Home / Cambodja / Bouwstenen & korte reizen / 4 Dagen Siem Reap

4 Dagen Siem Reap

Vanaf: €207
Reisduur: 4 Dagen
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

In dit relatief korte programma spendeer je 4 dagen Siem Reap op unieke wijze en zie je onder professionele begeleiding niet alleen de highlights ziet maar er ook voldoende tijd is voor een uitstapje buiten de stad. Zo is er naast de tempels ook wat vrije tijd die je geheel naar eigen invulling kunt plannen. Deze korte 4 daagse tocht is een perfecte aanvulling op iedere vakantie in Zuidoost-Azië. Angkor Wat is niet voor niks een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Er zijn weinig plekken die je kunt bezoeken op aarde die een diepere indruk op je zullen achterlaten dan dit waanzinnig mooie 12e eeuws tempelcomplex en de roemruchte geschiedenis van het Grote Khmer Rijk.

Reisgegevens

Reisduur4 Dagen
AanvangDagelijks
Vanafprijs€207
Inclusief
 • Genoemde accomodatie als programma
 • Ontbijt dag 2, 3 en 4
 • Lunch dag 2 en 3
 • Excursies als programma
 • Entree gelden als programma
Exclusief
 • Niet genoemde maaltijden
 • Internationale vluchten
 • Visum kosten ($30 per persoon + pasfoto)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Fooien
Overnachtingen3 nachten in het Sonalong Boutique village
VervoerAuto, minivan, tuk tuk, brommer en fiets

Dagprogramma

Dag 1: Siem Reap

Welkom in Cambodja! Je wordt opgehaald en naar het rustig maar centraal gelegen hotel gebracht. Met een welkomstdrankje in de hand nemen we even de benodigde informatie voor de komende dagen met elkaar door. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Lekker aan het zwembad hangen op een ligstoel, alvast de omgeving van het hotel verkennen of misschien een heerlijke ontspannen massage. Nu gaat de vakantie pas echt beginnen!

Ancient Temple of Angkor Wat in Cambodia - 4 dagen Angkor WatDag 2: Siem Reap – Angkor – Siem Reap

Na een lekker ontbijt en een goede nachtrust ga je deze ochtend per tuk tuk op weg naar een van ‘s werelds beroemdste architectonische hoogstandjes aller tijden; Angkor Wat. Dit werelderfgoed dateert uit de 12e eeuw en vormt een mystiek geheel van prachtige tempels, schitterende reliëfkunst en eeuwenoude beelden. Eerst bezoek je Angkor Wat zelf, de belangrijkste van de meer dan 100 tempels die het complex rijk is. Tijd voor een heerlijke verfrissende kokosnoot in de schaduw van de bomen zodat je er weer even tegenaan kunt! Je volgende bestemming is Angkor Thom, waar zich een volgende highlight bevindt, de Bayon tempel. De 54 Boeddhahoofden in allerlei maten, maken dit bouwwerk één van de meest indrukwekkende tempels van het complex. Later op de dag bezoek je nog de Ta Phrom tempel. Dit is één van de weinige tempels die behouden is zoals archeologen hem herontdekten aan het begin van de 21st eew, overwoekerd door de jungle en duidelijk door de natuur heroverd op de mensheid. Hij werd wereldberoemd door de film ‘Tomb Raider’ met Angelina Jolie.

Tonlae Sap Lokaal leven mooie foto Vrouw vaart in een boot in Cambodja - Ancient Temple of Angkor Wat in Cambodia - 4 dagen Siem ReapDag 3: Siem Reap – Countryside dagtour

Je trekt er een hele dag op uit om per fiets, auto en boot de omgeving van Siem Reap te verkennen want er is zeker meer te zien dan enkel de tempels van Angkor. Terwijl je op de fiets het eerste deel van de tour aflegt, adem je letterlijk de geur van de rijstvelden in en wordt je omringt door prachtige lotusbloemen in de vijvers. Je stopt bij een lokale markt, traditionele huizen en een kleine verborgen tempel. Per auto vervolg je de route naar Kampong Kleang. Het meest authentieke dorp aan het grote Tonglé Sap meer. Vandaag is de lunch bij een alleraardigste lokale familie, een uitgelezen kans om in contact te komen met de lokale bevolking van dit fascinerende land. Je kunt hier even heerlijk relaxen in de aanwezige hangmatten. Na dit aangename oponthoud ga je verder per boot (afhankelijk van het seizoen). Je vaart door het pittoreske dorp waarvan de huizen op wel 10 meter hoge palen staan. In het droge seizoen valt dit meer droog en kun je er wandelen. Dan zie je pas hoe hoog de huizen zijn en krijg je een idee hoe groot het verschil in waterstand hier kan zijn. De terugweg naar Siem Reap gaat gedeeltelijk over onverharde wegen en via kleine dorpjes. De avond is vrij te besteden. Misschien een bezoekje aan pub street, of een rondje over de Psah Chas markt?

Dag 4 Siem Reap en door naar…..

Afhankelijk van je vertrektijd of verdere reis plannen kan je nog kiezen voor een optionele excursie (halve dag Beng Melea of een leuke kook curus).

Onze prijzen

Aantal personenPrijs per persoon in laagseizoenPrijs per persoon in hoogseizoen
2 personen€207€223
3 personen€214€234
4 personen€172€188
5 personen€175€194
6+ personen€153€169

Hoogseizoen: 01-10-2017 – 31-03-2018
Laagseizoen: 01-04-2018 – 30-09-2018

Er geldt een 1-persoonstoeslag van €63 in het laagseizoen en €78 in het hoogseizoen.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Jouw reis, jouw keuzes!
Alles is mogelijk, van starterspakket tot aan een geheel verzorgde individuele rondreis.
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!