Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Corona update: Wanneer kan ik weer op reis?'
Thailand Zuidoost-Azië

Corona update: Wanneer kan ik weer op reis?

Sanne » Oktober 2020

Reizen naar Zuidoost-Azië en het Covid-19 virus

Empty roads Bangkok
Lege straten in Bangkok

De hele wereld lijkt stil te liggen door het Covid-19 virus. Veel mensen vragen zich af wanneer er weer gereisd kan gaan worden en hoe men in andere landen met het virus omgaat. Er gaan geruchten dat Vietnam haar grenzen weer wil gaan openen op korte termijn. Helaas weet (nog) niemand echter wanneer de grenzen daadwerkelijk weer opengaan, maar er vinden hier en daar al wel veranderingen plaats en de toeristensector bereid zich langzaam voor op heropening.

Het is dus goed mogelijk dat je binnenkort weer naar Zuidoost-Azië kan reizen. Wie weet kan die reis die je geboekt hebben, toch ineens doorgaan. Waarschijnlijk zit je met veel vragen over hoe deze landen en wij als AsiaDirect met dit alles omgaan. Hoe gaat men in Thailand en de andere Zuidoost-Aziatische landen met het Covid-19 virus om en welke maatregelen zijn daar van kracht? In dit artikel geven we meer duidelijkheid.

Extra maatregelen

Social distancing 10
Social distancing

De Aziatische landen waar onze reizen naar toe gaan zijn sterk afhankelijk van het toerisme. Veel lokale mensen werken in de toeristensector en hebben het momenteel zwaar te verduren doordat hun inkomsten weg zijn gevallen. De lokale mensen doen er dan ook alles aan om hun land zo veilig mogelijk te houden, zodat men toeristen zo snel mogelijk weer kan verwelkomen.

Zolang er geen vaccin is, zullen er naast de normale gang van zaken rondom het waarborgen van de hygiëne, extra maatregelen genomen worden om verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. In het ene land worden striktere maatregelen genomen dan in het andere. In Nederland werd het reizen beperkt en aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven. In Thailand werd er zelfs een avondklok ingesteld, werden o.a. de winkels en parken gesloten en kwam er een verbod op alcohol. Langzaamaan worden deze en andere maatregelen versoepeld en is er weer steeds meer mogelijk.

Zodra het reizen weer mag

Overal worden extra maatregelen genomen om het virus tegen te gaan. Dit begint al in ons eigen land. Zodra je in het vliegtuig stapt, kan het zijn dat je, net zoals in het openbaar vervoer in Nederland, een mondkapje moet dragen. Vraag voor vertrek aan de luchtvaartmaatschappij welke maatregelen ze hanteren. Een goede site omtrent de huidige stand van zaken is die van de rijksoverheid.

Maatregelen in Thailand

Social distancing 9

Als voorbeeld voor de huidige status en extra maatregelen, zullen we hier op Thailand ingaan. Hier zijn wij namelijk zelf gevestigd met ons hoofdkantoor. Het aantal besmettingen ligt in Thailand een stuk lager dan in bijvoorbeeld Nederland. Op 1  juli 2020 zijn er 3,173 bevestigde infecties en 58 doden geteld sinds de uitbraak in januari. In Nederland telt het aantal positief geteste personen 50.483 en 6132 mensen die zijn overleden aan de gevolgen het Covid-19 virus. Voor actuele cijfers kijk hier.

Er zijn een aantal mogelijke redenen waardoor het aantal geïnfecteerde mensen met Covid-19 in Thailand een stuk lager ligt. Welke factoren precies bijdragen aan het aantal gevallen, is niet helemaal duidelijk. Maar in Thailand is er bijvoorbeeld weinig lijfelijk contact, dat was er al amper en dat is nu nog minder. In Thailand begroet je iemand standaard met een ‘wai’ gebaar en bijvoorbeeld niet door het geven van een hand of knuffel. Bij een ‘wai’ vouw je je handen tegen elkaar en maak je tegelijkertijd een kleine buiging. Het is goed mogelijk dat hierdoor het aantal Covid-19 gevallen in Thailand sowieso een stuk lager ligt dan in veel andere landen ter wereld.

Thai Wai 1
De Thaise manier om elkaar te begroeten, de Wai

Ook dragen Thai normaal gesproken snel een mondkapje als ze zich niet zo lekker voelen. Dit was voor het Covid-19 virus al de normaalste gang van zaken. Je wilt anderen namelijk niet besmetten als je bijvoorbeeld verkouden bent. Het dragen van mondkapjes is nu alleen maar toegenomen. Zodra je een winkel binnen gaat of met het openbaar vervoer reist, is het sowieso een vereiste.

