Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 beste travel sites van 2018'
Zuidoost-Azië

Top 10 beste travel sites van 2018

Sanne » Maart 2021

Als je op reis wilt ging je eerder naar een reisbureau in de stad of het dorp waar je woonde. Tegenwoordig gaat bijna alles via internet en kies jezelf online je reis uit. Er zijn echter websites en mogelijkheden ten over. Waar begin je? Wij hebben alvast de 10 beste travel sites van 2018 op een rijtje gezet. Hierdoor krijg je gegarandeerd zin om op reis te gaan!

1. DeWereldpadvinders.nl

dewereldpadvinders

Gratis op wereldreis klinkt als een droom is het niet? Maar waar haal je het geld, de tijd of de mogelijkheid vandaan? De Wereldpadvinders maakt jouw droom werkelijkheid, door de nieuwe manier van wereldreizen, namelijk digitaal! Een unieke manier om de wereld te verkennen. Iris neemt je mee op reis de hele wereld over. Ze neemt je elke maand mee naar een ander land om de mooiste plekken te ontdekken en doet dit helemaal gratis en voor niets met de leukste organisaties. Reis gezellig mee & claim jouw gratis wereldreis! Voor meer informatie kijk snel eens op haar site. Daar legt Iris in het kort uit hoe het werkt.

2. Ikbenopreis.nl

ikbenopreis

Deze travel site Ikbenopreis zit boordevol informatie in de vorm van blogs en reisverslagen. De artikelen zijn geschreven door reislustige auteurs. Lees waarom zij zo enthousiast worden wanneer ze hun favoriete land bezoeken. Met de handige zoekfunctie kun je eenvoudig alle informatie over een bepaald onderwerp vinden, bijvoorbeeld een continent of één van de vele reisthema’s zoals cultuur, backpacken, wildlife of strand. Ook leuk is om hun Facebook pagina in de gaten te houden, hier delen ze de meest bijzondere plekken om te bezoeken. Je krijgt meteen zin om op reis te gaan!

3. Globehopper.nl

globehopper

Nummer 3 in de top 10 van beste travel sites 2018 is gereserveerd voor Globehopper. Globehopper.nl biedt veel informatie over diverse landen ter wereld, met heel veel Azië inspiratie. Leuke blogs, praktische informatie, maar ook een persoonlijke vakantiewijzer. Beantwoord 8 eenvoudige vragen en krijg een aantal specifieke reizen uit die bij jouw wensen passen. De twee reisfanaten achter deze blog schrijven over van alles, zoals de meest bijzondere dieren die je tegen kunt komen op reis of de meest speciale plekken om te overnachten, zoals een gevangenis in Bangkok! Maar ook hoe je de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. In een apart tabblad met reisvideo’s krijg je via diverse filmpjes een goede indruk van een land. Zoals een geweldig filmpje van Myanmarese schoolkinderen die een Nederlands liedje leren zingen, wat je allemaal te wachten staat wanneer je naar het paradijselijke Koh Rong in Cambodja gaat of hoe het is om in Halong Bay, Vietnam, te varen. Een informatieve en handige site voor het plannen van jouw droomreis.

4. Jouwzonvakantie.nl

jouwzonvakantie

Op Jouwzonvakantie vind je diverse reisverhalen geschreven door echte globetrotters. Hierdoor zijn de verhalen erg enthousiast geschreven en leuk om te lezen. Daarnaast biedt Jouw Zonvakantie een overzicht van aantrekkelijke rondreizen van diverse reisorganisaties door onder andere Zuidoost-Azië. Mocht je op zoek zijn naar een interessant reisboek, die kun je hier ook vinden. Zelfs reisboeken voor kleine kinderen, zoals “Ikke in Thailand” of “Ikke in Bali”. Een erg leuke manier om de kleintjes voor te bereiden op de grote reis die ze te wachten staat.

5. Reishonger.nl

reishonger 1

Zodra je de site van Reishonger opent, krijg je zin om te gaan reizen! Daar is waar het om gaat en daarom verdient deze site zonder twijfel een plek in de top 10 van beste travel sites 2018. De foto’s en de filmpjes hebben een erg hoog ‘dat wil ik ook’ gehalte. Wat deze site onderscheidt van andere sites zijn de uitgebreide, degelijke en eerlijke rapportages over diverse bestemmingen. Je kunt op bestemming, thema, reisblog of informatie filteren. Een interessant thema is het tabblad over duurzaam reizen. Verder lees je op deze site bijvoorbeeld over ‘de mooiste eilanden van Indonesië’, ‘Isaan langs de Mekong’ en ‘Bangkok, een culturele sauna’. In het laatste voorbeeld schrijft Reishonger dat Bangkok overweldigend kan zijn, maar desondanks zeer de moeite waard. Daar zijn wij het absoluut mee eens!

