Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
TOUR () TOESLAG BY TYPE =

21-Daagse rondreis Bali, Gili en Lombok

Van eiland naar eiland. Het mooiste van Bali, Lombok en Gili Trawangan

21-Daagse rondreis Bali, Gili en Lombok

Van eiland naar eiland. Het mooiste van Bali, Lombok en Gili Trawangan

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 1575 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ubud, Candidasa, Lovina, Pemuteran, Belimbing, Sanur, Gili Trawangan, Senggigi
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Een feest voor het oog: de stijlvolle Pura Taman Ayun tempel op Bali
 • Dieren spotten: dolfijnen in Lovina en de Balinese langstaart makaken in Ubud
 • Zonsondergang bij de iconische Tanah Lot tempel
 • De rijstterrassen en apen van Tete Batu op het eiland Lombok
 • Zwemmen en snorkelen bij het onbekende paradijs Gili Trawangan

Introductie

Eiland hebben iets bijzonders. En ook bijna altijd een eigen karakter en een eigen gezicht. Het is daarom uitdagend om meerdere eilanden in een en dezelfde reis te bezoeken. Het decor en de mensen zijn anders, en daarmee ook jouw ervaringen en belevenissen.

Eilanden krijgen nog eens iets extra’s als ze in Indonesië liggen. Daar hebben ze vaak eigen religies en andere geschiedenissen. De een staat vol met hindoeïstische tempels, bij de ander moet je juist vooral gaan snorkelen.

Het is dus een hartstikke goed idee om drie eilanden in één rondreis te bezoeken. Deze 21 dagen brengen je naar het betoverende Bali en de onbekende schoonheden Lombok en Gili Trawangan.

Op Bali zul je genieten van de zonsondergang bij de iconische Tanah Lot tempel, van een Kecak Dance van 50 mannelijke zangers en dansers op een klif aan de oceaan, en je gaat dolfijnen spotten bij Lovina en fietsen door de rijstterrassen.

Op Lombok en Gili Trawangan overheerst de natuur. Dat betekent snorkelen bij de Gili eilanden en op Lombok kun je op zoek naar een bijzondere tempel die zowel door hindoes als moslims wordt bezocht. En: je maakt een wandeltocht door een bos vol mahoniebomen, apen, en langs rijstvelden en vanille plantages.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht
Dag 1: Heenvlucht
Het vizier staat op Indonesië. Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam of Brussel naar Denpasar op Bali. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Ubud
Dag 2: Ubud
Aankomst op Bali. Zo daar ben je dan, het genieten kan beginnen. Onze chauffeur haalt je op het vliegveld op en brengt je naar je accommodatie in Ubud.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van het vliegveld naar je hotel in Ubud
Accommodatie:
The Evitel Resort Ubud ****
(Superior)

Dag 3
Ubud
Dag 3: Ubud
Het is hoog tijd om Ubud is goed te verkennen. Dat doe je met onze gids. Allereerst ga je naar de Campuhan Ridge Walk. Dat is een wandelpad van een paar kilometer door een heuvellandschap net buiten de stad.

Heel iets anders dan: het Ubud Palace (Puri Saren Agung), ooit de officiële residentie van de koninklijke familie van Ubud. Vervolgens gaat de tour naar Goa Gajah de olifantengrot. Het is een tempel die deels in de grot en erbuiten ligt. In de tempel is het hoofd van de god Ganesh uitgehouwen, die wordt afgebeeld als olifant.

Balinese hindoes gaan voor rituele reiniging naar de baden van de Tirta Empul tempel. Uiteraard ga je daar even kijken. En dat geldt ook voor Tegalalang. Hier heb je een prachtig uitzicht over de rijstvelden.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Ubud
Accommodatie:
The Evitel Resort Ubud ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag
Ubud
Dag : Ubud
Er is op Bali zoveel te zien dat we met gemak nog een tour voor je hebben. Dit keer een halve dag, zodat je ook nog wat tijd voor jezelf hebt.

Om te beginnen ga je naar Pura Taman Ayun, een Balinese tempel met waterpartijen. De tempel is zo stijlvol en sereen dat het niet verrast dat deze een plek op de Werelderfgoedlijst van de VN heeft gekregen.

Hierna bezoek je in Alas Kedaton een kleine jungletempel die soms eerder van de apen dan de mensen lijkt te zijn.

