Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Ruim 15 jaar ervaring

Duurzaam toerisme

Home / Duurzaam toerisme

Maatschappelijk verantwoord of duurzaam toeristisch (DTO) ondernemen vinden we bij AsiaDirect erg belangrijk. Duurzaamheid is prioriteit, zodat latere generaties nog steeds dezelfde mooie reizen kunnen maken. Duurzaamheid houdt in dat je rekening houdt met de drie P’s: People, Planet, Profit. Bij AsiaDirect streven we er naar dat onze producten en diensten de integriteit van het milieu behouden, de culturele erfenis van de samenleving gerespecteerd wordt en waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale componenten zodat ze een bijdrage leveren aan de lokale samenleving.

Toerisme stimuleert in veel landen de (nationale en internationale) economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. AsiaDirect is in de landen zelf gevestigd en daardoor creëren we echte duurzame werkgelegenheid. Zowel op ons steeds verder groeiende kantoor, alsook de vele chauffeurs, gidsen en lokale partners die dagelijks druk op pad zijn voor ons. Wij streven ernaar onze klanten, de echte lokale culturen en gebruiken te laten zien en hopen hierdoor een bijdrage te leveren in het versterken en conserveren hiervan.

Wij ondersteunen ECPAT in de bewustwording van kindersekstoerisme onder reizigers. Elk kind heeft recht om hier tegen beschermd te worden. Mocht je hiermee geconfronteerd worden, meldt dit dan bij www.meldkindersekstoerisme.nl.

AsiaDirect onderschrijft het belang van CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), een internationale overeenkomst tussen overheden met als doel dat internationale handel in dieren en planten hun bestaan niet in gevaar brengt. Als lokale organisatie zijn we ons bewust van onze taak hierin. AsiaDirect vindt het erg belangrijk de reiziger hierover te informeren en aankopen die schadelijke zijn voor flora of fauna te ontmoedigen. Als mede om aankopen betreffende religieuze of historische kunstvoorwerpen af te raden.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!