Social distancing 4

In Thailand wordt stapje voor stapje steeds meer heropend, zo zijn de winkelcentra en parken inmiddels weer open. Op 7 juni werd het Grand Palace, één van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Bangkok, weer geopend. De TAT (Tourism Authority of Thailand) heeft zelfs de eerste gezondheidscertificaten (‘Amazing Thailand Safety and Health Administration: SHA’-certificaten) uitgereikt aan warenhuizen, winkelcentra en hotels. De shopping malls Siam Piwat-groep (Siam Center, Siam Discovery, Siam Paragon en ICONSIAM), Mix Chatuchak, Mahboonkrong (MBK), Future Park, Emporium en Central World hebben al een award mogen ontvangen, alsook het Hyatt Regency Sukhumvit hotel in Bangkok.

Thailand Bangkok Eastin Makassan in Corona tijd
Temperatuur controle in het Eastin Makassan hotel, Bangkok

Om een award te krijgen hebben ze een strenge hygiëne- en gezondheidsinspectie ondergaan en als bewijs voor hun hoge standaarden een SHA-logo gekregen. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat je temperatuur wordt gemeten wanneer je een winkelcentra binnen gaat en dat je wordt geacht 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar te houden. Eetgelegenheden zijn vaak zo ingericht dat je 1,5 meter afstand houdt van andere gasten. Op diverse plekken kun je je handen ontsmetten en ook wordt er binnenin het winkelcentrum of het hotel regelmatig alles gedesinfecteerd.

Health check before entering building

Overal vind je ontsmettingsmiddelen om je handen te kunnen reinigen. Ieder hotel, restaurant of ander openbaar gebouw hanteert strikte protocollen, zodat afstand bewaard kan worden. Bij AsiaDirect vinden wij het erg belangrijk alleen met hotels te werken die deze protocollen naleven.

Social distancing 11

Zo wil Robinson in Thailand en de Malediven tussen juli en oktober haar deuren weer openen, afhankelijk van wat de overheid toe staat. Ze doen er alles aan om hun gasten een aangenaam en veilig verblijf te garanderen. Zo kun je online inchecken, worden de openingstijden van hun restaurants verlengd om meer ruimte te creëren tussen de gasten, zijn er meer handdesinfectie mogelijkheden door het hotel heen, maken ze vaker schoon en wordt dit strikt bijgehouden. Het personeel wordt beperkt en er vindt weinig wisseling van personeel plaats. Ook draagt het personeel in de restaurants mondkapjes. Het personeel volgt een intensieve training hoe om te gaan met de maatregelen. Als gast kun je nog steeds gebruik maken van het zwembad en bijvoorbeeld een tennisbaan, activiteiten waarbij je de 1,5 tot 2 meter afstand kunt bewaren. Teamsporten en evenementen zoals volleybal zullen voorlopig nog niet aan de orde zijn.

Veilig op reis met AsiaDirect

Social distancing 5
Social distancing

Onze reizen bij AsiaDirect zijn georganiseerde rondreizen. Van tevoren plannen we samen jullie reis van aankomst tot vertrek. De Thaise autoriteiten laten doorschemeren dat ze eerst alleen toeristen zullen toelaten die met een georganiseerde reis komen. Zodat ze weten wie er binnenkomt en waar ze verblijven. Ook zijn er mogelijk gezondheidsverklaringen e.d. nodig. Mocht er dan een infectie plaatsvinden, is dit makkelijker op te sporen en verdere verspreiding te voorkomen. Wij als AsiaDirect helpen je nog steeds graag bij het uitwerken van deze reis.

Ook maken we bij AsiaDirect gebruik van onze eigen chauffeurs en gidsen tijdens jullie rondreis. Ze zijn op de hoogte van alle maatregelen en zo zullen ze onder meer afstand houden en hun auto dagelijks grondig reinigen. Daarnaast is er altijd desinfectie gel in onze auto’s aanwezig om de handen mee te kunnen reinigen.

Wij bij AsiaDirect communiceren zo veel mogelijk via online communicatie. We zijn 24 uur per dag bereikbaar via een noodnummer, maar ook te allen tijde via WhatsApp. Dus mocht je ons nodig hebben, kun je ons 24/7 bellen of appen.

En mocht het nodig zijn, over het algemeen zijn er zéér goede medische voorzieningen in Thailand. Er komen zelfs mensen naar Bangkok voor de kwaliteit en expertise van de artsen. In andere Aziatische landen zijn er privé ziekenhuizen waar je terecht kunt indien nodig. In deze ziekenhuizen kun je je ook laten testen.

Kortom, zodra het weer kan, word je hartelijk welkom geheten, mét een ‘Wai’ gebaar! We hopen je snel te zien!

Bronvermelding

TAT
https://www.tatnews.org/2020/06/the-grand-palace-reopens-to-visitors-from-7-june/

https://www.tatnews.org/2020/06/hyatt-regency-bangkok-awarded-amazing-thailand-sha-certificate/
https://www.tatnews.org/2020/06/nine-thai-department-stores-shopping-centres-first-to-get-sha-health-certification/

Bangkok Post
https://www.bangkokpost.com/

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1930776/sunday-8-new-covid-cases-all-imports

Rijksoverheid
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/reizen-buitenland

RIVM
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

Sanne, auteur van het artikel Corona update: Wanneer kan ik weer op reis?

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!