Maar we hebben nog iets moois voor je. Dat is de zonsondergang bij de Tanah Lot tempel, de 600 jaar oude iconische tempel op de rotsen.
INCLUSIEF:
Excursie: Halve dagtour
Accommodatie:
The Evitel Resort Ubud ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Ubud - Candidasa
Dag 5: Ubud - Candidasa
Je gaat vandaag naar Candidasa, maar dat doe je niet zonder bij de mooiste plekken die je onderweg tegenkomt aan te leggen.

Eerst: het 18e eeuwse Kertha Gosa paviljoen van het Klungkung paleis.

Dan: de bat cave tempel. Pura Goa Lawah (de Balinese vleermuisgrot tempel) is een hindoe tempel die rondom de ingang van een grot vol vleermuizen is gebouwd.

Tot slot vandaag: het Tenganan Bali AGA Village is een dorp, of beter gezegd een gemeenschap die tot de jaren 70 in volledige afzondering leefde.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Ubud naar Candidasa
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Rama Shinta Hotel Candidasa ****
(Rama)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Candidasa
Dag 6: Candidasa
Ook vandaag komen je ogen weer helemaal niets tekort. Op het programma staat namelijk de East Bali Tour.

Die begint met Pura Penataran Agung Lempuyang, een hindoe tempel. Van alle foto's die je ooit van Bali hebt gezien, herken je hier onmiddellijk The Gate of Heaven. Niet alleen de tempel is prachtig, dat geldt ook voor het landschap dat er omheen ligt.

Hierna: het Ujung Water Palace. Dit is vooral beroemd door het fraaie tuinen- en vijvercomplex dat zo'n 100 jaar geleden werd gebruikt om hoge gasten van het koninkrijk Karangasem te ontvangen en te laten ontspannen.

Tot slot (voor vandaag) wordt het Tirta Gangga paleis bezocht, een oud koninklijk paleis met de Patirthan tempel en baden vol heilig water.
INCLUSIEF:
Excursie: East Bali Tour
Accommodatie:
Rama Shinta Hotel Candidasa ****
(Rama)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Pemuteran - Lovina
Dag 7: Pemuteran - Lovina
Het is tijd om weer een ander deel van dit fascinerende eiland te bezoeken. Vandaag ga je naar Lovina.

Onderweg maakt de chauffeur twee stops. Eerst bij de Besakih tempel, die tegen de hellingen van Mount Agung ligt. Het is de belangrijkste, grootste en heiligste tempel voor Balinees hindoeïsme.

Daarna stop je bij het uitzichtpunt op Mount Batur.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Lovina
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Aneka Lovina ***
(Superior Building)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Lovina
Dag 8: Lovina
Kijk daar staat de gids weer, met opnieuw een mooi dagprogramma.

De eerste stop is de Gitgit waterval. Hier stort het water in een directe stroom zo'n 40 meter omlaag.

Dan: de Pura Ulun Danu Beratan tempel. Dit is een hindoe tempel aan de oevers van het Bratan meer in het bergachtige Bedugul.

Vervolgens wordt er midden tussen de rijstvelden halt gehouden voor een korte wandeling langs de Jatiluwih rijstterrassen.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Aneka Lovina ***
(Superior Building)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Lovina - Pemuteran
Dag 9: Lovina - Pemuteran
Je moet vroeg uit de veren vandaag, maar die moeite gaat zich lonen. Je gaat per boot naar dolfijnen kijken. Deze dolfijnen leven in het wild, en dat is nou juist het bijzondere van de trip.

Voordat je naar Pemuteran wordt gereden, kun je je nog even opfrissen in het hotel.

Maar er valt eerst nog wel wat te beleven. Je gaat naar de Banjar Holy Hot Springs voor een warm bad. Het water bestaat voor een kwart uit zwavel en is zo'n 38 graden Celsius. Je bezoekt hier ook het boeddhistisch klooster. En tot slot zie je bij de Hatten Vineyard hoe druiven wijn worden.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Pemuteran
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Adi Assri Beach Cottages Pemuteran ****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Pemuteran. Jungle trekking
Dag 10: Pemuteran. Jungle trekking
Doe je wandelschoenen of andere stevige schoenen aan en maak je op voor een gevarieerde en leuke jungle trekking door het West Bali National Park.

Die begint bij het tempelcomplex Jayaprana & Layon Sari, dat een eeuwigdurend liefdesverhaal verbeeld. Hierna wacht de jungle. Je gids laat zien welke bladeren geschikt zijn voor medicinaal gebruik en hoe je in de jungle kunt overleven. Dat is vanaag niet nodig, maar altijd handig om te weten. Je gaat naar een uitzichtpunt met mooie vergezichten over dit deel van het eiland en treft onderweg mogelijk wel varanen of apen aan. Het laatste deel van de trekking gaat door een mangrove bos.
INCLUSIEF:
Excursie: Jungletrekking
Accommodatie:
Adi Assri Beach Cottages Pemuteran ****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Pemuteran - Tabanan
Dag 11: Pemuteran - Tabanan
Je begint er gewend aan te raken. Ook vandaag zie je een paar mooie dingen voordat je op je volgende bestemming aankomt.

