
14-daagse rondreis Waanzinnig India
Een sprookjesachtig, mooie rondreis
- Reis met privé-chauffeur en trein door India
- Verbaas je over de schoonheid van de paleizen en forten
- Laat je ogen dansen op de kleurrijke bazaars
- Verken de Thar woestijn per kameel op de zijderoute
Denk je aan India? Dan denk je vaak aan de prachtige paleizen, zoals deze voorbij komen in de film Aladdin. Het magische en bijzondere gevoel uit de film, ervaar je ook tijdens deze bijzondere 14-daagse reis. Je reist voornamelijk door de staat Rajasthan, het land van maharadja’s en tijgers, van forten en paleizen. Tijdens deze reis overnacht je op bijzondere plekken, waaronder paleisachtige hotels, de woestijn en de nachttrein.
Per kameel leg je een deel van de zijderoute af in de Thar woestijn. Ook mag de Taj Mahal natuurlijk niet ontbreken wanneer je er zo dichtbij bent! De Taj Mahal is hét monument van de liefde.
Benieuwd naar meer? Lees dan het complete dagprogramma hieronder.
Al onze reizen zijn volledig op maat aanpasbaar, dus wil je net even iets anders, dan is dit geen enkel probleem. Neem direct contact met ons op en wij helpen je graag met het samenstellen van jouw droomreis!
Dit reisprogramma is geheel op maat te maken
Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.

Delhi is de beste stad om een reis door India te beginnen, een stad waar je even rustig aan dit overrompelende land kunt wennen. Indiërs vinden deze stad westers, maar maak je geen zorgen, dat vinden wij niet. Dit is echt India!
Delhi is een stad van dromen. Voor sommige Indiërs komen die dromen uit, maar voor de meesten niet. Toch is een droom najagen voor sommigen het enige dat ze rest. Het leven van bijna 28 miljoen mensen krioelt door de straten en stegen. Je ziet de overblijfselen van het rijke Britse koloniale verleden, de tradities, de dagelijkse besognes, maar ook de stappen die India op weg naar de toekomst zet.
De eerste kennismaking krijg je na de lunch. Je gaat naar de belangrijkste Sikh-tempel van Delhi, de Gurudwara Bangla Sahib, al bijna 400 jaar oud. Het was een familiehuis toen Guru Har Krishan Sahib Ji, de achtste Sikh goeroe, hier in 1664 logeerde. In die tijd heerste er een pokken- en cholera epidemie. Guru Har Krishan Ji hielp (sommigen zeggen genas) de slachtoffers door ze vers water uit de put bij dit huis te geven. Dat deed hij met zoveel overgave en succes dat het huis een tempel werd en nu dus een bedevaartsoord is.
Hierna maak je een tocht met de riksja door de kronkelende straatjes van Chandni Chowk, een duizelingwekkende, honderden jaren oude markt vol Indiase specerijen en snoepjes, fruit, zijden en satijnen kleding, etherische oliën, gouden en zilveren sieraden.

Na het ontbijt bekijk je eerst de graftombe van Humayun. Het eerste wat je zult denken is: dit lijkt op de Taj Mahal. En dat klopt, alleen is de Taj Mahal gebouwd naar dit voorbeeld. Deze graftombe, gebouwd als laatste rustplaats voor Humayun, de tweede vorst van het Mogolrijk, is namelijk de eerste tombe die in een tuin werd gebouwd. In die tijd waren bezoekers zo onder de indruk van dit complex dat veel latere vorsten zich hierdoor lieten inspireren.
Vervolgens ga je verder naar de India Gate, een oorlogsmonument ter herinnering aan soldaten die sneuvelden terwijl ze de eer van India verdedigden, onder meer in de Eerste Wereldoorlog. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je in Parijs bij de Arc de Triomphe staat.
De derde en laatste locatie voor vandaag is de Qutub Minar, de hoogste toren in India. Al in 1193 werd aan de bouw van deze ‘overwinningstoren’ begonnen. Het is niet duidelijk of de toren is gebouwd om de komst van de Islam naar India te herdenken of als minaret van een moskee. Aan de voet van de toren staat namelijk de Quwwat-ul-Islam moskee, de oudste moskee van India. De toren is bijna 73 meter hoog en versierd met ingenieuze inscripties en houtsnijwerk.

