Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!

Beleef het culturele Agra
Betoverend Agra

Home / India / Excursies / Beleef het culturele Agra
Reisduur: 4 uur
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
reis!

Agra is misschien wel één van de bekendste plekken in India. Het is namelijk de stad van het werelderfgoed de Taj Mahal. Maar Agra heeft meer te bieden. Tijdens deze excursie neemt de gids je mee langs alle andere hoogtepunten van het betoverende Agra. De stad heeft een rijke cultuur die pas wordt opgemerkt als je een wandeling maakt met onze ervaren gids, inclusief een korte rit met een riksja.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, dat ze prachtige kleding in India dragen. Tijdens een trouwerij wordt er nog veel meer uit de kast getrokken. De ceremonie zit vol met tradities en rituelen. De gids zal je de kleurrijke kleding die door de bruid en bruidegom worden gedragen laten zien. Ook zal hij onder andere meer vertellen over de bijzondere sieraden die door bruiden worden gedragen, de tulbanden voor de bruidegom, de henna en andere culturele tradities. Tijdens een bezoek aan Rawat para street, zie je hoe de feestslingers uit echte Indiase valuta gemaakt worden.

Ook houden de meeste Indiërs van zoetigheden. De beste manier om de traditionele snoepcultuur te ervaren is door een bezoek te brengen aan de Seth gali bazaar. Hier kun je genieten van heerlijke zoetigheden die hier nog steeds volgens een geheime traditionele manier worden bereid. Natuurlijk brengen we ook een bezoekje aan een beroemde snoep-winkel in Agra. Hier verkopen ze Petha snoep, leuk om als souvenir mee te nemen. Petha is zacht en taai, gemaakt van pompoen en wordt vaak ondergedompeld in suikerstroop. Tijdens een bezoek aan enkele oude winkels voor tabak kan men grote rauwe tabaksbladeren zien die worden gebruikt in Hukka’s, oude rookapparaten.

Ondanks deze wat ongezondere gewoonten, staat India ook bekend om haar Ayurveda. Ayurveda is een traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent, waar met name gebruik wordt gemaakt van kruiden. De gids neemt je dan ook mee naar de bekende kruidenmarkt van Agra en een winkel met traditionele geneesmiddelen.

Tenslotte bezoeken we de Mankameshwar-tempel, één van de heiligste Hindoe tempels die ongeveer 5000 jaar oud is en waarvan het belangrijkste heiligdom is gemaakt van massief zilver.

Geheel vrijblijvend reisplan aanvragen?

Simpel en snel. We nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!