Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!

Watervallen en koffieplantages in het Bolaven Plateau
Dagexcursie

Home / Laos / Excursies / Watervallen en koffieplantages in het Bolaven Plateau
Reisduur: 10 uur
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Vanaf het hotel in Pakse brengt de chauffeur je in oostelijke richting naar het Bolaven Plateau. Door de hoge ligging boven de Mekong vallei, is het klimaat hier voelbaar koeler. De tour begint met een bezoek aan de Tad Fan Waterval. Vanaf het uitzichtpunt zie je hier hoe een prachtige dubbele waterval vanaf 120 meter hoogte ver de diepte in stort. Het vallende water steekt prachtig af tegen het groen van de omringende jungle. Het Bolaven plateau staat niet alleen bekend om haar watervallen, maar ook om de vele koffie- en theeplantages. Een bezoek aan een van de lokale plantages kan daarom niet uitblijven.

Laos Pakse Bolaven Plateau 1Vervolgens ga je verder naar het JingJhai Coffee House in Pakxong. De eigenaren van deze koffiebranderij kopen de koffie alleen bij de bron en herinvesteren alle winst terug in de regio. Een geweldig initiatief! Maak kennis met de koffiebranders en leer meer over de juiste manier van koffie drinken. Om nog meer te weten te komen over koffie, volg je een 30 minuten durende ‘coffee-cupping’ sessie. Bij coffee cupping worden de smaken en aroma’s van koffie onderzocht door de koffie in verschillende stadia te ruiken en te proeven. Het is dus eigenlijk een smaaktest van koffie. Ervaren cuppers kunnen op basis van hun waarneming de afkomst van koffie bepalen. Schuilt er in jou een echte cupper?

In de middag gaat de tour verder naar de kleine dorpjes Ban Bong Neau en Ban Kokphung. Door hun authentieke rituelen zoals het gebruik van een offeraltaar, is dit voor velen een fascinerend bezoek. De laatste stop van vandaag is bij de Tadlo waterval. Via een junglepad is deze waterval makkelijk te bereiken en kun je aan de voet van de waterval een heerlijk verfrissende duik nemen. Rust hier lekker uit voordat je terugkeert naar Pakse. In de vroege avond zal je aankomen bij het hotel.

Geheel vrijblijvend reisplan aanvragen?

Simpel en snel. We nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!