Agra is een bijzondere stad. Tijdens de 16e en 17e eeuw was Agra de zetel van het keizerlijke Mughal-hof. Eén enkele familie domineerde India gedurende ongeveer 300 jaar. Deze familie staat bekend als de Grote Mughals.
In de middag staan er nog 2 hoogtepunten op het programma. Als eerste ga je naar het Agra Fort, wat tot 1638 het hoofdverblijf was van de Mughal keizers. Dit enorme gebouw weerspiegelt een bijzondere samensmelting van Hindoeïstische en Centraal-Aziatische bouwstijlen.
De dag krijgt een mooi slot: je gaat ook naar Mehtab Bagh, een complex van tuinen aan de overkant van de Taj Mahal. Zo krijg je bij zonsondergang alvast vanuit een ander perspectief een beeld van het beroemde monument.

De Taj Mahal is een monument van de liefde. De Indiase mogol Sjah Jahan creëerde het als eerbetoon aan zijn vrouw Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. De Taj Mahal is misschien in het echt kleiner dan je verwacht (het is 58 meter hoog en 56 meter breed) maar de indruk die het achterlaat is immens. Dat komt door de uitstraling van het monument, het licht dat altijd in andere tinten over het marmer rolt en de ligging aan de Yemuna rivier (die je aanvankelijk niet eens ziet). Naar verluidt werkten in 22 jaar zo’n 20 duizend man aan de tombe. Dat was vooral omdat het witte marmer van 300 kilometer verderop moest komen. Het werd met honderden olifanten naar Agra gebracht.
Na dit bijzondere bezoek, keer je terug naar het hotel om je op te frissen en gereed te maken voor vertrek naar Jaipur. Na een treinreis van 4 uur, kom je aan in deze sfeervolle stad. Met prachtige paleizen, majestueuze forten en fraaie koninklijke tuinen is Jaipur is een waar feest voor je ogen. Het voedsel op de levendige bazaars is even kleurrijk en zit vol krachtige smaken.
Je overnacht vandaag en morgen in een bijzonder hotel, het lijkt wel je eigen Indiase paleis!

Hierna zullen we verder gaan naar het stadspaleis, een groot complex met tuinen en diverse gebouwen, waaronder een deel van het paleis waar de koninklijke familie van Jaipur nog woont. Voel de geschiedenis voor je ogen tot leven komen.
Als laatste brengen we een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed, Jantar Mantar. Jantar Mantar is een wetenschappelijk observatorium gebouwd door astroloog Koning Maharaja Sawai Jai Singh II in 1728. Zijn doel was de tijden en bewegingen van de planeten, de zon, en de aarde te voorspellen. Je vindt hier ook de grootste stenen zonnewijzer ter wereld.

In Udaipur lijkt het alsof je in een schilderij terecht bent gekomen. Majestueuze paleizen sieren de skyline. De glinsterende meren met op de achtergrond het Aravali-gebergte maken Udaipur tot een sprookjesachtige plek.

Je bezoekt ook de Jagdish tempel, die op een steenworp afstand van het stadspaleis ligt. Het is een rijkelijk versierde hindoe tempel met 3 niveaus en een paar flinke olifantenbeelden bij de ingang.
Vervolgens maak je ‘s middags nog een boottocht op het Pichola meer. Je krijgt het mooie uitzicht over de stad er gratis en voor niks bij.

Daarna wordt de reis naar Jodhpur voortgezet. Jodhpur is ook bekend onder de namen “Blue city”, “Sun city” en “Gateway to Thar”. De highlights in Jodhpur zijn zeker het Mehrangarh-fort, de blauwe huizen (om insecten te weren en het huis koel te houden), fraaie tempels, meren en kleurrijke markten stammend uit vervlogen tijden.
De overnachting voor vandaag en morgen past helemaal bij de stijl van de stad. Met een prachtige binnenplaats!