6. TipsThailand.nl

tipsthailand

Sander en Mariska zijn het brein achter Tipsthailand. Doordat ze zelf regelmatig naar Thailand reizen, kom je op deze site bijna alles te weten over wat je moet bezichtigen als je voor een reis naar Thailand kiest. Erg leuk om inspiratie op te doen tijdens het uitstippen van je rondreis door Thailand. Ze hebben zelfs een reisgids ontworpen die je kunt downloaden. Neem een smartphone, tablet of laptop mee op reis en lees de reisgids waar je maar wilt. De gids staat boordevol praktische informatie over wat te regelen voor vertrek, wat je wel of niet mee moet nemen, maar ook leuke, niet te missen highlights.

7. Whatabouther.nl

whatabouther

What about her is een wat ‘vreemde eend’ tussen de andere blogs. Maar daarom juist erg interessant. Schrijfster Laura beschrijft al haar reisavonturen heel erg levendig, je ziet het allemaal voor je. De zeer mooie foto’s en fimpjes maken het beeld helemaal compleet. Er is ook een zustersite, The Boho Guide. Dit zusje heeft een nog sterkere Bohemian (boho) stijl dan What about her. Volgens Laura hebben we allemaal een drang naar een bohemian escape, naar het avontuurlijke kind dat in ons schuilt, die houdt van natuur, jungle, dieren, kleurrijke hangmatten en kampvuren. Het is deze boho-plek die ervoor zorgt dat we de wereld willen rondreizen. De boho-stijl is net zo divers als de individuen zelf en zo is deze website ook. Je vindt hier onder andere leuke boho-stijl restaurantjes voor tijdens je verblijf in Thailand of één van de andere Aziatische landen. Ze schrijft ook over culturele ‘must visits’, zoals de Borobudur tempel op Java.

8. NaarIndonesie.com

naarindonesie

Op Naarindonesie.com kun je alle informatie over het leven in en reizen naar Indonesië vinden. Niet alleen heeft deze website informatie over het immigreren naar Indonesië, er is bijvoorbeeld ook informatie te vinden over het doen van vrijwilligerswerk en over de Indonesische cultuur. Verder is het een handige site voor als je op vakantie gaat naar Indonesië. Informatie nodig over visum, vaccinaties of vervoer? Je vindt het er allemaal! Mocht al je in Indonesië zijn en je hebt nog een aantal vragen, met deze website vind je sneller het antwoord op jouw vraag, doordat de informatie overzichtelijk is ingedeeld in verschillende categoriën.

9. KleineWereldreiziger.nl

dekleinewereldreiziger

Kleine Wereldreiziger is een website speciaal voor reizen met kinderen. Ze laten daadwerkelijk ‘zien’ hoe reizen met bijvoorbeeld een peuter naar Thailand is door middel van leuke filmpjes. Ook laten ze zien waarom reizen in Sri Lanka als gezin zo leuk is. Het reizen met de trein door fantastische landschappen, het bezoeken van de mooie rotstempel of grottempel, leren over de traditionele dokter en hoe medicijnen gemaakt worden, rubber dat zo aan de boom groeit en je letterlijk als elastiek van de boom af kunt trekken… Zeer bijzonder om te lezen en te zien. Een ander pareltje met kleine kinderen is Maleisië. Kleine Wereldreiziger laat zien waarom met name dit land zo geschikt is om te bezoeken als dit je eerste verre reis met kinderen is.

10. Reisprofs.nl

reisprofs

De site Reisprofs is niet alleen voor reizigers, maar ook voor reisprofessionals. Reisprofs biedt een overzicht van het laatste reis- en toeristische nieuws uit binnenlandse en buitenlandse media. Zo blijkt uit meer dan 1200 uitgebreide reviews dat Australië, Indonesië en Thailand de meest geliefde verre reisbestemmingen zijn. Ook Sri Lanka scoort hoog. Daarnaast vind je informatie over de veiligheid in een land, actuele reisadviezen en een overzicht van de mooiste Azië reizen.

Sanne, auteur van het artikel Top 10 beste travel sites van 2018

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!