Op weg naar Tabanan stop je bij de Balinese hindoe tempel Pura Agung Pulaki in Singaraja. Het is een van de zogenoemde zee tempels, die samen een ring op het eiland vormen om Bali te beschermen.

Ook ga je naar hindoe tempel Pura Ranbut Siwi, die op een met tuinen begroeide klif is gebouwd.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Tabanan
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Cempaka Belimbing Villa ****
(Suite Villas)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Tabanan. Trekking en fietsen
Dag 12: Tabanan. Trekking en fietsen
Deze dag bestaat uit twee actieve etappes. Allereerst ga je een trekking van zo'n anderhalf uur lopen. Het wordt een rustige wandeling (geschikt voor jong en oud) door en langs de rijstterrassen.

In de middag ga je fietsen. Dit gebeurt vooral rondom Belimbing Village. Je ziet goed hoe het dagelijks leven van de rijstboeren eraan toegaat.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Cempaka Belimbing Villa ****
(Suite Villas)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Tabanan - Sanur
Dag 13: Tabanan - Sanur
Op de vooraf afgesproken tijd zie je de gids weer. Je gaat vandaag naar Sanur, maar niet rechtstreeks.

Op een klif, 100 meter boven de oceaan, ligt de Uluwatu tempel. Het uitzicht is er niet alleen prachtig, je gaat er ook naar de Kecak Dance kijken, uitgevoerd door ongeveer 50 mannelijke zangers/dansers.

We nemen je aan het eind van de dag mee naar Jimbaran Beach voor een seafood diner aan zee. Je wordt aansluitend naar je hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar Sanur
Excursie: Sightseeing
Accommodatie:
Akana Boutique Sanur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, dinner

Dag 14
Sanur - Gili Trawangan
Dag 14: Sanur - Gili Trawangan
Je hebt Bali op een prachtige manier afgesloten. Het is tijd voor het volgende eiland: Gili Trawangan.

Je wordt door onze chauffeur naar de pier van de Serangan haven gebracht. Daar ga je per speedboat naar Gili Trawangan. Je wordt op bijzondere wijze, namelijk met de zeer lokale cidomo (een paard en wagentje), naar je hotel vervoerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en boot naar Gili Trawangan
Accommodatie:
Santorini Beach Resort Gili Trawangan ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Gili Trawangan
Dag 15: Gili Trawangan
Het programma is vandaag overzichtelijk, maar toch hartstikke leuk. Je gaat een halve dag snorkelen in dit beroemde onderwatergebied.
INCLUSIEF:
Excursie: Halve dagtour: snorkelen
Accommodatie:
Santorini Beach Resort Gili Trawangan ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Gili Trawangan
Dag 16: Gili Trawangan
Deze dag is ter vrije besteding. Onze tips:

Snorkelen: Om op z'n best te kunnen snorkelen, kun je hier het beste een tour doen. Je hebt namelijk een boot nodig om bij de mooiste plekken te komen. Bijvoorbeeld bij Gili Meno waar vaak schildpadden worden gezien.

Surfen: Surf Point Bongkas is geschikt voor beginners en gevorderde surfers. Het is niet ingewikkeld hier een instructeur te vinden die je helpt je surfkwaliteiten te verbeteren.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Santorini Beach Resort Gili Trawangan ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Gili Trawangan - Senggigi
Dag 17: Gili Trawangan - Senggigi
Het slotstuk van de reis vindt plaats op Lombok. Je gaat daar vandaag naartoe.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot naar Lombok. Minibus naar je hotel
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Senggigi ****
(Quirky Garden Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Senggigi
Dag 18: Senggigi
Het is tijd om Lombok beter te ontdekken. Op weg naar de heuvels van Tete Batu stop je eerst bij de bijzondere Lingsar tempel. Bijzonder omdat hier zowel hindoeïstische als islamitische gelovigen komen bidden.

