Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!

Ervaar een traditionele Baci ceremonie
Avondexcursie - Luang Prabang

Home / Laos / Excursies / Ervaar een traditionele Baci ceremonie
Reisduur: 4 uur
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Laos Luang Prabang Baci ceremonie 3Baci is een populaire religieuze ceremonie in Laos en vandaag heb je de kans om zo’n ceremonie met eigen ogen te beleven! In de vroege avond word je door de gids opgehaald voor een korte transfer naar een nabijgelegen dorp. Een Baci ceremonie wordt gehouden ter gelegenheid van belangrijke gebeurtenissen zoals bruiloften, geboortes of het verwelkomen van gasten. De ceremonie wordt gehouden door een van de meest gerespecteerde ouderen van het dorp en begeleid door het gezang van monniken.

Naast het brengen van offers, is het ombinden van katoenen polsbandjes een belangrijk ritueel. De Laotianen geloven namelijk dat iedere persoon 32 geesten heeft die de spirituele basis van het leven vormen. Door het omknopen van het bandje worden de ontsnapte geesten terug in het lichaam gebracht. Wanneer je het bandje 3 dagen draagt, houd je de geesten gunstig gestemd en zullen ze zorgen voor meer geluk voor jezelf en anderen. Na deze bijzondere ervaring keer je met de gids terug naar het hotel.

Geheel vrijblijvend reisplan aanvragen?

Simpel en snel. We nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!