Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!

Pondicherry: de Franse connectie
De Franse hoofdstad van India

Home / India / Excursies / Pondicherry: de Franse connectie
Reisduur: 3 uur
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Aan de oostkust in zuid-India ligt het koloniale stadje Pondicherry. Door de koloniale geschiedenis, hoofdzakelijk Frans, hangt er een prettige maar totaal andere sfeer dan in de andere steden van India. De gebouwen zijn er imposant met mooie lanen, winkeltjes, bistro’s en zelfs bakkers die croissants en stokbroden verkopen.

Onze gids neemt je mee voor een interessante wandeling door de Franse wijk. De schilderachtige boulevards en slaperige straatjes komen tot leven terwijl je het koloniale verleden van de stad verkent.

Ook de religieuze gebouwen hier zijn in Franse stijl gebouwd. Er zijn prachtige kerken te vinden met Franse namen zoals Eglise de Notre Dame de la Conception Immaculee en de beroemde Eglise de Sacre Coeur de Jesus.

Uiteraard is de Indiase cultuur niet ver weg hier. Zo is er de bekende Sri Aurobindo Ashram tempel gevestigd. Dit is het centrum voor yoga, meditatie en studie in deze regio.

Pondicherry is gesticht om aan te tonen dat verschillende culturen heel goed in rust, harmonie en vrede met elkaar samen kunnen leven. In deze stad vind je dan ook verschillende nationaliteiten, religies en levensopvattingen.

Geheel vrijblijvend reisplan aanvragen?

Simpel en snel. We nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!