Eenmaal in de heuvels aangekomen bekijk je de dorpjes Tete Batu en Loyok. Hier begint de rustige trekking die je door dit gebied gaat lopen. Deze voert door een woud waar black monkeys (pitu) leven, en volop mahonie bomen en vanille plantages te vinden zijn. Een mooi uitzicht over de rijstterrassen van Lombok ontbreekt niet.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Senggigi ****
(Quirky Garden Room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 19
Senggigi
Dag 19: Senggigi
De laatste dagtour van deze indrukwekkende reis: Gili Sudak (Gili Nanggu). Dit is een onbewoond eiland met mooi strand en turquoise water. Ook bezoek je de Sasak in het dorpje Banyumulek. De vrouwen van deze gemeenschap bakken al generaties aardewerk.

Je zeilt ook (in een kwartiertje) van de haven van Batu Kijuk naar Gili Nanggu om daar te gaan zwemmen.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Senggigi ****
(Quirky Garden Room)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 20
Senggigi
Dag 20: Senggigi
Deze dag is ter vrije besteding. Onze tips:

Zonsondergang: Dit wordt niet je eerste zonsondergang op een tropisch eiland, maar misschien wel een van de mooiste. Mis het niet. Maak het mee vanaf het strand of kies voor een hoger gelegen plek op een heuvel.

Surfen: Ook hier kun je geweldig surfen. Beginners doen het best een poging bij Seger, Mawi, Senggigi en Desert Point. Er zijn instructeurs om je op weg te helpen. Surfers met meer ervaring kunnen de uitdaging van Gerupuk Bay aangaan.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Puri Mas Boutique Senggigi ****
(Quirky Garden Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Vertrek
Dag 21: Vertrek
Is het nu al voorbij, zul je waarschijnlijk denken. Maar het antwoord is jammergenoeg ja. Onze chauffeur brengt je naar de luchthaven van Lombok.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21 daagse rondreis Bali Gili en Lombok
TOUR () TOESLAG BY TYPE =

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1575
3 personen€ 1575
4 personen€ 1450
5 personen€ 1450
6+ personen€ 1450
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-09-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 15-12-2022 en 10-09-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lunch en diner zoals vermeld
 • Engelssprekende gids bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours en entreegelden
 • Dagtour Ubud
 • Halve dagtour naar Mengwi, Alas Kedaton en Tanah Lot
 • Sightseeing: Kertha Gosa paviljoen, Bat Cave Temple en Tenganan the Bali AGA Village
 • East Bali Tour: Pura Penataran Agung Lempuyang, Ujung Water Palace, Tirta Gangga
 • Dagtour Lovina
 • Sightseeing: dolfijnen kijken in Lovina, Banjar Hot Springs, Hatten Vineyard
 • Jungletrekking Pemuteran
 • Sightseeing: Pura Agung Pulaki tempel en Pura Rambut Siwi tempel
 • Dagtour trekking en fietsen Belimbing
 • Avond tour met Kecak Dance in de Uluwatu tempel en aansluitend diner
 • Snorkelen bij het eiland Gili Trawangan
 • Dagtour Lombok: Tete Batu rijstterrassen
 • Dagtour Gili Sudak
 • Boot naar Gili Trawangan
 • Boot naar Lombok

Exclusief

 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Internationale vluchten en belastingen
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Reisverzekeringen
 • Hoogseizoentoeslag die wordt toegevoegd per boekingsperiode
 • Boekingskosten: €15 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking

Accommodaties

Ubud
The Evitel Resort Ubud ****
Superior
Candidasa
Rama Shinta Hotel Candidasa ****
Rama
Bali
Aneka Lovina ***
Superior Building
Pemuteran (Bali)
Adi Assri Beach Cottages Pemuteran ****
Deluxe Garden View
Belimbing
Cempaka Belimbing Villa ****
Suite Villas
Sanur
Akana Boutique Sanur ****
Superior
Gili Trawangan
Santorini Beach Resort Gili Trawangan ****
Deluxe
Senggigi
Puri Mas Boutique Senggigi ****
Quirky Garden Room
21-Daagse rondreis Bali, Gili en Lombok
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 1575 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ubud, Candidasa, Lovina, Pemuteran, Belimbing, Sanur, Gili Trawangan, Senggigi
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Rijstvelden nabij Ubud
Indonesie Bali Sanur luchtfoto
Indonesie Bali Lovina strand
Indonesie Bali Lovina Beach dolfijnen
Indonesie Gili Trawangan snorkelen
Indonesie Bali Het strand van Sanur 2
Indonesie Bali National Park Langstaartapen
Indonesie Pemutaran Adi Assri Beach Cottages 7

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
TOUR () TOESLAG BY TYPE =
TOUR () TOESLAG BY TYPE =
TOUR () TOESLAG BY TYPE =
TOUR () TOESLAG BY TYPE =
TOUR () TOESLAG BY TYPE =

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's