onderweg passeren jullie groentestalletjes en kleine lokale dropjes.

Na aankomst volgt een hike van zo’n 20 minuten naar de Canopy Walkway, welke zo’n 200 meter boven de grond ligt. Het uitzicht over het regenwoud is werkelijk fenomenaal! De welverdiende lunch wordt geserveerd bij een lokaal restaurant. Hierna kunnen jullie een bezoek brengen aan een vlindertuin of een duikje nemen in een openlucht Japanse hottub. Men gelooft dat het water helende krachten heeft.

In de middag zijn jullie weer terug in jullie hotel.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kundasang – Sepilok
Dag 13: Kundasang – Sepilok
Jullie beginnen de dag met het ontbijt, waarna jullie op weg gaan naar Sepilok. Een reis van zo’n 5 uur, maar meer dan de moeite waard! Na aankomst bij jullie resort, is de rest van de dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Sepilok – Kinabatangan
Na het ontbijt volgt een rit van zo’n 2,5 uur naar Bilit-Sukau. Jullie rijden dwars door het platteland, langs lokale dorpjes. Onderweg bezoeken jullie de Gomantong grotten, het thuis van vele vleermuizen. De bestemming van vandaag is de Bilit Rainforest Lodge, dat een schitterende ligging heeft aan de Kinabatangan rivier in het dorpje Bilit. Een perfect uitgangspunt om de veelzijdige flora en fauna van deze regio te ontdekken. Om het resort te bereiken, leggen jullie het laatste stuk van de reis per boot af.

De lunch vindt plaats in het Bilit Restaurant, waarna er wat tijd voor ontspanning is. Aan het einde van de middag gaan jullie per boot op zoek naar de bewoners van de jungle, zoals de zeldzame neusapen en allerlei tropische vogels. Het diner wordt geserveerd in het resort.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 15
Kinabatangan
Dag 15: Kinabatangan
Vandaag kunnen jullie de dag beginnen met een boottocht of een jungletrek naar het Ox-bow meer. Na hopelijk een aantal mooie vogels te hebben gespot, keren jullie terug naar het resort voor een laat ontbijt. De rest van de ochtend is ter vrije besteding. De lunch wordt geserveerd in het restaurant. In de loop van de middag een boottocht, om de omgeving verder te verkennen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Kinabatangan
Dag 16: Kinabatangan
Vandaag ontdekken jullie meer van de Kinabatangan rivier. In de ochtend en middag maken jullie een boottocht, zodat jullie alle tijd hebben om volop te kunnen genieten van de schitterende omgeving.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Kinabatangan – Sandakan – Kota Kinabalu
Dag 17: Kinabatangan – Sandakan – Kota Kinabalu
Na het ontbijt laten jullie Kinabatangan achter jullie. Gedurende 2,5 uur rijden jullie naar Sandakan. Hier maken jullie een stadstour, waar jullie een bezoek brengen aan de boeddhistische temple Puh Jih Syh. Vanaf hier hebben jullie een panoramisch uitzicht over de baai van Sandakan. Ook bezoeken jullie de centrale markt, waar een grote varieteit aan verse vis wordt aangeboden, en de Buli Sim Sim Water Village met haar huisjes die op palen zijn gebouwd. Geniet van de lunch, waarna de transfer volgt naar de luchthaven van Sandakan, vanwaar jullie naar Kota Kinabalu vliegen. De chauffeur zal jullie naar Hotel Shangri-La brengen, waar jullie de nacht doorbrengen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Kota Kinabalu
Dag 18: Kota Kinabalu
Deze dagen zijn ter vrije besteding. Bezoek een van de eilandjes voor de kust of maak kennis met de stad Kota Kinabalu.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Kota Kinabalu – Penang
Dag 19: Kota Kinabalu – Penang
Geniet van een laatste ontbijt in Kota Kinabalu. Hierna volgt de transfer naar de luchthaven, vanwaar jullie naar Penang vliegen. Na aankomst volgt de transfer naar jullie hotel in het sfeervolle Georgetown. Slenter door de oude straatjes en proef de unieke sfeer die dit historische stadje uitademt.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Penang – Langkawi
Dag 20: Penang – Langkawi
Op naar een nieuwe bestemming, en vandaag is dat het tropische Langkawi! Vanaf Penang reizen jullie in zo’n 3,5 uur per boot naar Langkawi, waar jullie rond het middaguur arriveren. De chauffeur wacht jullie op, en brengt jullie naar het Holiday Villa Beach Resort, waar jullie de komende dagen kunnen genieten van zon, zee en strand.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21 - 23
Langkawi
Dag 21 - 23: Langkawi
Deze dagen zijn ter vrije besteding. Ontdek het eiland op eigen houtje, of maak bijvoorbeeld een boottocht door de mangroves en spot zeearenden.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Dag 24
Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam
Dag 24: Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam
Na het ontbijt worden jullie opgehaald door de chauffeur, en naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Vanaf hier vliegen jullie naar Kuala Lumpur, vanwaar jullie naar Amsterdam of een andere bestemming kunnen reizen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 24 Daagse rondreis Borneo en Langkawi

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2648
3 personen€ 2375
4 personen€ 2303
5 personen€ 2202
6+ personen€ 2132
De genoemde prijzen zijn geldig bij vertrek tussen 31-08-2022 en 01-09-2023.
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-09-2023. Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie in 3 of 4 sterren hotels
 • Dagelijks ontbijt, lunchbox waar vermeld
 • Entreegelden zoals vermeld in dagprogramma
 • Nationale vluchten
 • Transfers zoals opgenomen in programma
 • Lokale gidsen

Exclusief

 • Diner
 • Persoonlijke en extra uitgaven
 • Donaties en giften
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs e.d.
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking
24-Daagse rondreis Borneo en Langkawi
REISDUUR
24 dagen / 23 nachten
VANAFPRIJS
€ 2648 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Kuching, Batang Ai, Damai, Mulu, Kota Kinabalu, Kundasang, Sepilok, Kinabatangan, Sandakan, Penang, Langkawi
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Maleisie Sepilok Orang oetan lacht
Maleisie Kinabatangan Rivier overview
Maleisie Kinabatangan Neusaap
Maleisie Mulu Pinnacles
Maleisie Mulu Natuur wandeling hike
Maleisie Kinabatangan olifanten
Maleisie Kinabalu Jungle moeder met kids
Maleisie Kinabatangan Neushoornvogel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's