Onze volgende halte is de Jaswant Thada, een koninklijke cenotaaf (grafmonument), wat ook wel wordt aangeduid als de Taj Mahal of Marwar, door haar marmeren uitstraling.
Een ander paleis dat inspireert en tot de verbeelding spreekt is de Umaid Bavan. Het paleis heeft 347 kamers en is de verblijfplaats van de voormalige koninklijke familie van Jodhpur. De verleidelijk gebeeldhouwde balkons, open terrassen, sfeervolle binnenplaatsen en kamers met antiek meubilair blijven altijd tot de verbeelding spreken.

In de avond maak je een kameelsafari door de woestijn.

Deshnok werd een bekend bedevaartsoord door de unieke hindoeïstische Karni Mata tempel. Ratten worden hier als heilig beschouwd. Duizenden bruine ratten rennen door de tempel en worden door de bezoekers gevoed. En die hopen dan dat er een rat over hun voeten loopt, want dat is een teken van voorspoed.
Nabij Bikaner ga je naar een onderzoeks- en fokcentrum voor kamelen, het enige in zijn soort in Azië. Hier wordt o.a. onderzoek gedaan naar de gezondheid van de kamelen en naar kamelenmelk. Zin in een ijsje? Er wordt hier namelijk ook ijs van kamelenmelk gemaakt. De meeste kamelen liggen ondertussen ergens in het zand op dit enorme complex.
Vervolgens rijd je verder naar de eindbestemming vandaag, Bikaner. Bikaner is een oude ommuurde stad waar kamelen langs kleurrijke kraampjes slenteren. Veel handel- en kooplieden vestigden zich in Bikaner en tot de dag van vandaag vind je er nog steeds vele tempels, paleizen en het prachtige Junagarh fort. Het Junagarh fort is waarschijnlijk het best bewaarde en meest sierlijke fort in Rajasthan. Bikaner was een van de drie grote woestijn koninkrijken van Rajasthan.

Junagarh werd aan het einde van de 16e eeuw gebouwd door Raja Rai Singh, één van de meest vooraanstaande generaals van de toenmalige keizer. Junagarh had de reputatie dat het onmogelijk door vijanden kon worden ingenomen, en dat is ook niet gebeurd, al schijnt het duizenden keren geprobeerd te zijn. De muren zijn meer dan 4 meter dik en 12 meter hoog. Binnen de muren van het fort is veel te zien. Er liggen meerdere paleizen van rood zandsteen en marmer, tempels, paviljoens en een moskee.
Op 6 kilometer van dit fort ligt het Lalgarh paleis, een 3 verdiepingen tellend complex dat is opgetrokken uit rode zandsteen uit de Thar woestijn. Het is een echt 19e eeuws paleis dat Indiase elementen heeft, maar waar je ook de hand van de Britse architect herkent. Er zijn zitkamers, salons, open haarden, Italiaanse zuilen, koepels, paviljoens, een eetzaal die plaats biedt aan 400 personen en een art deco binnenzwembad.
Ook Bikaner heeft mooie haveli familiehuizen. Wat te denken van het huis van de buitengewoon welgestelde Rampuria’s? Deze werd al rond 1400 gebouwd. Dat ze bij Rampuria niet op een dubbeltje hoefde te kijken blijkt uit de luxueuze aanpak. Juist als je denkt dat je genoeg haveli’s hebt gezien, blijkt dit de kers op de taart.
Aan het einde van de dag word je naar het treinstation gebracht om de nachttrein te nemen naar Delhi.


Inclusief
- Overnachtingen in goede hotels en homestays, incl. ontbijt
- Transfers met air-conditioning tijdens de reis
- Cycle rickshaw tour in Delhi
- Trein van Delhi naar Agra
- Zonsondergang bij de Taj Mahal vanaf de tuinen van Mehtab Bagh
- Trein van Agra naar Jaipur
- Trein van Jaipur naar Udaipur
- Overnachting in een luxe tent (met bed) in de Osian woestijn
- Dinner in de Osian desert met culturele show
- Nachttrein van Bikaner naar Delhi
- Alle belastingen behorende bij bovenstaande
Exclusief
- Internationale vluchten
- Persoonlijke verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering
- Visum
- Niet vermelde onderdelen
- Persoonlijke uitgaven
- Boekingskosten: €25 per boeking
- Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
- Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking







