Home / Indonesië / Bouwstenen & korte reizen / Onderwater Paradijs, Spookdiertjes en de Minahasa in Noord-Sulawesi

Onderwater Paradijs, Spookdiertjes en de Minahasa in Noord-Sulawesi

Vanaf: €480
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Deze tour is een combinatie van natuur en cultuur! Palau Bunaken in het noorden van Sulawesi behoren tot één van de mooiste plekken om te snorkelen en duiken! Je loopt hier zo het water in met je snorkelset, op zoek naar de mooiste tropische vissen, zeeslangen en reuze schildpadden! Noord-Sulawesi is ook de thuishaven van het kleinste half-aapje ter wereld, beter bekend als het spookdiertje. De ‘Black Crested Macaque’, een zwarte aap die alleen in Noord-Sulawesi voorkomt, kun je hier ook spotten. Voor cultuur bezoeken we de Minahasa hooglanden, waar we de vulkaancrater van Mount Mahawu beklimmen, de traditionele markt (waar marktlieden o.a. honden-, vleermuizen- en rattenvlees verkopen) en maken we een tocht over het platteland langs het gekleurde Tondano meer.

Reisgegevens

Reisduur6 dagen / 5 nachten
AanvangDagelijks
Vanafprijs€480
Inclusief
  • Accommodatie: 5 hotelovernachtingen
  • Ontbijt en lunch op dag 2; ontbijt en lunch op dag 3; ontbijt en diner op dag 4; ontbijt, lunch en diner op dag 5;
  • Ontbijt op dag 6
  • Transfer Manado vliegveld naar Tomohon; transport Tomohon – Mahawu vulkaan – Tangkoko NP – Tomohon; transport tour Tomohon – Minahasa
  • Highlands; transfer per auto en boot Tomohon – Bunaken; transfer per auto en boot Bunaken – Manado vliegveld.
  • Excursiegelden zoals activiteiten beschreven in dagbeschrijving.
  • Gids voor genoemde excursies Tangkoko NP Minahasa Highlands
Exclusief
  • Vliegtickets naar/van Manado
  • Maaltijden die niet opgenomen zijn in de beschrijving

Dagprogramma

Deze 6-daagse tour start in Manado.

Dag 1: Manado – Tomohon
Na aankomst op het vliegveld van Manado word je opgewacht en naar het hotel in Tomohon gebracht. Tomohon ligt op 800 meter boven de zeespiegel en de temperatuur ligt tussen een aangename 17 en 25 graden celsius gedurende de dag. Tomohon ligt tussen twee vulkanen, de Mahawu en de Lokon vulkaan, wat het tot een fotogenieke plek maakt.

Manado Tarsius_SpookdiertjeDag 2: Tomohon – Mahawu vulkaan – Tangkoko NP
In de vroege ochtend zullen we de Mahawu vulkaan bezoeken. In een uurtje wandel je naar de kraterrand vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de kraterrand, de Lokon vulkaan en bij helder weer zelfs Palau Bunaken kunt zien liggen.
We lunchen in een lokaal restaurantje en zullen onze tocht vervolgen naar het Tangkoko NP. Hier zullen we met gids opzoek gaan naar de ‘Black Crested Macaque’, een zwarte makaak die alleen in Noord-Sulawesi voorkomt, de neushoornvogel en het hoogtepunt van deze tocht, het schattige spookdiertje.

Vergeet niet je camera, lange broek en zaklamp mee te nemen!

Dag 3: Tomohon – Minahasa Highlands
Na het ontbijt word je opgehaald om de Minahasa hooglanden te verkennen. We zullen o.a. een bezoek brengen aan het lokale dorpje Woloan, waar de meeste houten Minahasa huizen vandaan komen. De traditionele markt waar veel bloemen en lokaal voedsel (zoals hond, slang, rat, vleermuis, kat!) wordt verkocht mag ook niet ontbreken. Op weg naar het Tondano meer maken we een stop bij de Boeddhistische tempel, Vihara Buddhayana. We zullen lunchen aan het mooie, rustige Tandano meer. Na de lunch bezoeken we het dorpje Pulutan, kunstenaars in aardewerk. Voordat we terugkeren naar Tomohon zullen we het Linow meer bezoeken, bekend om zijn steeds veranderende kleur.

Dag 4: Tomohon – Bunaken
Vandaag word je bij het hotel opgehaald en per auto en boot naar de Bunaken gebracht. Waar je de komende twee nachten (langer of korter kan ook indien gewenst) zult verblijven.

BunakenDag 5: Bunaken
Palau Bunaken is een klein pareltje tussen de mangrovebossen gelegen. Het is een waar paradijs voor duik- en snorkel liefhebbers! De onderwaterwereld is hier werkelijk subliem en je stapt zo de zee in op zoek naar al die bijzondere dieren die hier in de zee leven.

Dag 6: Bunaken – Manado
Vandaag is het helaas alweer tijd om terug te keren naar het vaste land van Manado. Afhankelijk van je vlucht word je op een passend tijdstip opgehaald.

Onze prijzen

De prijs per persoon is €480.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Jouw reis, jouw keuzes!
Alles is mogelijk, van starterspakket tot aan een geheel verzorgde individuele rondreis.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!